Considerat unul dintre cei mai importanți artiști ai Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) Buzău, Florin Menzopol vernisează week-endul acesta, o nouă expoziție personală. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 februarie, de la ora 17,00, la galeria Cuhnie, de la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”.

Potrivit artistului, expoziția intitulată „Fantasme în atelier” va aduce în fața iubitorilor de artă 40 de lucrări de pictură în ulei pe pânză. „Sunt lucrări realizate recent, iar selecția lor a fost realizată de către curatorul expoziției, criticul de artă Doina Mândru. Lucrările se înscriu în mai multe cicluri, <Călătoria>, <Abisal>, <Fantasme în atelier> și <Uvedenrode>. Vor fi alături de mine la vernisaj mai mulți colegi de facultate și artiști din București. Îi invit la eveniment pe toți buzoienii care pot ajunge sâmbătă, la Palatul Mogoșoaia”, a declarat Florin Menzopol.

Un artist elogiat de critici

Îm vârstă de 75 de ani, Florin Menzopol a fost deseori elogiat pentru lucrările sale de către criticii din toată țara, fiind considerat un artist matur, atât ca vârstă, cât și ca operă. Arta sa a avut o evoluție organică, universul lui, fie că se compune în jurul peisajului, al portretului, al subiectului mitologic, arheologic sau de descendență bizantină, poartă pecetea reflexivității, a nevoii de analiză psihologică, introspectivă sau îndreptată asupra lumii înconjurătoare. O reflexivitate dublată de ironie uneori, de sarcasm voluntar sau nu, alteori, de o energie debordantă întotdeauna.

Din punct de vedere plastic, artistul cochetează cu tehnici și viziuni diverse. Excelent desenator în lucră­rile de grafică, reducând forma la esența ei lineară sau în acuarelă, Menzopol nu se sfiește să confere jocului grafic libertate aproape nonfigurativă sau să renunțe la principala modalitate de expresie grafică, succesiunea de planuri colorate înlocuind, cu aceeași rigoare, linia.

DISTRIBUIȚI
loading...