Pericole pe roţi! Jumătate dintre maşinile oprite în trafic de RAR pe şoselele ţării au fost neconforme, iar situaţia este aceeaşi şi la nivelul judeţului Buzău.

Aproape 17.00 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele şase luni ale lui 2018, 33.726 de vehicule, la nivelul întregii ţări.

În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. În judeţul Buzău, 451 de vehicule au fost verificate, dintre care 49,67% au fost neconforme, iar nouă maşini prezentau pericol iminent de accident, motiv pentru care au fost trase pe dreapta.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie. La nivel naţional, aproximativ una din zece maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în primul semestru al lui 2018 au fost aplicate peste 11.000 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 8.480 de certificate de înmatriculare şi reţinute 258 de permise de conducere. În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

DISTRIBUIȚI
loading...