Sunt curios cât timp se va bate monedă pe ultima găselniță a oamenilor președintelui Partidului Social Democrat, care, imediat după ce mai toți noii nominalizați la funcția de ministru în guvernul Dragnea III s-au umplut de ridicol în timpul audierii în comisiile parlamentare, au anunțat că toți membrii Executivului vor renunța la prestațiile Serviciului de Pază și Protecție. Motivul mai puțin contează, dar poate fi menționat în treacăt: acuzația lui Dragnea că angajații SPP ar face ceea ce generic s-ar putea numi poliție politică. O perdea de fum menită să abată atenția dezbaterilor de la catastofa națională pe care o reprezintă guvernul girat prin prezența în scaunul de premier a cetățenei Vasilica Viorica Dăncilă ot Teleorman.

Las la o parte faptul că unii dintre picații din cer direct pe fotoliile de ministru habar nu aveau că au dreptul la paza profesionistă din partea SPP. Mai trist este însă faptul că însuși ministrul Justiției afirmă senin că va face ceea ce se hotărăște în coaliție în legătură cu acest aspect. Aceasta în loc să o tragă de mânecă pe doamna (dacă îi putem spune așa) premier, care afirmă la fel de senină că este păzită de Jandarmerie  – a propos, ce mai face jandarmul buzoian bătăuș? -, și să îi atraga atenția că un mizilic de lege, 191/1998, desemnează Serviciul de Pază și Protecție drept unica structură legală care are dreptul și responsabilitatea de a asigura protecția demnitarilor. În timp ce Jandarmeria se ocupă exclusiv cu paza clădirilor și instituțiilor, nicidecum a demnitarilor. Chiar dacă aceștia sunt, de fapt, niște piese de mobilier alese de Dragnea pentru a decora birourile din ministerele patriei.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Aceasta „gaselnita” legata de paza celor din „guvernul” menajerei politice Vasilica,este chiar binevenita.De ce ar fi nevoie ca un „WC politic” cum este acest „guvern”PSD sa fie pazit?De cei care se vor „usura” pe langa el?Daca pe r….tii” astia trebuie sa ii pazeasca SPP-ul si Jandarmeria,pe noi cine ne pazeste de infractorii astia din Guvern si din politica in general? Ca din cate se stie,ei fura de la noi,nu noi de la ei.

Comments are closed.