Poliţiştii fac, vineri, percheziții în 98 de locații pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat. Produsul se vindea pe site-uri de comerţ electronic, vânzătorul prezentând date de identificare false.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetăţeni bulgari şi români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun şi frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoţire a mărfii cu destinatar societăţi comerciale din alte state din Uniunea Europeană. În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locaţii clandestine din ţară şi transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit acestora, tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Activităţile se desfăşoară în 5 dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei Rutiere, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Poliţia Română şi al luptătorilor pentru acţiuni speciale din judeţele pe raza cărora se desfăşoară descinderile. În activităţi sunt angrenaţi şi specialişti ai Direcţiei Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine”, au mai transmis oficialii IGPR.

Percheziţiile din Fundeni, judeţul Călăraşi, vizează şi persoanele care au adus tutunul din Bulgaria, l-au prelucrat şi l-au trimis prin colete. La aceşti suspecţi s-a ajuns în urma percheziţiilor care s-au făcut anterior la colete transmise prin poştă sau firme de curierat.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. De ani de zile, acolo pe Independentei, intre „Articole de pescuit” si intrarea in Piata Mare se tot invart niste indivizi ce pana mai ieri tot te imbiau la ureche „tigari avem- tigari avem”. Si-au facut atata reclama ca astazi ii cunosc toti si doar se prezinta fumatorul si comanda , individul nu mai tenteaza trecatorii. Sta acolo zi de zi un ciracliu cu cipilica alba asteptand sa apara doritorul, se uita continuu in stanga, in dreapta , ei capatand in timp simturile unui animal salbatic, stie cand se apropie dusmanul. Nu cred ca politia nu cunoaste, intrucat si ei merg la piata. Intrun timp tineau tigarile in cutiile acelea ptr. contoare gaze, altadata in masina aceia parcata acolo pe trotuar. Astazi am vazut ca se feresc si tin tigarile undeva pe la ceilalti vanzatori de pe acolo , in tunelul acela ce duce in piata. De vreti infractori, aici ii gasiti, domnilor politisti, desigur este imposibil sa nu cunoasteti.

  2. Capii au fugit de acasa de mult timp , anuntati fiind de anul trecut de cei cu pensii speciale care intra in posesia acestora la varste cand in privat esti doar la jumatatea drumului.Ce sa -i studiile si ,,munca asidua,, se platesc.

Comments are closed.