27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:38 AM

Opinii

Pentru cine bat clopotele, Mitică?

de Călin BOSTAN
Opinii  |
30.03.2017, 00:00
1047

   Nu am crezut vreo clipă că un om de vârsta şi cu ştiinţa de carte, în domeniul său strict profesional, precum preşe­din­tele Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă, care este şi director tehnic al acesteia, se poate coborî ­într-a­tât încât să devină o jucărie cu cheiţă care, odată întoarsă, repetă la nesfârşit aceleaşi mişcări şi aceleaşi vorbe. Pentru că, ieri, Dumitru Cristea într-o asemenea jucărie s-a transformat. Directorul Tesca­ru l-a setat pe o anumită chestie şi aşa a rămas pe întreg parcursul şedinţei Adunării Generale a Acţiona­rilor companiei, în ciuda tentativelor repetate ale câtrorva participanţi de a-l trezi la realitate.

   Ziua de ieri a fost, practic, începutul sfârşitului pentru directorul tehnic al Companiei de Apă, care a acceptat să scoată cu mâna goală câteva castane extrem de fierbinţi dintr-un foc încins de mult timp. Nimeni nu va accepta vreodată - şi mă gândesc, în mod special, la cei pe care le­gea îi obligă să pună întrebări legate de prestaţia sa din timpul şedinţei – o explicaţie de genul ,,aşa mi s-a cerut de către director şi de către avocat”. Pentru că cele două persoane nu aveau dreptul să scoată vreun cuvânt în faţa acţionarilor, darămite să mai şi dicteze căile de urmat într-o asemenea şedinţă.

   Mai mult, prestaţia lui Cristea a scos la iveală un lucru pe care mulţi dintre noi doar îl intuiam. Şi anume cât de mari şi de nelalocul lor sunt lucrurile pe care conducerea Companiei de Apă vrea să le ţină departe de ochii acţiona­rilor. Altfel nu s-ar explica nici înverşunarea cu care aceşti oameni se opun schimbării auditorului; un alt auditor ar putea avea, nu-i aşa?, cu totul alte puncte de vedere, mult mai puţin roz.

   Cu siguranţă, pentru ceea ce s-a întâmplat ieri, oamenii cu cheiţa care l-au setat pe Dumitru Cristea şi l-au aruncat într-o realitate paralelă vor încerca să îl scoată pe acesta unic ţap ispăşitor. Poate vor reuşi. Un timp. Dar apoi, clopotele vor începe să bată nu doar pentru Mitică, ci şi pentru Ionică, poate şi pentru Costică.

Comentarii

Hai Bostane treci pe la casierie (30 Mar, 12:12)
Buzoian

Hai Bostane treci pe la casierie ca ti-ai facut numarul !

Raspunde
Va sosi si vremea scadentei! (30 Mar, 13:48)
Viespea buzoiana

Domnule Bostan,acest Gristea nu a fost "setat" de infractorul tescaru; el asa este "setat" din nastere",de cand a iesit din gaoacea maicasii.Ca a devenit o sluga obedienta a lui tescaru si un participant activ in cadrul gastii de infractori de la Compania de apa,tine doar de onoarea,demnitatea,integritatea,seriozitatea sa de om.dar,cum el nu mai este demult om ci doar o taratoare nevertebrata,in cazul lui nu poate fi vorba nici de onoare,nici de demnitate,integritate sau seriozitate.Cum nici cu profesionalismul nu sta bine,era normal sa devina ceea ce este: o sluga mizera al infractorului Tescaru.Pentru astia de la Compania infractionala de apa ""Tescaru si complicii"l,nu trebuie "sa bata clopotele": pentru astia trebuie sa se aplice legea! Pana atunci,acesti nemernici vor continua sa isi bata joc de populatia unui intreg judet si a unui oras ca buzaul,sa sfideze justitia,DNA-ul,Corpul de Control a Primului Ministru,Curtea de Conturi,Ministerul Apelor,Procuratura si toate organele de control.Sa nu uite insa ca mai devreme sau mai tarziu vor trebui sa dea socoteala.

Raspunde
Editorialist platit (30 Mar, 20:44)
Observator

Articolul scris de dl. Bostan dace dovada unei lipse crase de profesionalism in profesie. Inteleg ca suntem provincoali, insa nu ne luati de bizoni. Putem sediza un articol pro causa. Va rog sa aveti decenta unei oviectivitati impuse de profesie!

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker