27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:14 AM

Actualitate

Pentru că nu îşi permit să plătească / Locatarii din 10 blocuri refuză căldura de la Regia Autonomă Municipală Buzău

de Andreea STROE
Actualitate  |
11.10.2017, 00:00
815

   Regia Autonomă Municipală a început, livrează de luni energie termică pentru încălzire. Furnizarea căldurii se va face însă în funcţie de temperatura mediului exterior. ,,Urmăm o diagramă şi există posibilitatea ca livrarea să se facă continuu, când temperatura mediului exterior este mică, sau să se facă fracţionat”, a spus directorul RAM, Constantin Tacea. El a precizat şi faptul că, în funcţie de evoluluţia temperaturilor, este posibil să se stabilească un calendar de livrare pe perioada zilei şi pe perioada nopţii. ,,Dacă este necesar, noaptea vom împărţi perioada în zone de funcţionare sau de oprire”, a precizat directorul RAM.

Câteva blocuri au solicitat RAM să amâne furnizarea energiei termice pentru luna noiembrie

   Nu toate asociaţiile de proprietari primesc agent termic. Este vorba despre cele din zona Unirii Sud, Bulevardul Bălcescu, zona Episcopiei, care au depus cerere la RAM prin care informează conducerea instituţiei că nu doresc ca, în cursul lunii octombrie, să li se furnizeze agent termic. Astfel, de la asociaţia PT10, nu primesc energie blocurile 133 A, 133 B, 134, 135 şi 136, în blocul Camelia nu beneficiază de agent termic scara F, la PT 17, nu primesc energie termică U1, U2, U3, iar la PT40, nu se va furniza energie termică în octombrie către blocul 5F. Directorul RAM, Constantin Tacea, spune că toate asociaţiile care nu doresc furnizarea energiei termice în octombrie trebuie să procedeze precum cele mai sus menţionate şi să înştiinţeze RAM. ,,Cei care nu vor să primească energia termică vor trebui să facă cereri scrise către Regie, pentru a închide accesul agentului secundar în blocurile respective”, a spus directorul RAM Buzău, Constantin Tacea.

   Şi anul trecut au existat câteva asociaţii care au solicitat să nu li se furnizeze energie termică în luna octombrie. Anul trecut, furnizarea energiei termice s-a făcut începând cu data de 8 octombrie. Şi atunci, ca şi acum, RAM a respectat decizia proprietarilor. ,,Nu am facturat pe luna octombrie. Pentru a se lua  o astfel de măsură, toţi locatarii blocului respectiv trebuie să fie de acord să nu se înceapă livrarea energiei termice”, spune directorul RAM Constantin Tacea.

De ce nu vor unele asociaţii să li se furnizeze caldură din luna octombrie

   Refuzul furnizării energiei termice din luna octombrie are la bază câteva aspecte. Pe de o parte, acest refuz de energie termică ar putea fi cauzat de faptul că instalaţiile interioare nu sunt pregătite, pentru că anul acesta s-a bătut recordul la debranşări şi sunt lucrări specifice. Pe de altă parte, sunt destui locatari care nu îşi permit să plătească energia termică din luna octombrie, mai ales că subvenţiile se vor acorda începând cu luna noiembrie.

   Reamintim că formularele în baza cărora vor fi acordate subvenţiile la energia termică  au ajuns deja la Regia Autonomă Municipală şi au fost distribuite tuturor asociaţiilor de proprietari din oraş care primesc energie termică în sistem centralizat. Documentele necesare pentru a putea beneficia de ajutorul de încălzire acordat de Primărie trebuie să ajungă la RAM până pe 20 octombrie, pentru a putea beneficia de subvenţie începând cu luna noiembrie. Reamintim că, de la 1 iunie, conform unei hotărâri aprobate în Consiliul Local Municipal, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat plătesc facturi mai mari pentru fiecare gigacalorie consumată. Majorarea preţului pe gigacalorie aprobată în CLM, de la 185 la 230 lei, se va simţi abia acum, iar cei care amână furnizarea energiei termice iau în calcul acest lucru.

   Dacă asociaţiile de proprietari nu s-au înghesuit să solicite furnizarea agentului termic, au fost însă  depuse la Regia Autonomă Municipală  şi cereri pentru furnizarea căldurii. Ele au venit din partea conducerii unor şcoli şi grădiniţe.

   Regia Autonomă Municipală nu a pornit însă instalaţia de încălzire a oraşului până luni, pentru că nu fuseseră întrunite condiţiile cu privire la temperaturile înregistrate pe timpul nopţii.

Comentarii

Caldura (11 Oct, 13:25)
Mircea

Oricum cei de la RAM sunteti niste nemernici , iar la anu vor fi mult mai multe debransari.

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker