Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri un memorandum privind construirea a două penitenciare în Prahova şi Buzău, a anunţat pe Facebook ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

,,Memorandum privind oportunitatea finanţării infrastructurii fizice a sistemului penitenciar, în vederea creării condiţiilor optime de detenţie la standarde europene – Memorandumul prevede: construcţia unui nou penitenciar, cu o capacitate de 1.000 de locuri, în localitatea Berceni, judeţul Prahova; construcţia unui nou pe­nitenciar, cu o capacitate de 1.000 de locuri, în localitatea Unguriu, judeţul Buzău; înfiinţarea şi operaţionalizarea ­Ins­titutului Naţional de Administraţie Penitenciară şi Probaţiune (INAPP) pentru formarea continuă a funcţionarilor cu statul special şi a consilie­rilor de probaţiune; reabilitarea şi extinderea <Centrului de formare profesională şi recuperarea capacităţii de muncă Rodbav>, judeţul Braşov”, a scris, joi, Tudorel Toader, pe Facebook.

|n judeţul Buzău va fi fi construit cel mai mare penitenciar din regiune şi unul dintre cele mai moderne din ţară. Noul stabiliment va fi construit pe structura unităţilor ­mi­litare din localitatea Unguriu, ale căror clădiri se află încă într-o stare foarte bună. Noul penitanciar care va fiinţa la Unguriu ar putea fi unul de de tip tampon, va asigura transferul deţinuţilor care urmează să fie puşi în libertate sau va găzdui deţinuţi atât timp cât timp alte penitenciare se vor afla în reabilitare. Noua investiţie va crea în jur de 1.500 locuri de muncă şi va determina o creştere a confortului locuitorilor zonei, în condiţiile în care infrastructura de acces va fi reabilitată, astfel că impactul ei va fi unul important asupra economiei judeţene, nu numai locale.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Revin cu aceeași observație: În loc să se facă un centru școlar profesional pentru toată valea Buzăului rămasă stearpă din punct de vedere industrial, se face o pușcărie. Vorba lui Bulă:„Asta ne mai lipsea!”Subliniez vehement că actuala guvernare nu face altceva decât să mintă când spune că prioritatea bugetului va fi sănătatea, educția, infrastructura. Domnule Tirizică, nici nu-ți închipui cât de „bucuroși” sunt ungurenii și măgurenii că le faceți un așa cadou. Pregătiți-vă rezerva că nu cred că mai apucați încă o legilatură, înconjurat de 1000(o mie) de infractori. S-au v-ați asigurat votul viitorilor locatari ai Unguriului?

Comments are closed.