27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:33 AM

Actualitate

UPDATE: Vremea rea închide punctele suplimentare de eliberare a abonamentelor Trans Bus

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
20.04.2017, 00:00
1190

UPDATE: Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, eliberarea abonamentelor în cele patru puncte deschise suplimentar - Piața Centrală (zona cântar), Piața Crâng (cort), Piața Dorobanți (hala legume) și  Bazar (buzunar dreapta) - se sistează temporar, rămânand deschise punctele din Cartierul Micro 14, Gară și sediul Trans Bus, au anunțat reprezentanții operatorului municipal de transport în comun în această dimineață. „Invităm persoanele beneficiare de abonamente GRATUITE să se prezinte cu precădere la sediul TRANS BUS (str. Pogonele nr.5) unde vor funcționa două puncte de eliberare”, spun reprezentanții Trans Bus într-un comunicat de presă. 

 

Începând de ieri, 19 aprilie, și până pe 28 aprilie, Compania Trans Bus SA Buzău va elibera abonamentele de călătorie cu titlu gratuit.

 Potrivit prevederilor HCL nr. 59/2017, beneficiarii  acestor gratuități la transportul în comun sunt pensionarii cu pensia de până la 2.500 de lei, elevii care sunt înscriși la o unitate de învățământ din municipiul Buzău, ambele categorii  cu domiciliul în municipiul Buzău, precum și persoanele cărora li se aplică prevederile legilor 189/2000, 118/1990, 341/2004, 448/2006 și 416/2011.

 Inițial, eliberarea abonamentelor a fost stabilită să se facă  la punctele de vânzare din cartierul Micro 14, cap linie 5,7 și 8, Gara Tohăneni, stațiile 3, 4 și 7, precum și la sediul Trans Bus SA, de pe strada Pogonele nr. 5 din Buzău, cu un program de lucru zilnic între orele 8,00 și 16,00. 

   Pe fondul aglomerației mari înregistrate încă din prima zi de eliberare a abonamentelor,  Trans Bus a suplimentat numărul punctelor de distribuire a acestor documente cu încă patru. Acestea sunt la Piața Centrală, zona cântar, Piața Crâng, la cort, Piața Dorobanți, la hala de legume și Bazar, buzunar dreapta. Beneficiarii se pot prezenta la aceste puncte de luni până vineri, între orele 9,00 și 17,00, iar sâmbătă și duminică, în intervalul orar 8,00 – 12,00. De asemenea, la sediul societății, programul de lucru va fi prelungit, în funcție de numărul de solicitări, până la ora 20,00.

   Abonamentele pentru elevi sunt de culoare verde și au valabilitate pe toate liniile de transport în comun, până la finalul anului școlar 2017. Acestea nu sunt valabile pentru perioada vacanțelor, iar eliberarea se va face de către școala sau liceul la care sunt înscriși elevii. Abonamentele pentru pensionari au culoarea roșie și  sunt valabile pe toate liniile de transport în comun, până la finalul anului 2017.

   Pentru eliberarea acestor documente, pensionarii trebuie să prezinte originalul și copie după buletinul sau cartea de identitate, copie a talonului de pensie pe luna curentă sau precedentă, declarație de consim­țământ, care se poate descărca de pe site-ul www.transbusbuzau.ro, fiind disponibilă și la punctele de vânzare a abonamentelor. Abonamentele gratuite pentru beneficiarii legilor susmenționate au culoare albastră sau portocalie și sunt valabile pe toate liniile de transport în comun până la finalul anului în curs. Pentru această categorie de beneficiari sunt necesare la eliberarea abonamentelor copie după buletin sau carte de identitate, copie talon pensie din luna curentă sau precedentă, decizie emisă de DGMPS sau CNAPS Buzău, Cerificat de Revoluționar și declarație de consimțământ. 

Comentarii

Eliberarea de abonamente gratuite (20 Apr, 08:07)
Buzoian

Au reușit să diminueze numărul călătorilor . Să ceri copii de pe documente private pentru un amărât de carton , echivalează cu ascultarea telefoanelor sau angajament la securitate . Declarația pune capac la toate , doar că nu este semnată de cel care o dă , ci de casieră !!!!

Raspunde
transportul in comun (20 Apr, 12:16)
coco

ORBII ASTIA DIN PRIMARIE DE CE NU PUNE O SUMA MODICA PE BILETUL DE AUTOBUZ SA CIRCULE TOATA LUMEA ,SI SA PLATEASCA TOATA LUMEA, CACI TOTI PLATIM IMPOZIT, LA PRIMARIE, PRIMARIA SUBVENTIONEAZA CE...CEI DIN SISTEMUL CENTRALIZAT AU SUBVENTIE DE LA PRIMARIE LA CALDURA PROSTII CU CENTRALE DE APARTAMENT NIMIC, NUMAI IMPOZITE.........MA GINDEAM CA NOUL PRIMAR VA FACE CEVA, NIMIC ,,,,,,MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC.........

Raspunde
Organizare (21 Apr, 13:24)
buzoian

E inuman si anapoda sa dai abonamente in piata. Parca sunt nuci,mere,legume. Hartiile pe care le prinesc saracii angajati nu trebuie pastrate pentru Curtea de conturi? Sa organizeze cum trebuie in spatii nu la tarabe.

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker