Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza, joi, 13 septembrie, o serie de activităţi prin care să marcheze împlinirea a 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi să sărbătorească astfel Ziua Pompierilor din România. Sărbătoarea pompierilor începe, la ora 10,00, cu o ceremonie de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăileşti. Tot dimineaţă va avea loc o ceremonie şi la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – căpitan Pavel Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat, strada Crângul Meiului, nr 85.

Joi, pompierii îşi vor face timp şi pentru întâlnirea cu buzoienii. Biroul de Presă al ISU Buzău transmite că „în intervalul orar 10,00 – 16,00, toate subunităţile din subordinea inspectoratului îşi vor deschide larg porţile pentru publicul buzoian care doreşte să afle specificul profesiei de pompier, să ne cunoască şi să vizioneze tehnica şi echipamentele cu care intervenim la diferitele misiuni”.

Cei care vor să se informeze temeinic despre activitatea ISU Buzău o pot face din pliantele informative pe care instituţia le va pune la dispoziţia celor care-i vor călca pragul în punctele de informare special amenajate. „Vor fi organizate puncte de informare şi documentare preventivă, în scopul conştientizării cetăţenilor asupra riscurilor la care se expun şi transmiterii informaţiilor cu privire la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă”, informază Biroul de Presă al ISU Buzău.

La acest ceas aniversar pentru pompierii buzoieni, conducerea isntituţiei are şi un mesaj către buzoieni. „Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, comanda inspectoratului transmite tuturor celor ce activează în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, colaboratorilor, precum şi cetăţenilor ce vin în sprijinul nostru pe timpul acţiunilor desfăşurate sincere urări de sănătate, fericire şi împliniri”, se arată în mesajul ISU.

13 septembrie 1848 este şi va rămâne momentul istoric care stă la baza identităţii pompierilor din România, ziua în care aceştia au rămas în conştiinţa naţională a românilor prin faptele de armă săvârşite sub comanda căpitanului Pavel Ză­gănescu.

DISTRIBUIȚI
loading...