• CSM Focşani – HC Buzău 32-27 (10-11)

HC Buzău a părăsit, duminică seară, Cupa României la handbal masculin, în urma unei înfrângeri suferite la Focşani, după un scenariu devenit, de-acum, clasic. Aşa cum s-a întâmplat şi în campionat în mai multe rânduri pe parcursul turului, handbaliştii buzoieni reuşesc o primă repriză foarte bună, în care, de regulă, încheie în avantaj pe tabelă, pentru a termina apoi meciurile în genunchi. A fost exact şi desfăşurarea meciului de Cupă de la Focşani, din optimile de finală ale competiţiei.

HC Buzău a condus aproape în permanenţă în primele 30 de minute, Petru Stroe şi Andrei Grasu fiind protagoniştii majorităţii acţiunilor finalizate cu gol la poarta gazdelor. Evoluţia consistentă din această primă jumătate a partidei i-a adus pe buzoieni în avantaj la pauză, 11-10. După pauză, ceaţa de afară s-a transpus, parcă, şi în jocul oaspeţilor. Elevii lui Eliodor Voica şi-au mai menţinut nivelul din prima repriză doar în primele 7 minute, 16-16 fiind pentru ultima dată egalitate în meci, după care căderea a fost din nou totală, iar pe teren n-a mai existat decât o singură echipă.
Focşaniul s-a desprins gol cu gol pe tabela de marcaj, ajungând să conducă, în minutul 57, şi cu 8 goluri, 32-24! Ultimele trei reuşite au aparţinut oaspeţilor, dar n-au mai contat în economia rezultatului final (32-27), care îi duce pe vrânceni în sferturile de finală ale Cupei României, iar buzoienilor le prelungeşte criza profundă din campionat. Meciul de duminică, de la Focşani, a fost penultimul din acest an, HC Buzău mai având de jucat mâine seară, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor, cu Minaur Baia Mare, în prima etapă din retur, apoi campiona­tul se va întrerupe până pe 30 ianuarie.

Marcatori HC Buzău: Robert Burlacu – 7 goluri, Petru Stroe, Andrei Grasu şi Claudiu Şimicu – câte 4 goluri, Marius Anton – 3 goluri, Răzvan Mircescu, Andrei Urse, Răzvan Istrate, Florin Chircă şi Bogdan Tudorache – câte 1 gol

Cupa României, handbal masculin, optimi de finală:

• CS Universitatea Craiova – Unirea Sânnicolau Mare 27-26
• Potaissa Turda – CSM Bucureşti 26-27
• HCM Sighişoara – Dinamo Bucureşti 27-44
• CSM Vaslui – Universitatea Cluj 34-28
• Steaua Bucureşti – Dobrogea Sud Constanţa 27-24
• CSM Bacău – Politehnica Timişoara 24-27
• Minaur Baia Mare – Dunărea Călăraşi 34-28
• CSM Focşani – HC Buzău 32-27

DISTRIBUIȚI
loading...