Maternitatea şi secţia de nou-născuţi a Spitalului din Rămnicu Sărat au primit, vineri, şase pătuţuri incubator şi 264 de cearceafuri, donate prin Crucea Roşie Buzău de firma Procter&Gamble. Directorul Crucii Roşii Buzău, Floarea Bârzu, spune că, încă de anul trecut, s-a interesat de necesităţile spitalelor buzoiene din Râmnicu Sărat şi Nehoiu în privinţa dotărilor secţiilor de nou-născuţi. Apoi, în funcţie de ceea ce au comunicat medicii şi conducerea acestor unităţi medicale, listele cu necesarul de materiale au fost trimise către structura centrală a Crucii Roşii.

,,Maternităţile din Râmnicu Sărat şi Nehoiu fiind mai vechi decât cea din Buzău, m-am gândit că ar avea nevoie de un sprijin pentru echiparea secţiilor de nou-născuţi, care să răspundă nevoilor acestora”, a spus directorul Crucii Roşii Buzău, Floarea Bârzu. Maternitatea este locul în care cei mici iau contact pentru prima dată cu mediul extern, fiind un spaţiu esenţial atât pentru starea lor de bine, căt şi a mamelor. Deocamdată, donaţia s-a făcut către Spitalul din Râmnicu Sărat, rămâne de văzut dacă firma care face donaţiile va ţine cont şi de recomandarea Crucii Roşii Buzău pentru dotare cu materiale şi către Spitalul din Nehiu.

Donaţia către Spitalul din Râmnicu Sărat a fost făcută de P&G, care a alocat resurse semnificative pentru a sprijini acest demers. Identificarea nevoilor imediate existente în cadrul maternităţilor de stat a fost făcută cu sprijinul Crucii Roşii Române, iar distribuţia materialelor s-a făcut către Spitalul din Râmnic de către Crucea Roşie Buzău, care a cerut sprijinul administraţiei municipale pentru transportul materialelor donate.

DISTRIBUIȚI
loading...