Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău continuă procesul de modernizare şi dezvoltare început de ceva vreme.  Săptămâna aceasta, la cea mai mare unitate medicală din judeţ au fost schimbate toate paturile. Managerul spitalului, Claudiu Damian, spune că au fost aduse 610 paturi medicale şi 610 noptiere, care le înlocuiesc în totalitate pe cele vechi.

„Acum  s-a terminat licitaţia de achiziţionare a 610 paturi medicale şi 610 noptiere. Cu acestea, toate paturile din Spitalul Judeţean vor fi înlocuite şi vor fi noi. La fel, s-a terminat licitaţia şi pentru saltele, astfel încât confortul pacienţilor în Spitalul Judeţean să fie îmbunătăţit”, a declarat în conferinţă de presă managerul instituţiei medicale. Unitatea medicală a achitat pentru acest mobilier suma de două milioane de lei, banii provenind de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean, din venituri proprii.

Paturile care au fost înlocuite vor ajunge, o parte dintre ele la REMAT, iar cele care sunt în condiţie bună, şi mai pot fi folosite, vor ajunge într-o secţie nouă pe care managerul Spitalului Judeţean, Claudiu Damian, doreşte să o deschidă, după ce, în prealabil, a discutat problema şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Alte paturi aflate în condiţie bună vor ajunge şi la Spitalul din Smeeni. „Deja am o colaborare bună cu managerul de la Smeeni, care mi-a făcut solicitare pentru minim 10 paturi.(…)  Trimitem 10 paturi dintre cele mai bune care au rămas;  din selecţia celor 610, vom păstra şi noi dacă considerăm că unele sunt foarte bune, pentru că avem intenţia de a deschide Secţia de paleaţii şi vreau să fim pregătiţi”, a mai precizat managerul Spitalului Judeţean Buzău.