Patru protoierii din cele şapte aflate în componenţa Arhiepiscopiei Bu­zăului şi Vrancei au o nouă conducere. ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a decis înlocuirea a patru protopopi. De asemenea, a revenit în funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei preotul Dragoş Olteanu, cel care a mai ocupat această funcţie înaintea preotului Ionuţ Şolea.

La Protoieria Buzău II a fost înlocuit din funcţia de protopop preotul Florentin Duca, cu preotul Marius Ciobotă, iar la Protoieria Rm. Sărat preotul Viorel Banu a fost înlocuit cu preotul Cristian Asă­nache. De asemenea, noul protopop al Protoieriei Focşani I este preotul Aurel Boţan, care l-a înlocuit în funcţie pe preotul Eduard-Daniel Bran, iar la Protoieria Panciu, preotul Vasile Dabija a fost înlocuit în funcţia de protopop cu preotul Cristian Popa.

„Măsuri strict administrative”

„Aceste schimbări sunt nişte măsuri strict administrative care ţin de organizarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei”, a declarat pentru OPINIA purtătorul de cuvânt pr. Dragoş Olteanu.

În componenţa Arhi­episcopiei Buzăului şi Vrancei se află şapte protoierii: Protoieria Buzău I, Protoieria Buzău II, Protoieria Pătârlagele, Protoieria Râmnicu Să­rat, Protoieria Focşani I, Protoieria Focşani II şi Protoieria Panciu.

Protoieria reprezintă o circumscripţie administrativ-teritorială ­bi­sericească ce reuneşte parohiile dintr-un teritoriu determinat, pentru o mai bună organizare misionară şi pastorală în eparhie. Protoieriile sunt înfiinţate, orgahizate şi restructurate prin decizie a arhiepiscopului/episcopului titular în acord cu Consiliul Eparhial. De asemenea, o protoierie este condusă de un protopop, numit şi revocat de către arhiepiscop/episcop. La rândul său protopopul, din mandatul arhiepiscopului/episcopului, coordonează activităţile protoieriei, reunind în mod regulat clericii din protoierie pentru o mai bună coordonare a activităţii pastoral-misionare.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.