27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:33 AM

Educatie

Patru elevi de școală generală, „Micii Bancheri“ de la Buzău

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.05.2017, 00:00
2973

   Specialiști în educație financiară încă din clasele primare. Patru buzoieni s-au întors cu premii și mențiuni de la finala Olimpiadei Micilor Bancheri, desfășurată pe 5 mai la Universitatea Româno-Americană din București.

   Este vorba despre un concurs național de cultură g­ene­rală și proiecte în domeniul Educației financiare pentru învățământul primar, clasele III/IV. Olimpiada Micilor Bancheri s-a desfășurat în două faze: faza locală (pe școală, cu două etape – proba scrisă și proba practică) și faza națio­nală (finală – cu proba scrisă).

   Dintre cei 3.500 de elevi din 106 clase primare din 25 județe (circa 90 de școli), care s-au înscris la concurs, patru buzoieni s-au întors cu premii după ce au ajuns în finală. Este vorba despre Ingrid Popescu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – premiul II, Radu Drăghiciu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Mirela Grigore) – premiul III, Flavia Paula Chiriac de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – mențiune și Adina Maria Pîrvu de la Școala nr. 15 „G. E. Palade” Buzău (prof. Lidia Cîrstoi și prof. Alina Gogonel) – mențiune.

   În finala de pe 5 mai s-au calificat 120 de elevi, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani.

   Dincolo de verificarea cunoștințelor de educație financiară, Olimpiada Micilor  Bancheri este un proiect care încurajează creativitatea și inovația, gândirea logico-matematică. Competiția s-a derulat în mai multe etape, pe modelul concursurilor școlare clasice, îmbinând formalul (școala) și non-formalul (vizita la o bancă) și aplicând cunoștințe interdisciplinare – educația financiară este îmbinată cu noțiuni de matematică și antreprenoriat, dar și arte plastice și istorie.

   Inițiativa Olimpiadei Micilor Bancheri a apărut după ce, în 2013, Banca Națională a României a implementat, în colaborare cu Ministerul Educației, proiectul de introducere la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale „Educație financiară”.

Comentarii

Mulțumim mult ! (11 May, 17:07)
Grigore Mirela

Mulțumiri pentru faptul că ne sunteți aproape și atunci când se obțin rezultate! Și, pentru că mediatizați acest lucru, vă felicit, faceți ceea ce se cuvine în semn de respect pentru dascălii și elevii buzoieni. Toată stima!

Raspunde
subiect noastre (13 May, 18:49)
prof

Rezultate, rezultate , dar gradatia de merit cine o primeste? In fiecare an se schimbă fisa..ISJ -ul da cui vrea insp de specialitate dau rudelor si cunoscutilor, directorii concurează pe specialitatea lor si nu pe directori luând locul celui care e concret pe post.Cum stopam acest lucru?

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker