27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:08 AM
dragaica

Educatie

Patru elevi de școală generală, „Micii Bancheri“ de la Buzău

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.05.2017, 00:00
2828

   Specialiști în educație financiară încă din clasele primare. Patru buzoieni s-au întors cu premii și mențiuni de la finala Olimpiadei Micilor Bancheri, desfășurată pe 5 mai la Universitatea Româno-Americană din București.

   Este vorba despre un concurs național de cultură g­ene­rală și proiecte în domeniul Educației financiare pentru învățământul primar, clasele III/IV. Olimpiada Micilor Bancheri s-a desfășurat în două faze: faza locală (pe școală, cu două etape – proba scrisă și proba practică) și faza națio­nală (finală – cu proba scrisă).

   Dintre cei 3.500 de elevi din 106 clase primare din 25 județe (circa 90 de școli), care s-au înscris la concurs, patru buzoieni s-au întors cu premii după ce au ajuns în finală. Este vorba despre Ingrid Popescu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – premiul II, Radu Drăghiciu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Mirela Grigore) – premiul III, Flavia Paula Chiriac de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – mențiune și Adina Maria Pîrvu de la Școala nr. 15 „G. E. Palade” Buzău (prof. Lidia Cîrstoi și prof. Alina Gogonel) – mențiune.

   În finala de pe 5 mai s-au calificat 120 de elevi, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani.

   Dincolo de verificarea cunoștințelor de educație financiară, Olimpiada Micilor  Bancheri este un proiect care încurajează creativitatea și inovația, gândirea logico-matematică. Competiția s-a derulat în mai multe etape, pe modelul concursurilor școlare clasice, îmbinând formalul (școala) și non-formalul (vizita la o bancă) și aplicând cunoștințe interdisciplinare – educația financiară este îmbinată cu noțiuni de matematică și antreprenoriat, dar și arte plastice și istorie.

   Inițiativa Olimpiadei Micilor Bancheri a apărut după ce, în 2013, Banca Națională a României a implementat, în colaborare cu Ministerul Educației, proiectul de introducere la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale „Educație financiară”.

Comentarii

Mulțumim mult ! (11 May, 17:07)
Grigore Mirela

Mulțumiri pentru faptul că ne sunteți aproape și atunci când se obțin rezultate! Și, pentru că mediatizați acest lucru, vă felicit, faceți ceea ce se cuvine în semn de respect pentru dascălii și elevii buzoieni. Toată stima!

Raspunde
subiect noastre (13 May, 18:49)
prof

Rezultate, rezultate , dar gradatia de merit cine o primeste? In fiecare an se schimbă fisa..ISJ -ul da cui vrea insp de specialitate dau rudelor si cunoscutilor, directorii concurează pe specialitatea lor si nu pe directori luând locul celui care e concret pe post.Cum stopam acest lucru?

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker