27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:39 PM

Educatie

Patru elevi de școală generală, „Micii Bancheri“ de la Buzău

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.05.2017, 00:00
3138

   Specialiști în educație financiară încă din clasele primare. Patru buzoieni s-au întors cu premii și mențiuni de la finala Olimpiadei Micilor Bancheri, desfășurată pe 5 mai la Universitatea Româno-Americană din București.

   Este vorba despre un concurs național de cultură g­ene­rală și proiecte în domeniul Educației financiare pentru învățământul primar, clasele III/IV. Olimpiada Micilor Bancheri s-a desfășurat în două faze: faza locală (pe școală, cu două etape – proba scrisă și proba practică) și faza națio­nală (finală – cu proba scrisă).

   Dintre cei 3.500 de elevi din 106 clase primare din 25 județe (circa 90 de școli), care s-au înscris la concurs, patru buzoieni s-au întors cu premii după ce au ajuns în finală. Este vorba despre Ingrid Popescu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – premiul II, Radu Drăghiciu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Mirela Grigore) – premiul III, Flavia Paula Chiriac de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – mențiune și Adina Maria Pîrvu de la Școala nr. 15 „G. E. Palade” Buzău (prof. Lidia Cîrstoi și prof. Alina Gogonel) – mențiune.

   În finala de pe 5 mai s-au calificat 120 de elevi, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani.

   Dincolo de verificarea cunoștințelor de educație financiară, Olimpiada Micilor  Bancheri este un proiect care încurajează creativitatea și inovația, gândirea logico-matematică. Competiția s-a derulat în mai multe etape, pe modelul concursurilor școlare clasice, îmbinând formalul (școala) și non-formalul (vizita la o bancă) și aplicând cunoștințe interdisciplinare – educația financiară este îmbinată cu noțiuni de matematică și antreprenoriat, dar și arte plastice și istorie.

   Inițiativa Olimpiadei Micilor Bancheri a apărut după ce, în 2013, Banca Națională a României a implementat, în colaborare cu Ministerul Educației, proiectul de introducere la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale „Educație financiară”.

Comentarii

Mulțumim mult ! (11 May, 17:07)
Grigore Mirela

Mulțumiri pentru faptul că ne sunteți aproape și atunci când se obțin rezultate! Și, pentru că mediatizați acest lucru, vă felicit, faceți ceea ce se cuvine în semn de respect pentru dascălii și elevii buzoieni. Toată stima!

Raspunde
subiect noastre (13 May, 18:49)
prof

Rezultate, rezultate , dar gradatia de merit cine o primeste? In fiecare an se schimbă fisa..ISJ -ul da cui vrea insp de specialitate dau rudelor si cunoscutilor, directorii concurează pe specialitatea lor si nu pe directori luând locul celui care e concret pe post.Cum stopam acest lucru?

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker