27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:13 PM

Educatie

Patru elevi de școală generală, „Micii Bancheri“ de la Buzău

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.05.2017, 00:00
3078

   Specialiști în educație financiară încă din clasele primare. Patru buzoieni s-au întors cu premii și mențiuni de la finala Olimpiadei Micilor Bancheri, desfășurată pe 5 mai la Universitatea Româno-Americană din București.

   Este vorba despre un concurs național de cultură g­ene­rală și proiecte în domeniul Educației financiare pentru învățământul primar, clasele III/IV. Olimpiada Micilor Bancheri s-a desfășurat în două faze: faza locală (pe școală, cu două etape – proba scrisă și proba practică) și faza națio­nală (finală – cu proba scrisă).

   Dintre cei 3.500 de elevi din 106 clase primare din 25 județe (circa 90 de școli), care s-au înscris la concurs, patru buzoieni s-au întors cu premii după ce au ajuns în finală. Este vorba despre Ingrid Popescu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – premiul II, Radu Drăghiciu de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Mirela Grigore) – premiul III, Flavia Paula Chiriac de la Școala nr. 1 din Rm. Sărat (prof. Lucia Cernea) – mențiune și Adina Maria Pîrvu de la Școala nr. 15 „G. E. Palade” Buzău (prof. Lidia Cîrstoi și prof. Alina Gogonel) – mențiune.

   În finala de pe 5 mai s-au calificat 120 de elevi, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani.

   Dincolo de verificarea cunoștințelor de educație financiară, Olimpiada Micilor  Bancheri este un proiect care încurajează creativitatea și inovația, gândirea logico-matematică. Competiția s-a derulat în mai multe etape, pe modelul concursurilor școlare clasice, îmbinând formalul (școala) și non-formalul (vizita la o bancă) și aplicând cunoștințe interdisciplinare – educația financiară este îmbinată cu noțiuni de matematică și antreprenoriat, dar și arte plastice și istorie.

   Inițiativa Olimpiadei Micilor Bancheri a apărut după ce, în 2013, Banca Națională a României a implementat, în colaborare cu Ministerul Educației, proiectul de introducere la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale „Educație financiară”.

Comentarii

Mulțumim mult ! (11 May, 17:07)
Grigore Mirela

Mulțumiri pentru faptul că ne sunteți aproape și atunci când se obțin rezultate! Și, pentru că mediatizați acest lucru, vă felicit, faceți ceea ce se cuvine în semn de respect pentru dascălii și elevii buzoieni. Toată stima!

Raspunde
subiect noastre (13 May, 18:49)
prof

Rezultate, rezultate , dar gradatia de merit cine o primeste? In fiecare an se schimbă fisa..ISJ -ul da cui vrea insp de specialitate dau rudelor si cunoscutilor, directorii concurează pe specialitatea lor si nu pe directori luând locul celui care e concret pe post.Cum stopam acest lucru?

Raspunde

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker