27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:25 PM

Educatie

Patru buzoieni printre premianţii de la Călăraşi / Alexandra-Elena Moldoveanu de la Şcoala 11, medalie de argint la Concursul Naţional cu participare Internaţională „Ion Barbu”

de Cristian IONESCU
Educatie  |
01.11.2017, 00:00
2301

   Elevi din 24 de judeţe pasionaţi de literatură şi matematică au participat, în perioada 27-29 octombrie 2017, la Călăraşi, la Concursul Naţional cu participare internaţională „Ion Barbu-Dan Barbilian”. Au participat, de asemenea, elevi din Bulgaria şi Republica Moldova.

   Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: „Literatură” şi „Matematică”. La secţiune ­„Lite­ratură”, judeţul Buzău a avut pe podium patru premianţi. Este vorba despre Alexandra-Elena Moldoveanu (clasa a VII-a, Şcoala 11, profesor Liliana Smreciu-Simionescu, Premiul al II-lea - medalie de argint), Petruţ Dinu (clasa a XII-a, Colegiul B.P. Hasdeu, profesor Ionel Banu, Premiul al III-lea), Carla Sava (clasa a VIII-a, Şcoala 15, profesor Alina Panait, Premiu Special), Ioana-Teodora Todorescu (clasa a XI-a, Colegiul B.P. Hasdeu, profesor Daniela Enache, Premiu Special). Elevii au fost însoţiţi de profesoara Antonia Damian.

   Elevii de liceu au avut de rezolvat, la literatură, trei subiecte, un comentariu pe un text la prima vedere, un eseu pornind de la simbolurile barbiene şi un text argumentativ pe marginea unui citat ce aparţinea poetului. Cei de la gimnaziu trebuiau să rezolve un subiect de limbă şi comunicare, să dovedească înţelegerea textului-suport şi să alcătuiască o compunere cu un titlu propus, ultimul subiect fiind un text argumentativ care să fructifice cuvintele memorabile ale poetului interbelic. 

   La concursul de la Călăraşi au participat personalităţi ale culturii române din domeniul filologiei, academicienii profesori dr. Silviu Angelescu şi Nicolae I. Nicolae, sau din domeniul matematicii, profesor dr. Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Matematică şi antrenorul lotului ce reprezintă România la concursuri internaţionale, reprezentanţi ai ministerului, profesor dr. Mina Maria Rusu, subsecretarul de stat Ciprian Pandea.

 

Comentarii

A mai fost premiat un elev (01 Nov, 23:40)
Cititor

Elevul Radu Andrei-Stefan de la clasa a V-a A, Scoala Gimnaziala Nr 11 Buzau, indrumat de prof. Irina Drulea, a obtinut mentiune la acelasi concurs, sectiunea MATEMATICA.

Raspunde

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker