27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:51 PM

Politic

Parteneriatul dintre autoritățile belgiene și Consiliul Județean a salvat Crucea Alb-Galbenă

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.07.2017, 00:00
230

   Consilierii județeni au dat, joi, la ședința extraordinară a deliberativului județului, undă verde derulării acordului de parteneriat pentru îngrijiri medicale la domiciliu încheiat recent între reprezentanții Provinciei Flandra Orientală (Belgia), Fundației Crucea Alb Galbenă Flandra (Belgia), Consiliul Județean și Fundația Crucea Alb Galbenă România – Filiala Buzău. În urma încheierii acestui acord, atât autoritățile belgiene, cât și Consiliul Județean, vor finanța activitatea Crucii Alb Galbene Buzău, după ce aceasta a pierdut finanțarea din partea Ministerului Muncii.

   „Din nefericire, Crucea Alb Galbenă a pierdut în acest an finanțarea de la ministerul Muncii și s-a pus chiar problema încetării activității ei. Noi, consilierii județeni, am dat o hotărâre prin care să asigurăm finanțare în acest an, dar în urma discuțiilor cu autoritățile belgiene am semnat un nou acord de finanțare de 30.000 de euro pe trei ani. Același lucru îl vom face și noi, Consiliul Județean, pentru că este un serviciu bine pus la punct și sunt mulți oameni care au nevoie de îngrijiri la domiciliu. Mulțumesc pe această cale tuturor consilierilor județeni care și-au dat girul pentru finanțarea acestei activități”, a declarat, la finalul ședinței, președintele Consiliului Jude­țean, Petre Emanoil Neagu.

   Fundația Crucea Alb Galbenă România este o organizație neguvernamentală, non-profit, care are misiunea de a oferi servicii medicale de calitate la domiciliu tuturor persoanelor eligibile, atunci când acestea au nevoie, fără costuri, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora.

   Fundația Crucea Alb-Galbenă Buzău este fondată și susținută de către Guvernul Flandrei Orientale, grație pro­punerii fostului deputat Jean-Pierre Van der Meiren, vechi prieten al orașului Buzău. Flandra are o experiență recunoscută în îngrijirile la domiciliu, Wit Gele Kruis (Crucea Alb Galbenă) având peste 75 de ani de funcționare.

   ,,Activitatea Crucii Alb-Galbenă Buzău a început efectiv în luna noiembrie 2003, cu patru asistente medicale care au urmat un stagiu de pregătire la Wit Gele Kruis Gent. Este primul serviciu de acest gen în Județul Buzau și, ca orice lucru nou, a fost întâmpinat cu scepticism și poate cu o oarecare opoziție. Dar am demonstrat că, prin muncă și seriozitate, se poate face cunoscut specificul activității Fundației. Faptul că ne merităm un loc în sistemul medico-social se vede mai ales prin rezultatele obținute. Încă de la înființare, am primit numeroase scrisori și mesaje de mulțumire din partea pacienților. Și am putea adăuga și numeroasele apariții în presa locală, căreia îi mulțumim pentru sprijin. Suntem acreditați pentru furnizarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu din anul 2004,  iar din anul 2007 suntem acreditați și în domeniul furnizării serviciilor sociale. Viziunea noastră asupra unui caz este una globală, deoarece îl observăm în mediul lui de viață, acolo unde nu există numai pro­blema de sănătate, ci și cea socială sau riscul apariției unei astfel de probleme. De cele mai multe ori acestea se întrepătrund, omul intrând într-un cerc vicios, de unde noi îl ajutăm să iasă. Personalul are experiență în acordarea îngrijirilor medicale, aplicându-le acum și la domiciliu, ceea ce este o provocare pentru un profesionist. Trebuie să te adaptezi continuu: fie la condițiile oferite de locuința persoanei îngrijite, fie la mentalitatea fiecărui caz în parte”, se arată pe site-ul Fundației Crucea Alb-Galbenă Buzău.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker