27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:47 AM

Politic

Parteneriatul dintre autoritățile belgiene și Consiliul Județean a salvat Crucea Alb-Galbenă

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.07.2017, 00:00
150

   Consilierii județeni au dat, joi, la ședința extraordinară a deliberativului județului, undă verde derulării acordului de parteneriat pentru îngrijiri medicale la domiciliu încheiat recent între reprezentanții Provinciei Flandra Orientală (Belgia), Fundației Crucea Alb Galbenă Flandra (Belgia), Consiliul Județean și Fundația Crucea Alb Galbenă România – Filiala Buzău. În urma încheierii acestui acord, atât autoritățile belgiene, cât și Consiliul Județean, vor finanța activitatea Crucii Alb Galbene Buzău, după ce aceasta a pierdut finanțarea din partea Ministerului Muncii.

   „Din nefericire, Crucea Alb Galbenă a pierdut în acest an finanțarea de la ministerul Muncii și s-a pus chiar problema încetării activității ei. Noi, consilierii județeni, am dat o hotărâre prin care să asigurăm finanțare în acest an, dar în urma discuțiilor cu autoritățile belgiene am semnat un nou acord de finanțare de 30.000 de euro pe trei ani. Același lucru îl vom face și noi, Consiliul Județean, pentru că este un serviciu bine pus la punct și sunt mulți oameni care au nevoie de îngrijiri la domiciliu. Mulțumesc pe această cale tuturor consilierilor județeni care și-au dat girul pentru finanțarea acestei activități”, a declarat, la finalul ședinței, președintele Consiliului Jude­țean, Petre Emanoil Neagu.

   Fundația Crucea Alb Galbenă România este o organizație neguvernamentală, non-profit, care are misiunea de a oferi servicii medicale de calitate la domiciliu tuturor persoanelor eligibile, atunci când acestea au nevoie, fără costuri, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora.

   Fundația Crucea Alb-Galbenă Buzău este fondată și susținută de către Guvernul Flandrei Orientale, grație pro­punerii fostului deputat Jean-Pierre Van der Meiren, vechi prieten al orașului Buzău. Flandra are o experiență recunoscută în îngrijirile la domiciliu, Wit Gele Kruis (Crucea Alb Galbenă) având peste 75 de ani de funcționare.

   ,,Activitatea Crucii Alb-Galbenă Buzău a început efectiv în luna noiembrie 2003, cu patru asistente medicale care au urmat un stagiu de pregătire la Wit Gele Kruis Gent. Este primul serviciu de acest gen în Județul Buzau și, ca orice lucru nou, a fost întâmpinat cu scepticism și poate cu o oarecare opoziție. Dar am demonstrat că, prin muncă și seriozitate, se poate face cunoscut specificul activității Fundației. Faptul că ne merităm un loc în sistemul medico-social se vede mai ales prin rezultatele obținute. Încă de la înființare, am primit numeroase scrisori și mesaje de mulțumire din partea pacienților. Și am putea adăuga și numeroasele apariții în presa locală, căreia îi mulțumim pentru sprijin. Suntem acreditați pentru furnizarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu din anul 2004,  iar din anul 2007 suntem acreditați și în domeniul furnizării serviciilor sociale. Viziunea noastră asupra unui caz este una globală, deoarece îl observăm în mediul lui de viață, acolo unde nu există numai pro­blema de sănătate, ci și cea socială sau riscul apariției unei astfel de probleme. De cele mai multe ori acestea se întrepătrund, omul intrând într-un cerc vicios, de unde noi îl ajutăm să iasă. Personalul are experiență în acordarea îngrijirilor medicale, aplicându-le acum și la domiciliu, ceea ce este o provocare pentru un profesionist. Trebuie să te adaptezi continuu: fie la condițiile oferite de locuința persoanei îngrijite, fie la mentalitatea fiecărui caz în parte”, se arată pe site-ul Fundației Crucea Alb-Galbenă Buzău.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker