27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:13 AM
toamna buzoiana

Politic

Parteneriatul dintre autoritățile belgiene și Consiliul Județean a salvat Crucea Alb-Galbenă

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.07.2017, 00:00
196

   Consilierii județeni au dat, joi, la ședința extraordinară a deliberativului județului, undă verde derulării acordului de parteneriat pentru îngrijiri medicale la domiciliu încheiat recent între reprezentanții Provinciei Flandra Orientală (Belgia), Fundației Crucea Alb Galbenă Flandra (Belgia), Consiliul Județean și Fundația Crucea Alb Galbenă România – Filiala Buzău. În urma încheierii acestui acord, atât autoritățile belgiene, cât și Consiliul Județean, vor finanța activitatea Crucii Alb Galbene Buzău, după ce aceasta a pierdut finanțarea din partea Ministerului Muncii.

   „Din nefericire, Crucea Alb Galbenă a pierdut în acest an finanțarea de la ministerul Muncii și s-a pus chiar problema încetării activității ei. Noi, consilierii județeni, am dat o hotărâre prin care să asigurăm finanțare în acest an, dar în urma discuțiilor cu autoritățile belgiene am semnat un nou acord de finanțare de 30.000 de euro pe trei ani. Același lucru îl vom face și noi, Consiliul Județean, pentru că este un serviciu bine pus la punct și sunt mulți oameni care au nevoie de îngrijiri la domiciliu. Mulțumesc pe această cale tuturor consilierilor județeni care și-au dat girul pentru finanțarea acestei activități”, a declarat, la finalul ședinței, președintele Consiliului Jude­țean, Petre Emanoil Neagu.

   Fundația Crucea Alb Galbenă România este o organizație neguvernamentală, non-profit, care are misiunea de a oferi servicii medicale de calitate la domiciliu tuturor persoanelor eligibile, atunci când acestea au nevoie, fără costuri, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora.

   Fundația Crucea Alb-Galbenă Buzău este fondată și susținută de către Guvernul Flandrei Orientale, grație pro­punerii fostului deputat Jean-Pierre Van der Meiren, vechi prieten al orașului Buzău. Flandra are o experiență recunoscută în îngrijirile la domiciliu, Wit Gele Kruis (Crucea Alb Galbenă) având peste 75 de ani de funcționare.

   ,,Activitatea Crucii Alb-Galbenă Buzău a început efectiv în luna noiembrie 2003, cu patru asistente medicale care au urmat un stagiu de pregătire la Wit Gele Kruis Gent. Este primul serviciu de acest gen în Județul Buzau și, ca orice lucru nou, a fost întâmpinat cu scepticism și poate cu o oarecare opoziție. Dar am demonstrat că, prin muncă și seriozitate, se poate face cunoscut specificul activității Fundației. Faptul că ne merităm un loc în sistemul medico-social se vede mai ales prin rezultatele obținute. Încă de la înființare, am primit numeroase scrisori și mesaje de mulțumire din partea pacienților. Și am putea adăuga și numeroasele apariții în presa locală, căreia îi mulțumim pentru sprijin. Suntem acreditați pentru furnizarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu din anul 2004,  iar din anul 2007 suntem acreditați și în domeniul furnizării serviciilor sociale. Viziunea noastră asupra unui caz este una globală, deoarece îl observăm în mediul lui de viață, acolo unde nu există numai pro­blema de sănătate, ci și cea socială sau riscul apariției unei astfel de probleme. De cele mai multe ori acestea se întrepătrund, omul intrând într-un cerc vicios, de unde noi îl ajutăm să iasă. Personalul are experiență în acordarea îngrijirilor medicale, aplicându-le acum și la domiciliu, ceea ce este o provocare pentru un profesionist. Trebuie să te adaptezi continuu: fie la condițiile oferite de locuința persoanei îngrijite, fie la mentalitatea fiecărui caz în parte”, se arată pe site-ul Fundației Crucea Alb-Galbenă Buzău.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Hochei: Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc, învinse în deplasare în Erste Liga
Luni, Septembrie 25, 2017 00:06 AM

Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc au pierdut meciurile susținute, duminică, în deplasare, în Erste Liga la hochei pe gheață.

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker