Doi parlamentari social-democraţi buzoieni au primit, la începutul acestei luni, responsa­bilităţi în cadrul unor structuri ale Legislativului.

Astfel, pe 5 iulie, în cadrul şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului – cu o ordine de zi dedicată în special votului pentru stabilirea componenţelor şi conducerilor unor delegaţii şi comisii speciale comune ale Parlamentului – a fost aprobată componenţa şi conducerea Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Coo­perare în Europa (OSCE), cu 343 de voturi ”pentru” dintr-un total de 348. Preşedinţia Delegaţiei va fi asigurată de senatorul social-democrat de Buzău Lucian Ro­maşcanu. OSCE, fondată în 1973 şi având 57 de state participante şi 11 state partenere, este principala organizaţie ce are ca misiune, prin­tre altele, promovarea drepturilor omului, prevenirea conflictelor, controlul înarmării, asigurarea de alegeri libere, promovarea liber­tăţii presei.

”Sunt onorat şi mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată. |n contextul complicat al relaţiilor externe din momentul actual, România trebuie să fie o prezenţă competentă şi vizibilă pe scena internaţională. Împreună cu colegii din delegaţie voi participa activ la implementarea misiunii OSCE propunându-ne, de asemenea, ca împreună cu Ministerul Afacerilor Externe să fim o voce auzită în structurile organizaţiei”, a declarat Lucian Romaşcanu după votul din plenul Parlamentului.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă a fost votată, cu o largă majoritate, înfiinţarea şi componenţa Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuţiei bu­getelor anuale ale Curţii de Conturi. Pentru poziţia de preşedinte al Comisiei a fost votat deputatul social-democrat de Buzău Sorin Lazăr, vicepreşedinte al Comisiei permanente pentru buget, finanţe şi bănci,  membru al grupului PSD din Camera Deputaţilor. După vot, Lazăr a declarat: ”Curtea de Conturi este o instituţie fundamentală a statului, iar activitatea sa are o importanţă majoră în verificarea corectitudinii cheltuirii banului public. Controlul Parlamentului este obligatoriu, pentru a ne asigura că activitatea sa se desfăşoară la standardele impuse de importanţa misiunii sale. Mulţumesc colegilor pentru votul acordat şi mă voi implica total astfel încât Comisia să îşi împlinească cu profesionalism menirea”, a spus deputatul Sorin Lazăr.

DISTRIBUIȚI
loading...