În prezent, utilizarea panourilor solare reprezintă o alternativă foarte eficientă de obținere a energiei electrice. De aceea, din ce în ce mai mulți oameni caută panouri solare la cel mai bun preț: ei își doresc să obțina energie pentru a produce căldura, apă caldă, lumina și chiar aer condiționat pentru locuințele proprii! Rândurile de mai jos conțin sfaturi prețioase referitoare la criteriile de achiziție ce trebuie luate în considerare!

Sfaturi de care trebuie să țină cont cei care doresc să folosească panouri solare

Specialiștii recomandă ca panourile solare să fie îndreptate către sud atunci când este posibil, iar minima să fie de cel puțin 15 grade, astfel încât sistemele să se poată autocurăța. De asemenea, panourile trebuie încărcate cu antigel solar pentru a da randamentul dorit și, în același timp trebuie să existe un circuit electric de împământare funcțional.

Care este motivul pentru care se dorește utilizarea panourilor?

Obținerea energiei electrice, încălzirea apei din locuință sau ambele variante: aceasta este prima decizie pe care trebuie să o ia cei care își propun să achiziționeze un sistem de panouri solare. În funcție de răspunsul la această întrebare, ei pot opta pentru unul dintre modelele de mai jos.

Panouri solare termice

Sunt modele care ajută la generarea energiei electrice. Ele sunt realizate dintr-un strat subțire de material semi-conductor, care este prins între straturile de sticlă cu ajutorul rașinei polymer. Din această categorie fac parte panourile cu tuburi vidate și panourile solare presurizate și panouri solare plane. De exemplu, este bine de știut faptul că panourile cu tuburi sunt mult mai eficiente decât cele solare plane, întrucât razele soarelui cad perpendicular pe suprafața lor din mai multe unghiuri, putându-se obține un randament mai bun.

Panourile solare fotovoltaice de apă caldă

Pentru ca aceste modele să acopere necesarul de apă caldă într-o locuință, ele trebuie să fie dimensionate. În general, se folosește 1 metru pătrat de panou pentru o persoană. Avantajul utilizării acestor modele este că ele pot genera apă caldă pe parcursul întregului an.

Panouri solare hibride

Dacă primele două variante pot fi utilizate fie numai pentru producerea energiei electrice, fie exclusiv pentru producerea apei calde, panourile solare hibride au capacitatea de a oferi ambele tipuri de rezultate, simultan. Ele au un modul format dintr-un strat foarte subțire de peliculă solară amorfă care se află în spatele celulelor monocristaline. În general, nu este recomandat ca panourile hibride să fie folosite pentru suprafețe foarte mari de acoperiș, întrucât prețurile lor sunt mult mai ridicate.

Avantaje

Cel mai mare avantaj de care au parte persoanele care folosesc panouri solare nepresurizate este că obțin autonomie în privința energiei electrice ori a apei calde. Astfel, costurile de întreținere a unei locuințe pot să scadă considerabil pe termen lung. În plus, panourile sunt foarte ușor de montat pe acoperișul clădirilor, iar dacă este nevoie, pot fi demontate la fel de ușor.

Cei care își doresc să beneficieze de tehnologiile moderne când vine vorba despre resursele necesare acasă din punct de vedere administrativ, nu trebuie decât să țină cont de sfaturile de mai sus!

DISTRIBUIȚI
loading...