27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:44 PM

Actualitate

Părculețul „Disney“, de pe strada Democrației, noua atracție pentru copii

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
09.08.2016, 00:00
2396

   De ieri, 8 august, copiii din zona străzii Democrației din Municipiul Buzău au la dispoziție un nou spațiu de joacă special amenajat pentru ei, primul din cadrul programului de facilități asumate de RER Ecologic Service Buzău SA.

   Astfel, reprezentanți ai operatorului de salubritate, ai Primăriei Buzău și ai Liceului de Artă „Margareta Sterian”, au inaugurat noul loc de joacă, o expresie a menținerii mediului înconjurător curat prin valorificarea unor bunuri exterioare și transformarea lor într-un spațiu atractiv pentru cei mici. La definitivarea acestui proiect dedicat copiilor au contribuit și elevi de la Liceul de Artă, care au adus culoare și o atmosferă de basm locului de joacă, prin pictarea fațadei blocului învecinat cu noul părculeț, cu cele mai îndrăgite personaje din povești.

   Odată inaugurat, locul de joacă, denumit „Parcul Disney”, a fost luat cu asalt de copii, entuziasmați să încerce balansoarele, leagănele sau să participe la o partidă de tenis la masa nou instalată. De asemenea, părinții și bunicii au posibilitatea să-i supravegheze pe cei mici de pe băncile instalate în preajma locului de joacă, mărginit de un gărduleț viu colorat.

   Părculețul „Disney” de pe strada Democrației este doar începutul demersului inițiat de RER Buzău, care are în vedere realizarea, în municipiu,  și a altor spații de joacă la fel de atractive pentru copii, în paralel cu  derularea proiectelor de artă urbană, menite să elimine ternul fațadelor de blocuri vechi și să le dea o nouă imagine care să bucure ­pri­vitorul.

   Aceste proiecte fac parte din programul de facilități asumate de RER  Buzău în derularea contractului de concesiune a serviciului ­pu­blic de salubritate.

Comentarii

dar copiii cersetori din Buzau? ca si adultii? (09 Aug, 21:20)
Adi

DAR poti sa suni la 112 daca vezi un copil pe strada cersind? Sau o mama cersind cu bebelus in brate? Sau un invalid adult care cerseste?! Sunt ei in pericol, sau sunt doar ceva tolerat juridic in statul zis de drept in care moare de foame cine nu e in baza de date?!

Raspunde

Stiri Agerpres

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza caniculei
Joi, August 17, 2017 16:37 PM

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza temperaturilor extrem de ridicate de la mijlocul lunii iulie înregistrate în vestul și sud-vestul țării, chiar dacă suprafața cultivată a fost mai mare comparativ cu anul trecut, se arată într-un raport al firmei de consultanță UkrAgroConsult.

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului
Joi, August 17, 2017 16:34 PM

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului împreună cu cei trei copii ai săi.

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 16:42 Ne-a învățat
Gică a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Ne-a învățat să bem țuica bună din păhărele făcute din ardei și petrecea cu lăutari pe muzică bună...Dumnezeu să-l ierte că a avut dreptate..
17 Aug, 16:33 Cel mai frumos
Gică contra a comentat pentru articolul În ce ritm trebuie amenjate parcări în municipiu pentru a face faţă exploziei numărului maşinilor second hand înmatriculate în ultimele luni:
Cel mai frumos loc de parcare este pe str. Transilvaniei în zona magazinelor en gros...N-are cine să gândească pozitiv în legătură cu parcările din municipiu. De luat bani se pricep și copiii mici bronzați.De geaba v-ați plimbat prin Europa guvernanților municipali!!!
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
Google PageRank Checker