27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:33 PM

Actualitate

Părculețul „Disney“, de pe strada Democrației, noua atracție pentru copii

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
09.08.2016, 00:00
2438

   De ieri, 8 august, copiii din zona străzii Democrației din Municipiul Buzău au la dispoziție un nou spațiu de joacă special amenajat pentru ei, primul din cadrul programului de facilități asumate de RER Ecologic Service Buzău SA.

   Astfel, reprezentanți ai operatorului de salubritate, ai Primăriei Buzău și ai Liceului de Artă „Margareta Sterian”, au inaugurat noul loc de joacă, o expresie a menținerii mediului înconjurător curat prin valorificarea unor bunuri exterioare și transformarea lor într-un spațiu atractiv pentru cei mici. La definitivarea acestui proiect dedicat copiilor au contribuit și elevi de la Liceul de Artă, care au adus culoare și o atmosferă de basm locului de joacă, prin pictarea fațadei blocului învecinat cu noul părculeț, cu cele mai îndrăgite personaje din povești.

   Odată inaugurat, locul de joacă, denumit „Parcul Disney”, a fost luat cu asalt de copii, entuziasmați să încerce balansoarele, leagănele sau să participe la o partidă de tenis la masa nou instalată. De asemenea, părinții și bunicii au posibilitatea să-i supravegheze pe cei mici de pe băncile instalate în preajma locului de joacă, mărginit de un gărduleț viu colorat.

   Părculețul „Disney” de pe strada Democrației este doar începutul demersului inițiat de RER Buzău, care are în vedere realizarea, în municipiu,  și a altor spații de joacă la fel de atractive pentru copii, în paralel cu  derularea proiectelor de artă urbană, menite să elimine ternul fațadelor de blocuri vechi și să le dea o nouă imagine care să bucure ­pri­vitorul.

   Aceste proiecte fac parte din programul de facilități asumate de RER  Buzău în derularea contractului de concesiune a serviciului ­pu­blic de salubritate.

Comentarii

dar copiii cersetori din Buzau? ca si adultii? (09 Aug, 21:20)
Adi

DAR poti sa suni la 112 daca vezi un copil pe strada cersind? Sau o mama cersind cu bebelus in brate? Sau un invalid adult care cerseste?! Sunt ei in pericol, sau sunt doar ceva tolerat juridic in statul zis de drept in care moare de foame cine nu e in baza de date?!

Raspunde

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker