27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:32 AM

Actualitate

Părculețul „Disney“, de pe strada Democrației, noua atracție pentru copii

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
09.08.2016, 00:00
2358

   De ieri, 8 august, copiii din zona străzii Democrației din Municipiul Buzău au la dispoziție un nou spațiu de joacă special amenajat pentru ei, primul din cadrul programului de facilități asumate de RER Ecologic Service Buzău SA.

   Astfel, reprezentanți ai operatorului de salubritate, ai Primăriei Buzău și ai Liceului de Artă „Margareta Sterian”, au inaugurat noul loc de joacă, o expresie a menținerii mediului înconjurător curat prin valorificarea unor bunuri exterioare și transformarea lor într-un spațiu atractiv pentru cei mici. La definitivarea acestui proiect dedicat copiilor au contribuit și elevi de la Liceul de Artă, care au adus culoare și o atmosferă de basm locului de joacă, prin pictarea fațadei blocului învecinat cu noul părculeț, cu cele mai îndrăgite personaje din povești.

   Odată inaugurat, locul de joacă, denumit „Parcul Disney”, a fost luat cu asalt de copii, entuziasmați să încerce balansoarele, leagănele sau să participe la o partidă de tenis la masa nou instalată. De asemenea, părinții și bunicii au posibilitatea să-i supravegheze pe cei mici de pe băncile instalate în preajma locului de joacă, mărginit de un gărduleț viu colorat.

   Părculețul „Disney” de pe strada Democrației este doar începutul demersului inițiat de RER Buzău, care are în vedere realizarea, în municipiu,  și a altor spații de joacă la fel de atractive pentru copii, în paralel cu  derularea proiectelor de artă urbană, menite să elimine ternul fațadelor de blocuri vechi și să le dea o nouă imagine care să bucure ­pri­vitorul.

   Aceste proiecte fac parte din programul de facilități asumate de RER  Buzău în derularea contractului de concesiune a serviciului ­pu­blic de salubritate.

Comentarii

dar copiii cersetori din Buzau? ca si adultii? (09 Aug, 21:20)
Adi

DAR poti sa suni la 112 daca vezi un copil pe strada cersind? Sau o mama cersind cu bebelus in brate? Sau un invalid adult care cerseste?! Sunt ei in pericol, sau sunt doar ceva tolerat juridic in statul zis de drept in care moare de foame cine nu e in baza de date?!

Raspunde

Stiri Agerpres

Rețelele sociale se aliază împotriva terorismului
Marti, Iunie 27, 2017 01:19 AM

Corporațiile care domină rețelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft - au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informează Reuters.

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker