27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:03 PM

Actualitate

Părculețul „Disney“, de pe strada Democrației, noua atracție pentru copii

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
09.08.2016, 00:00
2303

   De ieri, 8 august, copiii din zona străzii Democrației din Municipiul Buzău au la dispoziție un nou spațiu de joacă special amenajat pentru ei, primul din cadrul programului de facilități asumate de RER Ecologic Service Buzău SA.

   Astfel, reprezentanți ai operatorului de salubritate, ai Primăriei Buzău și ai Liceului de Artă „Margareta Sterian”, au inaugurat noul loc de joacă, o expresie a menținerii mediului înconjurător curat prin valorificarea unor bunuri exterioare și transformarea lor într-un spațiu atractiv pentru cei mici. La definitivarea acestui proiect dedicat copiilor au contribuit și elevi de la Liceul de Artă, care au adus culoare și o atmosferă de basm locului de joacă, prin pictarea fațadei blocului învecinat cu noul părculeț, cu cele mai îndrăgite personaje din povești.

   Odată inaugurat, locul de joacă, denumit „Parcul Disney”, a fost luat cu asalt de copii, entuziasmați să încerce balansoarele, leagănele sau să participe la o partidă de tenis la masa nou instalată. De asemenea, părinții și bunicii au posibilitatea să-i supravegheze pe cei mici de pe băncile instalate în preajma locului de joacă, mărginit de un gărduleț viu colorat.

   Părculețul „Disney” de pe strada Democrației este doar începutul demersului inițiat de RER Buzău, care are în vedere realizarea, în municipiu,  și a altor spații de joacă la fel de atractive pentru copii, în paralel cu  derularea proiectelor de artă urbană, menite să elimine ternul fațadelor de blocuri vechi și să le dea o nouă imagine care să bucure ­pri­vitorul.

   Aceste proiecte fac parte din programul de facilități asumate de RER  Buzău în derularea contractului de concesiune a serviciului ­pu­blic de salubritate.

Comentarii

dar copiii cersetori din Buzau? ca si adultii? (09 Aug, 21:20)
Adi

DAR poti sa suni la 112 daca vezi un copil pe strada cersind? Sau o mama cersind cu bebelus in brate? Sau un invalid adult care cerseste?! Sunt ei in pericol, sau sunt doar ceva tolerat juridic in statul zis de drept in care moare de foame cine nu e in baza de date?!

Raspunde

Stiri Agerpres

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker