Ministrul Educației a trimis, vineri, pe adresa Inspectoratului Școlar Județean, numirea pentru funcția de inspector general, funcție ocupată până acum de Florina Stoian. Astfel, noua șefă a IȘJ Buzău este Otilia Trifan, care va face echipă cu adjuncta Geta Burducea. Contactată telefonic, Otilia Trifan a confirmat pentru OPINIA numirea sa în funcția de inspector general.

Otilia Trifan este profesor de limba engleză la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” din Buzău. În perioada 2014-2016 a fost inspector pentru proiecte educaționale, revenind la IȘJ în anul 2017.

Schimbarea conducerii instituției vine după ce Ministerul Educației le-a revocat din funcție pe Florina Stoian, pe Nela Wamsiedel și pe Daniela Palcău, în baza unei evaluări încheiate cu calificativul „nesatisfăcător”. Cele trei au contestat evaluarea care a ridicat multe semne de întrebare și nu este exclus să fie repuse în funcții, atât timp cât au ocupat posturile prin concurs.

 

 

 

 

18 COMENTARII

 1. Felicitari doamnei Otilia pentru alegere si sper ca acest fapt va imbunatati considerabil invatamantul buzoian. Este inadmisibil gradul de pregatire a profesorilor. S-a ajuns pana acolo incat copii se invoiesc de la ore sa faca pregatire. La clasa profesorii nu fac nimic si cheama copii la pregatire. Matematica este stiinta cea mai banoasa. Un profesor cu 50 de copii pe saptamana la pregatire face 2500 pe saptamana. Scapati de asemena de directorii spagari ce dau ore pe ascuns. Si mai ales de aia care baga mana la diverse fonduri. Vine bacalureatul. Poate nu vor mai ascunde directorii diversi profesorii prin wc sa faca subiectele. Oricum nu o sa li se intample nimic. Fostul diretor prins cu tezele acasa i-a fost acordat salariu de merit. Asta este invatamant? Salarii de merit pe acte false! Sper ca doamna inspectoare sa faca curat si gunoaiele sa fie debarcate!

 2. Si uite cam asa inspectoratul va platii salariile fostilor directori care vor cistiga in instanta si binenteles
  salariile actualilor,asta un aspect da’ sigur daca-i ordin de la partid

 3. I.s.j functioneaza cu oricare profesor care se pune la punct cu legislatia scolara si are timp pentru aceasta activitate. La catedra toate ceste persoane se prezinta lamentabil:1) pregatirea profesionala, 2)prezenta la ore. Intrebati elevii.Succes Doamnelor!

 4. Trebuia schimbata conducerea Isj deorece PSD nu mai putea face aranjamente ,sa nu uitam ca anul acesta susțin bacalaureatul vipurile care nu reușesc sa obțină 5 la lb rom la Hasdeu

  • Ai mare dreptate, Elena. PSD nu mai putea sa faca aranjamente in teritoriu cu fosta conducere a ISJ ( vezi incercarile recente pentru titularizare cu 253 de la scolile din Ramnic, Beceni si Scortoasa), dar aceasta schimbare a venit cam tarziu!

 5. RUSINE PSD !RUSINE MINISTRUL EDUCATIEI !V_ATI BATUT JOC SE INVATAMANT ,DE NOI DASCALII SI DE COPIII ACESTEI TARI.ACESTE DOAMNE CARORA NU LE MAI GASITI FISELE DE EVALUARE LI SE FACE O MARE NEDREPTATE.AU TRECUT PRINTR-UN CONCURS ,SI-AU FACUT DATORIA FOARTE BINE,IAR VOI CIUMATILOR VA BATETI JOC DE NOI SI COPIII NOSTRI!IN LOC SA VA GANDITI LA TOATE EXAMENELE CARE URMEAZA VOI ATRAGETI ATENTIA LA OAMENI CA SA TREACA PROSTIILE VOASTRE. RUSINE SA VA FIE,LA FEL SI CELOR CARE AU ACCEPTAT NUMIREA PE ACESTE FUNCTII NU VORBIM DE REPETENTE CI DE CELE CARE AU REVENIR IN INSPECTORAT !DAR TOTUL VA REVENI LA NORMAL CA ASA TREBUIE .Este parerea mea si nu am nuci un duplicat

 6. RUSINE PSD !RUSINE MINISTRUL EDUCATIEI !V_ATI BATUT JOC SE INVATAMANT ,DE NOI DASCALII SI DE COPIII ACESTEI TARI.ACESTE DOAMNE CARORA NU LE MAI GASITI FISELE DE EVALUARE LI SE FACE O MARE NEDREPTATE.AU TRECUT PRINTR-UN CONCURS ,SI-AU FACUT DATORIA FOARTE BINE,IAR VOI CIUMATILOR VA BATETI JOC DE NOI SI COPIII NOSTRI!IN LOC SA VA GANDITI LA TOATE EXAMENELE CARE URMEAZA VOI ATRAGETI ATENTIA LA OAMENI CA SA TREACA PROSTIILE VOASTRE. RUSINE SA VA FIE,LA FEL SI CELOR CARE AU ACCEPTAT NUMIREA PE ACESTE FUNCTII NU VORBIM DE REPETENTE CI DE CELE CARE AU REVENIR IN INSPECTORAT !DAR TOTUL VA REVENI LA NORMAL CA ASA TREBUIE .

 7. Este o profesionistă desăvîrșită. În calitate de formator pe proiecte educaționale mi-a făcut o impresie frumoasă. Calmul și buna comunicare a doamnei Burducea se combină armonios ci inteligența și energia lui Otilia. Viva Otilia!

  • Sper ca ți vei recunoaște în instanță jignirile și acuzațiile scrise. Cineva sigur va descoperi zona de unde s-a scris sau adresa de IP de pe care ai denigrat și jignit . De ce te dai drept dna Ionela, de ce îl faci pe dl Voicu ‘jeg pdl ist’ ????? Pentru surprindera ta de om rău cu imaginație bogată, să știi că dl Claudiu Voicu a fost anunțat de jignirea adusă , urmând să te GĂSIM . Iar atunci vei vedea cu ochii tăi ca sunt Georgiana .

 8. Perdantă este și Ionela Voicu,așa că sfatul dat de ,,Georgiana,, este greșit!Ionela Voicu a fost adusă la IȘJ Bz de d na Florina Stoian,haideți să nu jucăm leapșa pe învățământ!

 9. Este o noua umilire a profesorilor din tot județul Buzău. O nouă palmă dată de psd învățământului. Ok, #nu au fost bune cele 3# , dar sa o pui pe una care a picat un concurs de 3 ori si pe alta care nu o recomandă nimic în afară de partidul psd , nu e mult mai GRAV ? Dacă ar fi iubit copii noștrii, școala, și întreg învățământul fără al controla politic cu astfel de *eminențe* , ar fi găsit soluții în interiorul isj-ului. Puteau face o echipa de profesioniste ( până la soluționarea în instanță a celor 3 generale ), formată din Dna Peneoaşu, Ionela Voicu și Oana Pleşa și dădeau Bine în fața tuturor. Așa au stârnit un nou val de antipatie împotriva lor , ( o spune un votantă psd, fan Geoană).

 10. Nu cred că doamna inspector Trifan ,,a săpat pe cineva,,! Cele trei perdante s-au săpat singure!Oricum este o rușine ce se întâmplă la IȘJ Buzău,aici ne-au adus numirile și obligațiile!

 11. nu e deloc nevinovata si mai ales nu s-a lasat deloc rugata, dimpotriva, a facut sluj la usa psd din unirii nord pana si-a vazut scopul…iar cumnata ei a fost pusa la casa de sanatate sefa! ciuma rosie nu iarta nimic!

 12. Credeti ca s-a lasat rugata?? Nu, de mult urmareste acest post…i-a fost frica sa se prezinte la concurs; este mai bine asa, „sapi” pe fostii cu concurs si vii cu Burducea cea care a declarat ca „un concurs nu te face mai bun manager”. RUSINEEE!!!!

 13. Nu e nici pe departe cea mai buna alegere, dar, față de ,, repetenta de Burducea,, e un rău mai mic. Este cunoscut faptul că nimeni nu a vrut să primească acest ordin, pentru că toată lumea știe ca cele 3 generale cu concurs se vor întoarce la posturi destul de repede. Comic este faptul că s au rugat o săptămână de această fătucă nevinovată până a acceptat să fie vreo 2 săptămâni ,,șefă ,, . Rusineeèeeeee psd-iști pt ridicolul din învățământul din județul Buzău !

Comments are closed.