27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:11 PM

Sanatate

Opt medici, candidaţi pe posturile vacante scoase la concurs de Spitalul Judeţean

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
30.03.2017, 00:00
1321

   În timp ce, începând de săptămâna viitoare, aproape 100 de noi angajaţi îşi vor lua  în primire posturile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, alţi candidaţi se pregătesc pentru un nou concurs pe locuri vacante la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Astfel, celor care vor lucra  în curând pe posturile ocupate în urma promovării  concursurilor, destinate personalului medical mediu şi auxiliar, respectiv asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare şi brancardieri, li se vor alătura medicii şi farmaciştii care candidează şi vor fi admişi după concursul organizat în această perioadă la Spitalul Judeţean pentru personalul medical de specialitate. Este vorba despre 23 de posturi vacante pentru medici  şi farmacişti.

   În total, Spitalul Judeţean a scos la concurs  21 de posturi vacante pentru  medici cu diverse specialităţi şi două posturi destinate farmaciştilor. Sunt disponibile câte două posturi de medic urgentist la UPU – SMURD şi cu specialitatea Gastroenterologie la Secţia Medicină Internă – Compartimentul Gastroenterologie. Câte un post este vacant pentru medic Medicină internă la Secţia Medicină Internă – Compartiment Gastroenterologie, Pediatrie, ORL, Oncologie medicală, Urologie, Recuperare, medicină fizică şi balneologie, Laborator Radiologie şi imagistică medicală, Cabinet Boli Infecţioase şi Chirurgie generală.

   De asemenea, sunt disponibile câte un post de medic specialist la Compartiment Nefrologie, Ortopedie şi traumatologie, de medic primar la Ortopedie şi traumatologie, Boli infecţioase, Neonatologie, Obstetrică – Ginecologie (OG) 1. Un post de medic specialist Chirurgie generală este scos la concurs pentru Centrul de Sănătate Multifuncţional Pârscov - Cabinet Chirurgie generală. Totodată, Spitalul Judeţean are nevoie şi de doi farmacişti. Sunt scoase la concurs un post de farmacist la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, şi unul de farmacist primar Farmacie clinică la Farmacie Spital. 

Candidaţi din Constanţa, Bucureşti, Galaţi şi Târgovişte

   Dacă în ceea ce priveşte posturile scoase la concurs pentru personalul medical mediu şi auxiliar concurenţa a fost acerbă, în total înscriindu-se 569 de candidaţi pentru 102 locuri vacante, în cazul celor  23 de posturi destinate medicilor şi farmaciştilor situaţia este diferită.  Astfel, candidaţii pentru posturile destinate medicilor nu acoperă nici pe jumătate oferta făcută de Spitalul Judeţean. În total, şi-au depus dosarele de înscriere opt medici cu diverse specialităţi, pe cele 21 de locuri disponibile. Aceştia vor candida câte unul pentru specialităţile Urologie, Pediatrie, Chirurgie generală, Ortopedie-Traumatologie (medic specialist), Ortopedie şi Traumatologie (medic primar) şi trei concurenţi pentru specialitatea Obstetrică-Ginecologie, fiind astfel şanse să se mai acopere din deficitul de personal medical doar la cinci secţii.  Candidaţii interesaţi să se angajeze la Spitalul Judeţean sunt din Buzău, Râmnicu Sărat, Galaţi, Târgovişte, Constanţa şi Bucureşti.

   Deşi pentru secţiile UPU – SMURD şi Neonatologie nu s-a înscris niciun  candidat, există totuşi posibilitatea ca, în curând, deficitul de personal de specialitate al acestora să fie redus prin atragerea a noi angajaţi. Este vorba despre un medic urgentist, care acum lucrează la Focşani, şi un medic neonatolog, care activează la Spitalul Universitar din Bucureşti. 

   În ceea ce priveşte cele două posturi vacante destinate farmaciştilor, s-au înscris şase candidaţi, dintre care unul concurează pentru postul de farmacist primar farmacie clinică  şi cinci pentru cel de farmacist la Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Cei 14 candidaţi vor începe concursul pentru posturile vacante peste o lună.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker