27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:49 AM

Sanatate

Opt medici, candidaţi pe posturile vacante scoase la concurs de Spitalul Judeţean

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
30.03.2017, 00:00
1224

   În timp ce, începând de săptămâna viitoare, aproape 100 de noi angajaţi îşi vor lua  în primire posturile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, alţi candidaţi se pregătesc pentru un nou concurs pe locuri vacante la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Astfel, celor care vor lucra  în curând pe posturile ocupate în urma promovării  concursurilor, destinate personalului medical mediu şi auxiliar, respectiv asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare şi brancardieri, li se vor alătura medicii şi farmaciştii care candidează şi vor fi admişi după concursul organizat în această perioadă la Spitalul Judeţean pentru personalul medical de specialitate. Este vorba despre 23 de posturi vacante pentru medici  şi farmacişti.

   În total, Spitalul Judeţean a scos la concurs  21 de posturi vacante pentru  medici cu diverse specialităţi şi două posturi destinate farmaciştilor. Sunt disponibile câte două posturi de medic urgentist la UPU – SMURD şi cu specialitatea Gastroenterologie la Secţia Medicină Internă – Compartimentul Gastroenterologie. Câte un post este vacant pentru medic Medicină internă la Secţia Medicină Internă – Compartiment Gastroenterologie, Pediatrie, ORL, Oncologie medicală, Urologie, Recuperare, medicină fizică şi balneologie, Laborator Radiologie şi imagistică medicală, Cabinet Boli Infecţioase şi Chirurgie generală.

   De asemenea, sunt disponibile câte un post de medic specialist la Compartiment Nefrologie, Ortopedie şi traumatologie, de medic primar la Ortopedie şi traumatologie, Boli infecţioase, Neonatologie, Obstetrică – Ginecologie (OG) 1. Un post de medic specialist Chirurgie generală este scos la concurs pentru Centrul de Sănătate Multifuncţional Pârscov - Cabinet Chirurgie generală. Totodată, Spitalul Judeţean are nevoie şi de doi farmacişti. Sunt scoase la concurs un post de farmacist la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, şi unul de farmacist primar Farmacie clinică la Farmacie Spital. 

Candidaţi din Constanţa, Bucureşti, Galaţi şi Târgovişte

   Dacă în ceea ce priveşte posturile scoase la concurs pentru personalul medical mediu şi auxiliar concurenţa a fost acerbă, în total înscriindu-se 569 de candidaţi pentru 102 locuri vacante, în cazul celor  23 de posturi destinate medicilor şi farmaciştilor situaţia este diferită.  Astfel, candidaţii pentru posturile destinate medicilor nu acoperă nici pe jumătate oferta făcută de Spitalul Judeţean. În total, şi-au depus dosarele de înscriere opt medici cu diverse specialităţi, pe cele 21 de locuri disponibile. Aceştia vor candida câte unul pentru specialităţile Urologie, Pediatrie, Chirurgie generală, Ortopedie-Traumatologie (medic specialist), Ortopedie şi Traumatologie (medic primar) şi trei concurenţi pentru specialitatea Obstetrică-Ginecologie, fiind astfel şanse să se mai acopere din deficitul de personal medical doar la cinci secţii.  Candidaţii interesaţi să se angajeze la Spitalul Judeţean sunt din Buzău, Râmnicu Sărat, Galaţi, Târgovişte, Constanţa şi Bucureşti.

   Deşi pentru secţiile UPU – SMURD şi Neonatologie nu s-a înscris niciun  candidat, există totuşi posibilitatea ca, în curând, deficitul de personal de specialitate al acestora să fie redus prin atragerea a noi angajaţi. Este vorba despre un medic urgentist, care acum lucrează la Focşani, şi un medic neonatolog, care activează la Spitalul Universitar din Bucureşti. 

   În ceea ce priveşte cele două posturi vacante destinate farmaciştilor, s-au înscris şase candidaţi, dintre care unul concurează pentru postul de farmacist primar farmacie clinică  şi cinci pentru cel de farmacist la Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Cei 14 candidaţi vor începe concursul pentru posturile vacante peste o lună.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker