27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:32 PM

Sanatate

Opt medici, candidaţi pe posturile vacante scoase la concurs de Spitalul Judeţean

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
30.03.2017, 00:00
1382

   În timp ce, începând de săptămâna viitoare, aproape 100 de noi angajaţi îşi vor lua  în primire posturile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, alţi candidaţi se pregătesc pentru un nou concurs pe locuri vacante la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Astfel, celor care vor lucra  în curând pe posturile ocupate în urma promovării  concursurilor, destinate personalului medical mediu şi auxiliar, respectiv asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare şi brancardieri, li se vor alătura medicii şi farmaciştii care candidează şi vor fi admişi după concursul organizat în această perioadă la Spitalul Judeţean pentru personalul medical de specialitate. Este vorba despre 23 de posturi vacante pentru medici  şi farmacişti.

   În total, Spitalul Judeţean a scos la concurs  21 de posturi vacante pentru  medici cu diverse specialităţi şi două posturi destinate farmaciştilor. Sunt disponibile câte două posturi de medic urgentist la UPU – SMURD şi cu specialitatea Gastroenterologie la Secţia Medicină Internă – Compartimentul Gastroenterologie. Câte un post este vacant pentru medic Medicină internă la Secţia Medicină Internă – Compartiment Gastroenterologie, Pediatrie, ORL, Oncologie medicală, Urologie, Recuperare, medicină fizică şi balneologie, Laborator Radiologie şi imagistică medicală, Cabinet Boli Infecţioase şi Chirurgie generală.

   De asemenea, sunt disponibile câte un post de medic specialist la Compartiment Nefrologie, Ortopedie şi traumatologie, de medic primar la Ortopedie şi traumatologie, Boli infecţioase, Neonatologie, Obstetrică – Ginecologie (OG) 1. Un post de medic specialist Chirurgie generală este scos la concurs pentru Centrul de Sănătate Multifuncţional Pârscov - Cabinet Chirurgie generală. Totodată, Spitalul Judeţean are nevoie şi de doi farmacişti. Sunt scoase la concurs un post de farmacist la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, şi unul de farmacist primar Farmacie clinică la Farmacie Spital. 

Candidaţi din Constanţa, Bucureşti, Galaţi şi Târgovişte

   Dacă în ceea ce priveşte posturile scoase la concurs pentru personalul medical mediu şi auxiliar concurenţa a fost acerbă, în total înscriindu-se 569 de candidaţi pentru 102 locuri vacante, în cazul celor  23 de posturi destinate medicilor şi farmaciştilor situaţia este diferită.  Astfel, candidaţii pentru posturile destinate medicilor nu acoperă nici pe jumătate oferta făcută de Spitalul Judeţean. În total, şi-au depus dosarele de înscriere opt medici cu diverse specialităţi, pe cele 21 de locuri disponibile. Aceştia vor candida câte unul pentru specialităţile Urologie, Pediatrie, Chirurgie generală, Ortopedie-Traumatologie (medic specialist), Ortopedie şi Traumatologie (medic primar) şi trei concurenţi pentru specialitatea Obstetrică-Ginecologie, fiind astfel şanse să se mai acopere din deficitul de personal medical doar la cinci secţii.  Candidaţii interesaţi să se angajeze la Spitalul Judeţean sunt din Buzău, Râmnicu Sărat, Galaţi, Târgovişte, Constanţa şi Bucureşti.

   Deşi pentru secţiile UPU – SMURD şi Neonatologie nu s-a înscris niciun  candidat, există totuşi posibilitatea ca, în curând, deficitul de personal de specialitate al acestora să fie redus prin atragerea a noi angajaţi. Este vorba despre un medic urgentist, care acum lucrează la Focşani, şi un medic neonatolog, care activează la Spitalul Universitar din Bucureşti. 

   În ceea ce priveşte cele două posturi vacante destinate farmaciştilor, s-au înscris şase candidaţi, dintre care unul concurează pentru postul de farmacist primar farmacie clinică  şi cinci pentru cel de farmacist la Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Cei 14 candidaţi vor începe concursul pentru posturile vacante peste o lună.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker