Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, ca mai toate ­ins­tituţiile Ministerului Afacerilor Interne, traversează o perioadă cu fluctuaţii de personal, pe de o parte ca urmare a pensionării unora dintre lucrători, iar pe de altă parte pentru că sunt şi angajaţi care  au ieşit din sistem din motive personale.

Aşa cum preciza şi şeful instituţiei, locotenent-colonel Virgil Cueru, într-o conferinţă de presă, acoperirea deficitului de personal se va face, pe de o parte, prin angajări din sursă externă, iar în acest moment vorbim despre recrutarea de personal pentru ocuparea a trei posturi vacante din sursă externă: un ofiţer specialist şi subofiţer administrativ (funcţii de execuţie), şi un post de execuţie vacant de ofiţer specialist III tehnologia informaţiei în cadrul Serviciul Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Pe de altă parte, şeful IJJ Buzău a spus că angajările se vor face şi din rândul absolvenţilor şcolilor militare. Şi baza de selecţie poate fi chiar din rândul jandarmilor care, în prezent, în calitate de elevi, au ales să efectueze practica chiar la unitatea de jandarmi buzoiană.

Biroul de Presă al I.J.J. Buzău comunică faptul că, „în perioada 8 ianurie-8 mai, opt elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Drăgăşani, aflaţi în anul I de studiu, desfăşoară primul stagiu de practică prevăzut în programa de învăţământ, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău” (…) „Sunt demersuri realizate la nivelul ministerului în ceea ce priveşte şcolarizarea intensivă a subofiţerilor, astfel încât în 2018 să se realizeze o încadrare eficientă şi să reducem deficitul de personal. E vorba de dinamica  de personal pe care orice unitate MAI o are: mai ies oameni la pensie, alţii aleg să iasă din sistem din diferite motive”, a mai spus şeful IJJ Buzău.

În aceste condiţii, IJJ Buzău are posibilitatea să îi pregătească pe viitorii colegi, şi să îi familiarizeze cu toate tipurile de activităţi în funcţie de specificul structurilor de lucru . De altfel, în comunicatul de presă al Biroului de Presă al IJJ Buzău se arată că „elevii urmează un program de acomodare cu specificul unităţii după care vor fi repartizaţi în cadrul structurilor teritoriale de ordine publică în perioada 08.01.- 30.03.2018, urmând ca, în ultima parte a stagiului de practică,  să îşi desfăşoare activitatea în cadrul subunităţilor de pază şi protecţie instituţională. Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, iar principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual, participarea la misiunile încredinţate, activităţile având drept scop aprofundarea şi consolidarea cu­noştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor practice”. Şi interesul celor opt tineri de a se pregăti cât mai bine este foarte mare cu atît mai mult cu cât toţi sunt buzoieni şi vor dori să lucreze acasă la terminarea studiilor, adică la anul, în cadrul IJJ Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...