Sentinţă grea pentru buzoianul care, la sfârşitul anului 2015, a îngrozit o întreagă comunitate după ce a omorât cu maşina un cioban pe o păşune de la Murgeşti, pentru că acesta îi încălcase cu turma de oi terenul pe care tânărul de 39 de ani o deţinea în arendă împreună cu tatăl său. După un proces relativ scurt, Florin Cojocaru, văr al primarului din Murgeşti şi fiu de consilier local la acea dată, a fost condamnat definitiv la opt ani de detenţie, de judecători ai Curţii de Apel Ploieşti, după ce, iniţial, la Tribunalul Buzău primise o condamnare de patru ani şi opt luni de închisoare.

Tragedia s-a întâmplat într-o luni după-amiază, la începutul lunii noiembrie 2015. Supărat pe ciobani că au adus oile pe terenul său, aşa cum au ­făcu­t-o de mai multe ori, tânărul arendaş s-a apropiat de ei ca să le atragă atenţia. Discuţia a degenerat rapid, iar la un moment dat unul dintre cei doi ciobani puşi pe scandal ar fi asmuţit câinii asupra tânărului venit să îi izgonească, provocându-i răni destul de serioase.  Enervat foarte tare, mai ales după ce i-a fost spart parbrizul maşinii, Florin Cojocaru s-a urcat la volan şi, într-un moment de furie oarbă, a plecat în urmărirea ciobanilor. Unul dintre ei a reuşit să se ferească din calea şoferului furios, însă celălalt a căzut, fiind călcat de maşină. Sub roţile maşinii a nimerit Vasile Anăstase, un bărbat de 60 de ani, care a murit pe loc în urma impactului. Ulterior, Florin Cojocaru a  pus mâna pe telefon şi s-a autodenunţat. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, iar Florin Cojocaru a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv.

Scenele care s-au derulat pe câmp au fost teribile. Fiul consilierului i-ar fi hăituit pe ciobani zeci de metri pe câmp. Unul dintre bărbaţi vânaţi a reuşit să se ascundă şi a scăpat cu viaţă, însă celălalt – Vasile Anăstase, de 60 de ani – a căzut şi a fost ajuns din urmă.

La anchetă s-a aflat că în autoturismul de teren se aflau două persoane în momentul incidentului, agresorul fiind însoţit de tatăl său, consilierul local Ion Cojocaru. Aceştia au decis să urce în portbagaj trupul zdrobit al bărbatului, apoi au coborât în sat. Abia după aceea au anunţat autorităţile, medicul de la Ambulanţă nemaiavând altceva de făcut decât să constate decesul bărbatului de 60 de ani. Tatăl celui acuzat de omor, consilier local din partea PSD şi unchiul primarului din Murgeşti, şi-a dat atunci demisia din forul administrativ.

După un an de proces, Florin Cojocaru a fost condamnat la 4 ani şi opt luni de închisoare, dar şi la despăgubiri către familia celui decedat de peste 2 miliarde lei vechi. După încă patru luni, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au modificat sentinţa iniţială şi l-au condamnat la agresor la 8 ani de închisoare cu executare.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Dle Vali, beizadeaua este fiu de prinț! De când Cojocarul este rege sau domn? Eu folosesc termenul pentru copiii ai căror părinți au reprezentat ceva pe lumea aceasta. În istoria țării noastre sunt multe beizadele de valoare. Un exemplu la repezeală e vestitul Petru Rareș și câți alții…

Comments are closed.