Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a fost chemat în judecată de şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Acesta a cerut, la Judecătoria Focşani, anularea procesului verbal de contravenţie din data de 29 noiembrie, prin care i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile, după ce Oprişan a fost filmat de aparatul radar conducând cu 191 de kilometri la oră pe DN2E85, în apropiere de Oreavu. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a rămas, atunci fără permis de conducere.

Viteza cu care a fost prins Oprişan a fost cea mai mare înregistrată în acea zi de aparatele radar cu care poliţiştii au acţionat pe şoseaua europeană într-o acţiune pentru limitarea efectelor produse de viteza prea mare la volan.

Oprişan a fost amendat cu 2.900 lei şi i-a fost reţinut permisul pentru 90 de zile. Şeful CJ Vrancea îşi vrea permisul înapoi aşa că, pe 5 decembrie, a contestat la Judecătoria Focşani sancţiunea primită. Potrivit legii, după ce se depune certificat de grefă de la instanţă, contravenientul intră în posesia carnetului de conducere până când instanţa se va pronunţa definitiv pe contestaţie.

Nu a fost însă prima dată când Marian Oprişan a rămas fără permis în judeţul Buzău. În 2011, şeful Consiliului Judetean Vrancea a fost lăsat pieton de poliţiştii buzoieni după ce a fost prins conducând un autoturism Mercedes cu 113 kilometri pe oră prin oraşul Rîmnicu Sărat.

De altfel, preşedintelui CJ Vrancea i-a fost suspendat permisul de condu­cere de mai multe ori pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În 2014, maşina condusă de Marian Oprişan a fost surprinsă de aparatul radar al Poliţiei Rutiere din judeţul Bacău, în comuna Nicolae Bălcescu. Aparatul radar ar fi înregistrat că avea peste 100 de kilometri/oră în localitate. Oprişan a contestat procesul-verbal de contravenţie, dar anul trecut a pierdut procesul cu IPJ Bacău şi preşedintelui CJ Vrancea i s-a interzis să conducă autovehicule timp de trei luni.

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

  1. Acest specimen a agresat verbal si amenintat un jandarm din cadrul sectiei Buzau la sfintirea catedralei de langa Episcopie si atunci s-a pus batista pe tambal, acum da dovada din nou de tupeu si nesimtire, sa ne imaginam ce face acest individ in Vrancea !!!!

  2. De se practica într-un stat de drept cum îl consideră PSD,ALDE SI UDMR legile nu sunt pentru toți? De ce cei de la guvernare se lupta cu corectitudinea numai pentru ei iar pentru popor nu,ei au voie la toate și pentru toate iar poporul nu.atunci mă face să cred că ar trebui scoși de la guvernare,dar numai printr-o a doua revoluție altfel nuidam jos vor ține cu dinții de scaun că știe ce îi așteaptă Z I D U L

  3. vrea să aibă permis de sărbători…. am aplicat si eu aceasta stratagemă o singură dată….până la urmă suspendarea permisului de conducere va fi aplicată…..

    • Ca sa castige timp…La depus la Focsani,o sa se decline dosarul la judecatoria Ramnicul Sarat presupun..Oreavu cred ca apartine de RAMNIC….si asa castigacateva luni de zile.

Comments are closed.