De astăzi, staționarea sau parcarea neregulamentară a mașinii în municipiul Buzău îi poate lăsa fără mulți bani în portofele pe șoferii buzoieni sau pe cei aflați în tranzit.

Polițiștii locali demarează joi acțiunea de ridicare a vehiculelor/autovehiculelor/remorcilor care staționează nere­gulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Buzău.

„Măsura privind ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar se poate  dispune în conformitate cu prevederile H.G nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006  si  H.C.L nr. 188 din 30 iunie 2017. 

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazuri precum: oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile mij­loacelor de transport public de persoane; în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue; pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale; pe trotuare și piste de biciclete; pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m; în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice; în dreptul altui vehicul oprit pe partea caro­sabilă, dacă prin aceasta se stânjenește circulația a două vehicule venind din sensuri opuse, precum și în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în același sens ar fi obligați, din această cauză, să treacă peste acest marcaj; în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos. Tarifele pentru ridicare/transport/depozitare, conform H.C.L. 188/2017 sunt în valoare de 600 lei (ridicare= 300 lei, transport= 200 lei, depo­zitare= 100 lei/zi). Dacă utilizatorul/proprietarul se prezin­tă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea se va achita doar suma de 300 lei, reprezentand deplasarea pentru ridicare. Autovehiculule ridicate prin dispoziția agentului constatator (polițist local, polițist rutier) vor fi transportate/depozitate la sediul S.C. URBIS SERV S.R.L. BUZăU,  B-dul N. Bălcescu nr. 56. Sancțiunea pentru staționare, conform O.U.G. 195/2002, rep., art. 108/1/b/7, este de 4-5 puncte de amendă și 3 puncte penalizare la permisul de conducere (jumatate din minimul amenzii in valoare de 290 lei în 48h, conform O.G. nr. 2/2001, rep.)“, a informat Direcția Poliția Locală.

DISTRIBUIȚI
loading...