27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 05:05 AM
toamna buzoiana

de

Remarc plăcut surprins că cei din conducerea Ministerului Educaţiei au fost foarte receptivi şi au reacţionat prompt în urma comunicatului Comisiei Europene, potrivit căruia, dintre toate ţările membre UE, suntem alături de Bulgaria, ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa. După ce am crezut că nu există ceva mai şocant şi mai grav decât faptul că peste 50 la sută dintre elevii români nu sunt în stare să rezolve la nivelul unei note de trecere la Bac subiecte din materii fundamentale studiate în liceu, oficialii europeni ne dau o veste şi mai tulburătoare: elevii români nu prea ştiu să citească şi nu sunt capabili să înţeleagă ce citesc.

 |
27 Jul 2011
1545
de

Doctoru' Ion Vasile a reuşit, până la scoaterea cu forţa de la conducerea PSD de către Victor Ponta, să domine viaţa politică şi economică a judeţului Buzău - aşa cum probabil o făceau primii secretari PCR înainte de 1990 şi aşa cum probabil nu o va mai putea face nimeni după dumnealui.

În timp ce la "Revoluţie" ţăranii buzoieni "împărţeau" animalele din C.A.P-uri, iar cei care n-au mai prins nimic au dus acasă ţiglele...

 |
27 Jul 2011
3151
de

Noi, românii, avem slăbiciunea aşteptării. Înaintaşii noştri i-au aşteptat pe americani şi... au venit ruşii! Noi îi aşteptăm pe... europeni să ne facă lumină în treburile noastre încurcate şi… aşteptăm. Aşteptăm, încă aşteptăm. Obosiţi de atâta aşteptare, uităm de faptul că o parte importantă dintre lucrurile pe care le  dorim de la alţii putem să le facem chiar noi, căci sunt de datoria noastră.

 

 |
27 Jul 2011
1742
de

După o uşoară creştere economică  în trimestrul I 2011, atunci când speranţele noastre renăşteau în ceea ce priveşte ieşirea din criza economică, iată că, în trimestrul II al acestui an situaţia nu va fi mai bună.

      În primul trimestru, industria, după cum ne informează Institutul Naţional de Statistică, a avut un ritm de creştere de 10,1%, iar în trimestrul II, creşterea s-a redus la 6-7 la sută, având un impact de până la un punct procentual din Produsul Intern Brut.

Impactul pe care creşterea mai mică a industriei care deţinea 30 la sută în PIB va fi greu de recuperat de către alte sectoare ale economiei.

 |
25 Jul 2011
1734
de

Cel mai puternic om din media britanică este Mark Zuckerberg. Nu este vorba de un jurnalist celebru şi nici de vreun director al unui cotidian sau trust de presă din insulă. Acesta este cofundator al Facebook, celebra reţea de socializare care a atins cifra de 700 de milioane de utilizatori în întreaga lume. Pe locurile următoare s-au situat Jack Dorsey cofondator al Twitter, un alt site de socializare  de succes până nu demult, şi Larry Page, CEO al Google.

De abia după aceşti grei ai spaţiului virtual se situau Mark Thompson, director general al BBC, sau Paul Dacre de la Daly Mail.

 |
24 Jul 2011
1399
de

Echipa feminină de spadă a României este cu siguranţă cea mai bună din Europa. Din 2006 şi până acum fetele lui Dan Podeanu au împuns patru medalii de aur, prima la Izmir în 2006 apoi la Kiev în 2008, Plovdiv 2009 şi-acum la Sheffield în 2011. 

Numitorul comun al acestei echipe este Ana Maria Brânză, singura care a participat la toate cele 4 s..., na că era să scriu „succesuri”, deci succese.

 |
23 Jul 2011
1715
de

După ce o ţară întreagă a fost şocată de rezultatele de la Bac, senzaţionalul continuă. Comisia Europeană a anunţat că suntem ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa, pentru că peste 40 la sută dintre tinerii români nu prea ştiu să citească.

  Unul din 15 adolescenţi în vârstă de 15 ani şi numeroşi adulţi din Europa nu pot să citească cursiv, arată comunicatul Comisiei Europene.

 

 |
21 Jul 2011
1242
de

După cincisprezece ani de condus Primăria Buzău, domnul primar Dr. Inginer Boşcodeală recent afirma public, că vinovatul principal pentru rezultatele dezastruoase de la examenul de Bacalaureat este Guvernul.

 

 |
21 Jul 2011
1981
de

Se spune că omul nu trăieşte niciodată în prezent. La tinereţe trăieşte în viitor, iar la bătrâneţe este stăpânit de trecut. Ţine, cumva, de firea omului să fie într-o continuă aşteptare. Justificări în relaţia noastră cu prezentul pot exista. Este chiar mai „eficient” şi reconfortant psihic să trăieşti aşteptarea şi melancolia, decât concretul. Abuzul de aşteptare are însă efecte adverse ireparabile.

 

 |
19 Jul 2011
1654
de

Dintre cele nouăzeci de bănci europene care au susţinut testul de stres, doar opt bănci l-au picat, ceea ce presupune o situaţie destul de favorabilă privind depăşirea crizei financiare.

      Sunt cinci bănci din Spania (ce bine că nu avem nicio bancă spaniolă în România), două din Grecia şi una din Austria.

 |
19 Jul 2011
1385
de

“De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi”. Acesta este visul ambalat pe care îl vindea românilor societatea socialistă multilateral dezvoltată. Adică, mai pe înţelesul tuturor, munceşte cât poţi şi primeşte cât ai nevoie.

Chiar dacă acest slogan era la mare preţ înainte de 1989, chiar şi comuniştii nu ţineau cont de el, introducând productivitatea muncii ca indicator de bază în întrecerea socialistă.

 |
17 Jul 2011
2261
de

Câteva zile ne mai despart de începutul unui nou campionat pe care nu l-a mai câştigat o echipă de tradiţie din fotbalul nostru de patru ani, ultima fiind DINAMO, în sezonul 2006-2007. Un fapt cu care ne-am obişnuit treptat şi ne-a bucurat pe cei mai mulţi dintre iubitorii de sport, cărora ne plac atât imprevizibilul, cât şi noutatea.

 

 |
16 Jul 2011
1509
de

     Consilierii locali şi judeţeni sunt reprezentanţii cetăţenilor la nivelul comunităţii, aleşi pe liste. Ei trebuie să respecte şi să aplice reguli şi valori specifice administraţiei locale. Consilierii locali şi judeţeni au ca atribuţie construirea şi consolidarea relaţiei cu cetăţenii şi cu ceilalţi actori responsabili din cadrul administraţiei teritoriale şi centrale. De regulă, cetăţenii trag la răspundere pentru tot ce se întâmplă în oraşul lor pe primar sau pe preşedintele Consiliului Judeţean, neglijând sau necunoscând importanţa consilierilor locali în luarea deciziilor.

 |
14 Jul 2011
1627
de

Disperat că sătenii din comuna Gălbinaşi din judeţul nostru nu vor să-şi cosească buruienile cât gardul din faţa caselor, primarul Mihail Pavel a decis să rezolve problema prin erbicidare.

            Frumos ar fi acum să  "taie" şi câte o factură mare la fiecare sătean pentru contravaloarea chimicalelor folosite, după modelul practicat în multe ţări civilizate.

 

 |
14 Jul 2011
1796
de

Dezbaterile aprinse despre examenul de Bacalaureat de anul acesta vor fi înlocuite cu noul eveniment ce marchează curgerea unui an şcolar – examenul de Titularizare. Recrutarea personalului didactic este momentul cel mai important din calendarul mişcării personalului didactic.

     Titularizarea a fost privită, în decursul ultimilor ani, ca fiind cel mai serios examen (excepţie făcând anul 2009), atât în ceea ce priveşte organizarea, cât şi în ceea ce priveşte concurenţa.

 |
13 Jul 2011
1530
de

     Răspunsul la această întrebare nu poate fi decât pozitiv. Suntem o ţară cultivatoare de cereale, care făcea şi face mult export, în avantajul samsarilor de cereale, dar şi al exportatorilor.

     Capacitatea de înmagazinare nu a scăzut, ba, dimpotrivă, a crescut, dar ea aparţine unui număr mic de jucători de pe piaţa cerealieră.

 |
11 Jul 2011
1603

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker