27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 22, 2017 23:31 PM
dragaica

de

    Pe onoarea mea de proaspăt editorialist la OPINIA dacă lovitura de stânga a lui Bute în maxilarul expus o fracţiune de secundă prea mult al lui Jean Paul Mendy nu a fost o adevărată capodoperă.

     Românul a ştiut că totul s-a terminat cu cel puţin o secundă înaintea tuturor, evitând cu eleganţă copacul francez în cădere liberă. Un K.O. în repriza a IV-a, în a 8-a luptă consecutivă victorioasă cu centura IBF în joc, a scos din nou românii în stradă, ca pe vremea mondialului de fotbal în care Hagi, Popescu şi compania le predau americanilor, şi nu numai lor, lecţii academice de fotbal spectacol.

 |
09 Jul 2011
1241
de

Bacalaureatul de anul acesta este primul pas făcut pentru restabilirea corectitudinii şi repunerea valorii în prim-planul sistemul de învăţământ românesc. Acum trebuie făcuţi următorii paşi. Nu avem voie să ne oprim aici. Bacalaureatul a fost poate pentru prima dată după 20 de ani un examen de maturitate, deopotrivă pentru elevi, profesori, părinţi şi autorităţi. Cu toţii trebuie să înţelegem situaţia în care se află şcoala românească şi trebuie să facem următorii paşi.

 

 |
06 Jul 2011
1504
de

În plină perioadă “columbiană” - în care Irinel încearcă să-şi recupereze copilul făcut cu Monica, pe care a luat-o de nevastă direct de pe băncile unui liceu din Bacău - s-a declanşat isteria naţională provocată de cei 100.000 de elevi care au picat Bac-ul.

 

 

 |
06 Jul 2011
1470
de

Leagăn al civilizaţiei europene, Grecia are o istorie lungă  şi bogată, timp în care şi-a răspândit influenţa pe trei continente, înnobilând o lume barbară cu rafinamentul unei civilizaţii ce a schimbat radical percepţia despre cultură şi civilizaţie, cucerindu-i cultural pe cuceritorii săi, romanii. Arsă de razele soarelui, scăldată de apele mărilor Egee, Ionică şi Mediterană, învăluită încă în misterul legendar al Olimpului, Grecia uimeşte şi încântă cu moştenirea sa cultural-istorică.

 |
05 Jul 2011
1745
de

Constatăm că cifrele publicate de către Institutul Naţional de Statistică ne prezintă, cu stupoare, faptul că numărul de turişti din mai 2011, comparativ cu mai 2010, a fost mai mic cu 3,9 la sută şi aceasta în condiţiile în care sumele cheltuite pentru promovarea turismului românesc sunt în creştere.

 |
04 Jul 2011
2205
de

Săptămâna trecută m-am întâlnit la Buzău cu doamna Sanda Oprescu Garoflid, nepoata ilustrului Constantin Garoflid, care a fost de patru ori ministru al agriculturii şi primul preşedinte al Academiei de Agricultură din România (în prezent Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice).

 

 

 

 |
03 Jul 2011
2089
de

BAC-ul 2011 a avut cel mai mic grad de promovabilitate din istoria recentă a României. Cu un procent de 53,2 la sută,  Buzăul nu este printre judeţele codaşe, dar nu ne poate bucura faptul că jumătate dintre  absolvenţii de liceu vor trebui să dea examenul de bacalaureat din nou, în toamnă sau, eventual, la 25 de ani, dacă absolventul va dori să aibă şanse de a ajunge ministru.

 

 |
02 Jul 2011
1781
de

Unul din sloganurile preferate ale lui Vladimir Ilici Lenin era cel din titlu “socialism +  electrificare = comunism”. Cu câteva săptămâni în urmă, Victor Ponta declara că, dacă ar fi să exprime în două cuvinte tot programul economic al USL, dacă ar veni la guvernare, acestea ar fi agricultură şi energie.

 |
29 Jun 2011
1703
de

Senatul României a refuzat cetăţenilor o şansă imensă de a repara greşelile şi practicile nesănătoase pe care toţi le reproşăm că se întâmplă în campaniile electorale, adoptând modificări de formă a legilor privind alegerea parlamentarilor, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a aleşilor locali. Senatorii au decis sancţionarea simbolică a mitei electorale, infracţiunea care denaturează poate cel mai mult votul alegătorilor.

 |
29 Jun 2011
1399
de

În anii trecuţi, România stârnea interes pentru marii retaileri internaţionali, mai ales că aceştia vizau ţări aflate în dezvoltare, însă acum noi nu mai prezentăm interes pentru aceştia.România a ieşit din clasamentul celor mai atractive 30 de pieţe pentru retailerii internaţionali, după ce anul trecut a reuşit să se claseze pe locul 28.

 |
28 Jun 2011
1770
de

Potrivit analiştilor internaţionali, creşterea producţiei de grâu din acest an se înscrie în tendinţa pozitivă  generală din Europa Centrală şi de Est, unde recoltele de cereale vor fi mai bune decât în anii precedenţi datorită vremii favorabile.

 

 

 |
26 Jun 2011
1258
de

În 1816, fregata franceză Meduza eşua undeva la 40 de mile distanţă de coasta Africii de vest. Căpitanul Hugues Duroy de Chaumereys şi guvernatorul ce călătorea cu această corabie au avut loc asigurat în bărcile de salvare.

Dar, 150 de pasageri nu au încăput în aceste bărci şi şi-au construit o plută din lemnul corabiei pentru a se salva.

 |
26 Jun 2011
1350
de

Săptămâna trecută am fost martorul unei morţi fulgerătoare, a celui care a fost Titi Iancu, un inginer care a lucrat înainte de 1990 la Metalurgica şi Industria Mică.

După 1990 a fost primul om de afaceri buzoian care a avut curajul să lase locul liniştit ca angajat la stat şi să se "privatizeze", înfiinţând o mică turnătorie de fontă ce a reuşit, prin exportul pe care îl făcea, să obţină sume de bani ce păreau exorbitante atunci pentru noi, cei care lucram încă la stat.

Exemplul lui ne-a încurajat pe mulţi din fosta Metalurgica Buzău.

 |
23 Jun 2011
1704
de

Tinerii când ştiu ce vor, când îşi pun în cap ceva şi cred în forţa lor de reuşită, pot şi fac ce vor. Sloganul „yes, we can” îi reprezintă cel mai bine. Exemplul american este cel mai relevant, entuziasmul tinerilor a decis victoria lui Obama. Energia, curajul şi încăpăţânarea cu care tinerii îşi urmează proiectele sunt dezarmante pentru orice sceptic.

 |
23 Jun 2011
1595
de

Viaţa politică românească are din nou temă de dezbatere – reîmpărţirea teritorială a ţării. O nouă mănuşă, o nouă provocare aruncată în arenă de la Cotroceni. Buluceală mare la „dezbatere”. Oamenii politici s-au grupat rapid în promotori fără retuşuri ai noii idei prezidenţiale sau nuanţatori ai acesteia. Se pare că nimeni nu se mai opune propunerii. Doar contextul este respins.

 

 |
22 Jun 2011
2022
de

Când mai exista încă zidul de la Berlin mai aveam un avantaj, era destul de clar ce este de stânga şi ce este de dreapta. Numai la nivel filosofic nu se înţelegea nimic. Pentru unii comunişti, Stalin era de dreapta, întrucât Troszky era de stânga, pentru unii fascişti, Che Guevara este de dreapta.

 |
22 Jun 2011
1516

Stiri Agerpres

Fotbal - Cupa Confederațiilor 2017: Germania - Chile 1-1
Joi, Iunie 22, 2017 23:12 PM

Reprezentativele Germaniei și statului Chile au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi seara, la Kazan, într-un meci din Grupa B a Cupei Confederațiilor la fotbal, competiție găzduită de Rusia.

Marea Britanie nu va obliga niciun cetățean european să plece după Brexit
Joi, Iunie 22, 2017 23:11 PM

Marea Britanie nu va obliga niciun cetățean al UE să părăsească teritoriul său după data efectivă a Brexit-ului, a dat asigurări joi Theresa May, în cursul summitului european de la Bruxelles, potrivit unei surse guvernamentale britanice, anunță AFP.

Gabriela Firea a semnat contractul pentru modernizarea șoselei Fabrica de Glucoză
Joi, Iunie 22, 2017 23:03 PM

Primarul general, Gabriela Firea, a semnat joi contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a șoselei Fabrica de Glucoză, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Zona euro: Franța confirmă că pregătește "o foaie de parcurs" cu Germania
Joi, Iunie 22, 2017 22:36 PM

Franța pregătește "o nouă foaie de parcurs" împreună cu Germania "cu privire la modificările necesare ale UE și zonei euro" care va include "concluzii concrete", a afirmat Emmanuel Macron joi cu prilejul summitului european de la Bruxelles, relatează AFP.

Test eșuat al unui sistem de apărare antirachetă dezvoltat de SUA și Japonia
Joi, Iunie 22, 2017 22:10 PM

Noua rachetă antibalistică în curs de dezvoltare de către Statele Unite și Japonia a eșuat joi în al doilea test de interceptare a unui dispozitiv balistic, a informat joi Pentagonul, scrie AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Jun, 10:56 Meseria de frizer
Virgil a comentat pentru articolul Cât de avantajoasă poate fi astăzi meseria de frizer:
E bine ca mai scrieti si despre lucruri ceva mai - cum sa spun ? - " lumesti " ... Un frizer care se respecta - dincolo de " studioul " sau - ar trebui sa aiba " ochi " astfel incit sa-ti sugereze o tunsoare adecvata conformatiei fetei fiecaruia, sa aiba niste miine ... magice prin care sa te arunce in lumea placerilor masajului cranio-facial si - de ce nu ? - sa aiba stiinta de a intretine o conversatie placuta cu clientul sau din fotoliu asa incit acestuia sa-i faca placere sa revina ... Pe vremuri existau frizeri care-ti impartaseau chiar cunostinte de cultura generala sau intimplari deosebite din viata urbei ... Pin la urma. daca ai ... har, nu trbuie sa-ti fie jena ca esti frizer si nu ... " hair-stylist " !
22 Jun, 10:46 Cronica Dragaicii
Eugenia a comentat pentru articolul Cronica Drăgăicii / Spectacolul ospitalității:
Mi se pare excelenta " gaselnita " redactiei Opinia de a publica o cronica zilnica a Dragaicii... Desi sunt reticenta fata de asemenea " iesiri in lume " ( datorita vulgului cotidian) ei bine, cronicuta Dvs. trezeste oarece curiozitate si chiar nostalgii dupa vechiul tirg... Dupa concertul lui Phoenix si al lui Grigore Lese, fiul nostru ne-a spus ca " nici nu stiti ce pierdeti (!) " vorba lui Danut ... Prin urmare, ma intreb cum se impaca halitul de mici si cirnati, rasul a 2-3 beri cu ... facatorii de arta adevarata precum cei mentionati adineauri ... Cred ca cel mai bun ... melanj va fi Dragaica + Fanfara Clejanilor ... Abia asteptam cronicuta si poate ne deconspirati si noua cite ceva despre ... Alfred Vasilescu! Nu de alta, dar omul are "condei" , scrie placut, pe intelesul tuturor si mai are si ... "sentiment" pentru Dragaica... Domnia sa n-ar trebui ... scapat ci " exploatat " cum se cuvine ! Multumim celor implicati in demersul de a mai schimba cite ceva din aerul Dragaicii din ultimele decenii...
22 Jun, 08:30 Sfat
cristy a comentat pentru articolul Situație fără precedent! Patru primari buzoieni puși „pe liber“ în primul an de mandat:
PENTRU CA VORBIM CA ROBOTI DESPRE ACESTE ABERATII (legale pe sub mana) AS DA UN SFAT CELOR CARE CONDUC ACEST JUDET DACA VOR PUTINA CREDIBILITATE SI RESPECT DIN PARTEA BUZOIENILOR SA MAI LASE ACESTE MAGARII SI SA TREACA LA APLICAREA UNOR MASURI LEGALE NU LA LA ASEMENEA MAGARII NUMAI DE DRAGUL DE A PASTRA ACESTI MAFIOTI IN FUNCTII CHEE CU CARE SE POT FACE MANEVRE P.S.D.ISTE CARE AU DISTRUS ROMANIA SI ADMINISTRATIILE LOCALE.NU VA TRANSFORMATI IN MAFIOTI!!!!!!!!!!
Google PageRank Checker