27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 21, 2017 21:42 PM
albosmart

de

Câteva zile ne mai despart de începutul unui nou campionat pe care nu l-a mai câştigat o echipă de tradiţie din fotbalul nostru de patru ani, ultima fiind DINAMO, în sezonul 2006-2007. Un fapt cu care ne-am obişnuit treptat şi ne-a bucurat pe cei mai mulţi dintre iubitorii de sport, cărora ne plac atât imprevizibilul, cât şi noutatea.

 

 |
16 Jul 2011
1488
de

     Consilierii locali şi judeţeni sunt reprezentanţii cetăţenilor la nivelul comunităţii, aleşi pe liste. Ei trebuie să respecte şi să aplice reguli şi valori specifice administraţiei locale. Consilierii locali şi judeţeni au ca atribuţie construirea şi consolidarea relaţiei cu cetăţenii şi cu ceilalţi actori responsabili din cadrul administraţiei teritoriale şi centrale. De regulă, cetăţenii trag la răspundere pentru tot ce se întâmplă în oraşul lor pe primar sau pe preşedintele Consiliului Judeţean, neglijând sau necunoscând importanţa consilierilor locali în luarea deciziilor.

 |
14 Jul 2011
1612
de

Disperat că sătenii din comuna Gălbinaşi din judeţul nostru nu vor să-şi cosească buruienile cât gardul din faţa caselor, primarul Mihail Pavel a decis să rezolve problema prin erbicidare.

            Frumos ar fi acum să  "taie" şi câte o factură mare la fiecare sătean pentru contravaloarea chimicalelor folosite, după modelul practicat în multe ţări civilizate.

 

 |
14 Jul 2011
1775
de

Dezbaterile aprinse despre examenul de Bacalaureat de anul acesta vor fi înlocuite cu noul eveniment ce marchează curgerea unui an şcolar – examenul de Titularizare. Recrutarea personalului didactic este momentul cel mai important din calendarul mişcării personalului didactic.

     Titularizarea a fost privită, în decursul ultimilor ani, ca fiind cel mai serios examen (excepţie făcând anul 2009), atât în ceea ce priveşte organizarea, cât şi în ceea ce priveşte concurenţa.

 |
13 Jul 2011
1500
de

     Răspunsul la această întrebare nu poate fi decât pozitiv. Suntem o ţară cultivatoare de cereale, care făcea şi face mult export, în avantajul samsarilor de cereale, dar şi al exportatorilor.

     Capacitatea de înmagazinare nu a scăzut, ba, dimpotrivă, a crescut, dar ea aparţine unui număr mic de jucători de pe piaţa cerealieră.

 |
11 Jul 2011
1583
de

Unul din trei români foloseşte Internetul. Toţi mai mulţi dintre noi intrăm pe net cel puţin de câteva ori pe săptămână pentru a socializa, pentru a ne informa sau chiar pentru a cumpăra sau vinde ceva. Calculatorul şi, mai recent, internetul fac parte din viaţa noastră de astăzi poate mai mult decât bătrânul televizor şi sunt convins că această tendinţă va continua să se accentueze.

 

 |
10 Jul 2011
1543
de

În România, la nivel de stat, aproape totul este organizat după modelul francez. Este şi cazul Bacalaureatului, care are şi acelaşi nume. În Italia, învăţământul este un pic diferit, dar există un examen aproape identic, numit “Examen de Stat” sau cunoscut şi ca Examen de Maturitate. Dacă nu îl treci, nu poţi să te înscrii la universitate şi trebuie să refaci ultimul an de liceu.

 

 |
09 Jul 2011
1376
de

    Pe onoarea mea de proaspăt editorialist la OPINIA dacă lovitura de stânga a lui Bute în maxilarul expus o fracţiune de secundă prea mult al lui Jean Paul Mendy nu a fost o adevărată capodoperă.

     Românul a ştiut că totul s-a terminat cu cel puţin o secundă înaintea tuturor, evitând cu eleganţă copacul francez în cădere liberă. Un K.O. în repriza a IV-a, în a 8-a luptă consecutivă victorioasă cu centura IBF în joc, a scos din nou românii în stradă, ca pe vremea mondialului de fotbal în care Hagi, Popescu şi compania le predau americanilor, şi nu numai lor, lecţii academice de fotbal spectacol.

 |
09 Jul 2011
1248
de

Bacalaureatul de anul acesta este primul pas făcut pentru restabilirea corectitudinii şi repunerea valorii în prim-planul sistemul de învăţământ românesc. Acum trebuie făcuţi următorii paşi. Nu avem voie să ne oprim aici. Bacalaureatul a fost poate pentru prima dată după 20 de ani un examen de maturitate, deopotrivă pentru elevi, profesori, părinţi şi autorităţi. Cu toţii trebuie să înţelegem situaţia în care se află şcoala românească şi trebuie să facem următorii paşi.

 

 |
06 Jul 2011
1509
de

În plină perioadă “columbiană” - în care Irinel încearcă să-şi recupereze copilul făcut cu Monica, pe care a luat-o de nevastă direct de pe băncile unui liceu din Bacău - s-a declanşat isteria naţională provocată de cei 100.000 de elevi care au picat Bac-ul.

 

 

 |
06 Jul 2011
1477
de

Leagăn al civilizaţiei europene, Grecia are o istorie lungă  şi bogată, timp în care şi-a răspândit influenţa pe trei continente, înnobilând o lume barbară cu rafinamentul unei civilizaţii ce a schimbat radical percepţia despre cultură şi civilizaţie, cucerindu-i cultural pe cuceritorii săi, romanii. Arsă de razele soarelui, scăldată de apele mărilor Egee, Ionică şi Mediterană, învăluită încă în misterul legendar al Olimpului, Grecia uimeşte şi încântă cu moştenirea sa cultural-istorică.

 |
05 Jul 2011
1758
de

Constatăm că cifrele publicate de către Institutul Naţional de Statistică ne prezintă, cu stupoare, faptul că numărul de turişti din mai 2011, comparativ cu mai 2010, a fost mai mic cu 3,9 la sută şi aceasta în condiţiile în care sumele cheltuite pentru promovarea turismului românesc sunt în creştere.

 |
04 Jul 2011
2207
de

Săptămâna trecută m-am întâlnit la Buzău cu doamna Sanda Oprescu Garoflid, nepoata ilustrului Constantin Garoflid, care a fost de patru ori ministru al agriculturii şi primul preşedinte al Academiei de Agricultură din România (în prezent Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice).

 

 

 

 |
03 Jul 2011
2098
de

BAC-ul 2011 a avut cel mai mic grad de promovabilitate din istoria recentă a României. Cu un procent de 53,2 la sută,  Buzăul nu este printre judeţele codaşe, dar nu ne poate bucura faptul că jumătate dintre  absolvenţii de liceu vor trebui să dea examenul de bacalaureat din nou, în toamnă sau, eventual, la 25 de ani, dacă absolventul va dori să aibă şanse de a ajunge ministru.

 

 |
02 Jul 2011
1786
de

Unul din sloganurile preferate ale lui Vladimir Ilici Lenin era cel din titlu “socialism +  electrificare = comunism”. Cu câteva săptămâni în urmă, Victor Ponta declara că, dacă ar fi să exprime în două cuvinte tot programul economic al USL, dacă ar veni la guvernare, acestea ar fi agricultură şi energie.

 |
29 Jun 2011
1707
de

Senatul României a refuzat cetăţenilor o şansă imensă de a repara greşelile şi practicile nesănătoase pe care toţi le reproşăm că se întâmplă în campaniile electorale, adoptând modificări de formă a legilor privind alegerea parlamentarilor, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a aleşilor locali. Senatorii au decis sancţionarea simbolică a mitei electorale, infracţiunea care denaturează poate cel mai mult votul alegătorilor.

 |
29 Jun 2011
1408

Stiri Agerpres

Forumul Civic al Românilor: Am rămas cu sentimentul abandonării în urma vizitei președintelui Iohannis în Covasna și Harghita
Vineri, Iulie 21, 2017 21:22 PM

Conducerea Forumului Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș își exprimă regretul că președintele Klaus Iohannis, care a efectuat săptămâna aceasta o vizită de lucru în Covasna și Harghita, nu a alocat timp și unei întâlniri cu reprezentanții comunităților românești din această zonă, în care sunt minoritari din punct de vedere numeric.

Departamentul de Stat al SUA le interzice americanilor călătoriile în Coreea de Nord
Vineri, Iulie 21, 2017 21:20 PM

Statele Unite vor interzice cetățenilor americani călătoriile în Coreea de Nord, a anunțat vineri Departamentul de Stat de la Washington.

FOTE 2017: Mihai Covaliu - Important e ca acești copii să ia contact cu o primă competiție sub egida CIO
Vineri, Iulie 21, 2017 21:17 PM

Mihai Covaliu, președintele COSR, i-a îndemnat pe tinerii sportivi români care ne vor reprezenta la ediția 2017 a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Gyor să concureze cu bucurie și să-și apere corect șansele la prima lor competiție de sub egida COSR, cu prilejul prezentării delegației de la baza olimpică de la Izvorani.

O britanică recurge la instanță după ce a fost interogată pe aeroport pentru că citea o carte siriană de artă și cultură
Vineri, Iulie 21, 2017 20:59 PM

O femeie din Marea Britanie a fost nevoită să recurgă la instanță pentru a solicita să i se prezinte scuze după ce a fost interogată de poliția de combatere a terorismului pentru că citea o carte de artă siriană în avion, informează vineri BBC.

Văduva lui Nelson Mandela, furioasă după publicarea unei cărți despre ultimele sale zile
Vineri, Iulie 21, 2017 20:57 PM

Graca Machel, văduva președintelui sud-african Nelson Mandela, a anunțat vineri că vrea să-l dea în judecată pe medicul personal al fostului său soț după publicarea de către acesta a unei cărți care prezintă detalii intime de la sfârșitul vieții lui "Madiba", care a murit în 2013, relatează vineri AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Jul, 15:35 tara mea vaca de muls
cicerone a comentat pentru articolul Consiliul Local Verneşti, „băţ de floarea soarelui“ pentru fostul primar Daniel Năstase?:
in tara asta fac tot ce imi trece prin cap
21 Jul, 14:49 Pinguinisme
Molly a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Dragi colegi de la Berca,puteti rezolva simplu problema cu Marean.La inceputul anului scolar,solicitati unui cabinet de psihiatrie sa-l testeze pe acest individ.Din cele relatate, si auzite, s-a asigurat de un pat la Sapoca.Nu va ramane decat sa o rugati pe colega de la Valea Nucului sa-l informeze,din cand in cand,cu ce se mai intampla pe la scoala.,,Succesuri'' multe !
21 Jul, 13:26 N-a vrut să facă rău nimănui, nici măcar sieși!
Pixelu semicompatibil a comentat pentru articolul Bârlă, incompatibil!:
Așa, și! Ce să-ți povestesc! I-a luat caii de la bicicletă lui Fănică! ANI este o instituție ineptă care toacă bani aiurea de la buget. Auzi pedeapsă pentru starea de incompatibilitate: persoana nu mai are dreptul să exercite o funcție publică sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani. Nu tu o amendă consistentă, nu tu un eventual prejudiciu de recuperat generat de starea de incompatibilitate. O astfel de instituție, finanțată integral de la bugetul de stat, încurajează de fapt încălcarea legilor cu bună știință, atât timp cât persoanele care încalcă legislația referitoare la conflictul de interese rămân cu bănișorii obținuți fraudulos. Dacă ar fi o instituție serioasă, ANI ar trebui să calculeze sumele de bani obținute de pe urma incompatibilității și să facă demersuri pentru readucerea acestora la bugetul de stat.
Google PageRank Checker