27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 04:59 AM
toamna buzoiana

de

Unul din trei români foloseşte Internetul. Toţi mai mulţi dintre noi intrăm pe net cel puţin de câteva ori pe săptămână pentru a socializa, pentru a ne informa sau chiar pentru a cumpăra sau vinde ceva. Calculatorul şi, mai recent, internetul fac parte din viaţa noastră de astăzi poate mai mult decât bătrânul televizor şi sunt convins că această tendinţă va continua să se accentueze.

 

 |
10 Jul 2011
1563
de

În România, la nivel de stat, aproape totul este organizat după modelul francez. Este şi cazul Bacalaureatului, care are şi acelaşi nume. În Italia, învăţământul este un pic diferit, dar există un examen aproape identic, numit “Examen de Stat” sau cunoscut şi ca Examen de Maturitate. Dacă nu îl treci, nu poţi să te înscrii la universitate şi trebuie să refaci ultimul an de liceu.

 

 |
09 Jul 2011
1399
de

    Pe onoarea mea de proaspăt editorialist la OPINIA dacă lovitura de stânga a lui Bute în maxilarul expus o fracţiune de secundă prea mult al lui Jean Paul Mendy nu a fost o adevărată capodoperă.

     Românul a ştiut că totul s-a terminat cu cel puţin o secundă înaintea tuturor, evitând cu eleganţă copacul francez în cădere liberă. Un K.O. în repriza a IV-a, în a 8-a luptă consecutivă victorioasă cu centura IBF în joc, a scos din nou românii în stradă, ca pe vremea mondialului de fotbal în care Hagi, Popescu şi compania le predau americanilor, şi nu numai lor, lecţii academice de fotbal spectacol.

 |
09 Jul 2011
1270
de

Bacalaureatul de anul acesta este primul pas făcut pentru restabilirea corectitudinii şi repunerea valorii în prim-planul sistemul de învăţământ românesc. Acum trebuie făcuţi următorii paşi. Nu avem voie să ne oprim aici. Bacalaureatul a fost poate pentru prima dată după 20 de ani un examen de maturitate, deopotrivă pentru elevi, profesori, părinţi şi autorităţi. Cu toţii trebuie să înţelegem situaţia în care se află şcoala românească şi trebuie să facem următorii paşi.

 

 |
06 Jul 2011
1526
de

În plină perioadă “columbiană” - în care Irinel încearcă să-şi recupereze copilul făcut cu Monica, pe care a luat-o de nevastă direct de pe băncile unui liceu din Bacău - s-a declanşat isteria naţională provocată de cei 100.000 de elevi care au picat Bac-ul.

 

 

 |
06 Jul 2011
1499
de

Leagăn al civilizaţiei europene, Grecia are o istorie lungă  şi bogată, timp în care şi-a răspândit influenţa pe trei continente, înnobilând o lume barbară cu rafinamentul unei civilizaţii ce a schimbat radical percepţia despre cultură şi civilizaţie, cucerindu-i cultural pe cuceritorii săi, romanii. Arsă de razele soarelui, scăldată de apele mărilor Egee, Ionică şi Mediterană, învăluită încă în misterul legendar al Olimpului, Grecia uimeşte şi încântă cu moştenirea sa cultural-istorică.

 |
05 Jul 2011
1781
de

Constatăm că cifrele publicate de către Institutul Naţional de Statistică ne prezintă, cu stupoare, faptul că numărul de turişti din mai 2011, comparativ cu mai 2010, a fost mai mic cu 3,9 la sută şi aceasta în condiţiile în care sumele cheltuite pentru promovarea turismului românesc sunt în creştere.

 |
04 Jul 2011
2223
de

Săptămâna trecută m-am întâlnit la Buzău cu doamna Sanda Oprescu Garoflid, nepoata ilustrului Constantin Garoflid, care a fost de patru ori ministru al agriculturii şi primul preşedinte al Academiei de Agricultură din România (în prezent Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice).

 

 

 

 |
03 Jul 2011
2138
de

BAC-ul 2011 a avut cel mai mic grad de promovabilitate din istoria recentă a României. Cu un procent de 53,2 la sută,  Buzăul nu este printre judeţele codaşe, dar nu ne poate bucura faptul că jumătate dintre  absolvenţii de liceu vor trebui să dea examenul de bacalaureat din nou, în toamnă sau, eventual, la 25 de ani, dacă absolventul va dori să aibă şanse de a ajunge ministru.

 

 |
02 Jul 2011
1801
de

Unul din sloganurile preferate ale lui Vladimir Ilici Lenin era cel din titlu “socialism +  electrificare = comunism”. Cu câteva săptămâni în urmă, Victor Ponta declara că, dacă ar fi să exprime în două cuvinte tot programul economic al USL, dacă ar veni la guvernare, acestea ar fi agricultură şi energie.

 |
29 Jun 2011
1718
de

Senatul României a refuzat cetăţenilor o şansă imensă de a repara greşelile şi practicile nesănătoase pe care toţi le reproşăm că se întâmplă în campaniile electorale, adoptând modificări de formă a legilor privind alegerea parlamentarilor, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a aleşilor locali. Senatorii au decis sancţionarea simbolică a mitei electorale, infracţiunea care denaturează poate cel mai mult votul alegătorilor.

 |
29 Jun 2011
1427
de

În anii trecuţi, România stârnea interes pentru marii retaileri internaţionali, mai ales că aceştia vizau ţări aflate în dezvoltare, însă acum noi nu mai prezentăm interes pentru aceştia.România a ieşit din clasamentul celor mai atractive 30 de pieţe pentru retailerii internaţionali, după ce anul trecut a reuşit să se claseze pe locul 28.

 |
28 Jun 2011
1793
de

Potrivit analiştilor internaţionali, creşterea producţiei de grâu din acest an se înscrie în tendinţa pozitivă  generală din Europa Centrală şi de Est, unde recoltele de cereale vor fi mai bune decât în anii precedenţi datorită vremii favorabile.

 

 

 |
26 Jun 2011
1285
de

În 1816, fregata franceză Meduza eşua undeva la 40 de mile distanţă de coasta Africii de vest. Căpitanul Hugues Duroy de Chaumereys şi guvernatorul ce călătorea cu această corabie au avut loc asigurat în bărcile de salvare.

Dar, 150 de pasageri nu au încăput în aceste bărci şi şi-au construit o plută din lemnul corabiei pentru a se salva.

 |
26 Jun 2011
1375
de

Săptămâna trecută am fost martorul unei morţi fulgerătoare, a celui care a fost Titi Iancu, un inginer care a lucrat înainte de 1990 la Metalurgica şi Industria Mică.

După 1990 a fost primul om de afaceri buzoian care a avut curajul să lase locul liniştit ca angajat la stat şi să se "privatizeze", înfiinţând o mică turnătorie de fontă ce a reuşit, prin exportul pe care îl făcea, să obţină sume de bani ce păreau exorbitante atunci pentru noi, cei care lucram încă la stat.

Exemplul lui ne-a încurajat pe mulţi din fosta Metalurgica Buzău.

 |
23 Jun 2011
1704
de

Tinerii când ştiu ce vor, când îşi pun în cap ceva şi cred în forţa lor de reuşită, pot şi fac ce vor. Sloganul „yes, we can” îi reprezintă cel mai bine. Exemplul american este cel mai relevant, entuziasmul tinerilor a decis victoria lui Obama. Energia, curajul şi încăpăţânarea cu care tinerii îşi urmează proiectele sunt dezarmante pentru orice sceptic.

 |
23 Jun 2011
1623

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker