27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:40 AM

Educatie

Olimpiada Naţională ,,Ştiinţe pentru juniori“, în aceste zile la Buzău

de Călin BOSTAN
Educatie  |
31.07.2017, 00:00
1640

   Începând de ieri şi până joi, 3 august, la Buzău are loc etapa naţională a olimpiadei interdisciplinare - biologie, chimie, fizică - “Ştiinţe pentru juniori”. La ediţia a XII-a a acestui concurs naţional, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, Buzăul este reprezentat de cinci elevi, de la Colegiul Naţional “B.P. Hasdeu”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Şcoala Gimnazială “George Emil Palade”.

   Deschiderea festivă a avut loc duminică seară, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, unde au fost prezenţi, alături de elevi, profesorii coordonatori şi invitaţi din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Buzău,  Consiliului Judeţean Buzău, Primăriei Buzău şi Primăriei Rm Sărat, parteneri în organizarea acestei olimpiade.

   Concursul va fi organizat la Colegiul Naţional “B.P. Hasdeu”, astfel: luni, 31 iulie 2017, proba teoretică, şi marţi, 1 august 2017, proba practică. De asemenea, organizatorii şi partenerii locali vor propune participanţilor şi la mai multe obiective culturale şi turistice din judeţul Buzău, precum Muzeul Judeţean, Muzeul Arhiepiscopiei, Vulcanii Noroioşi.

   Festivitatea de premiere a acestei olimpiade interdisciplinare va avea loc miercuri, 2 august 2017, ora 19,00 la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker