27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:39 AM

Cultura

Octavian Strunilă, Paul Ipate, Tudor Istodor, Raluca Aprodu, printre actorii prezenţi luna aceasta la Festivalul Comic7B de la Buzău

de Cristian IONESCU
Cultura  |
07.09.2017, 00:00
450

  Unii dintre cei mai îndrăgiţi tineri actori vor poposi, timp de o săptămână, la Buzău, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului de Teatru Independent Comic7B. Evenimentul, care se va derula în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul „G. Ciprian” şi la Cafeneaua Artiştilor, a fost prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Consiliul Judeţean. La eveniment au fost prezenţi iniţiatorii festivalului – actorii Cristi şi Irinel Martin-, preşe­dintele Consiliului Ju­deţean, Petre Emanoil Neagu, viceprimarul Andrei Neder şi directorul Teatrului „G. Ciprian”, Gina Chivulescu.

   Printre actorii cunoscuţi care vor evolua la Buzău se află Octavian Strunilă, Paul Ipate, Tudor Istodor, Raluca Aprodu, Anca Dumitra etc. De asemenea, din juriul festivalului vor face parte actorii Cristi Iacob, Andrei Duban, alături de Bogdan Talasman, Viorica Dicu, Doru Cătănescu şi Iulian Ilinca.

   Spectacolele de teatru vor începe de la orele 18,00 şi orele 20,00, iar cele de improvizaţie, de la ora 19,30. Preţurile biletelor sunt de 30 lei (spectacole de teatru) şi 15 lei (spectacole de improvizaţie). În plus, în deschiderea festivalului, pe 17 septembrie, de la ora 19,00, se va juca spectacolul „Cum se face” cu Octavian Strunilă, Paul Ipatie, Anca Dumitra, Delia Nartea şi Alexandru Conovaru. Preţul unui bilet la acest spectacol este 40 lei. Biletele pot fi procurate de la Teatrul „G. Ciprian”.

   În plus, duminică, 10 septembrie, de la orele 14,30, pe Bulevardul N. Bălcescu, buzoienii sunt invitaţi să admire şi să fotografieze remarcabile automobile de colecţie, într-o expoziţie organizată de Retro­mobil Club România.

   Programul complet al festivalului Comic7B poate fi găsit pe pagina de Facebook a evenimentului.
   „Festivalul va avea două secţiuni, una de teatru – găzduită în sala Teatrului «G. Ciprian» şi alta de improvizaţie, găzduită la Cafeneaua Artiştilor. În foaierul festivalului vom avea o expoziţie cu fotografii realizate de marele regizor Silviu Purcărete, care, din păcate, nu poate veni la Buzău, pentru că se află în Japonia, unde pune în scenă un spectacol. Vom avea o premieră pe ţară în cadrul festivalului cu spectacolul «Procesul lui David M. Golan» şi un spectacol extraordinar din Israel, «Repertory Thea­tre», care s-a jucat cu casa închisă la Festivalul de la Edinburgh”, a declarat actorul Cristi Martin.    „Anul acesta avem în total 17 spectacole de teatru şi improvizaţie, avem spectacole de improvizaţie pentru copii, un workshop de actorie şi improvizaţie. În plus, faţă de anul trecut, vom organiza, alături de elevii secţiei de Design a Liceului de Artă Buzău, un concurs de afişe. De asemenea, elevii secţiei de Actorie a liceului vor fi voluntarii festivalului nostru”, a declarat actriţa Irinel Martin.

 


   „Mă bucur că putem continua acest proiect şi cred că va deveni o tradiţie la Buzău. Este un festival care prinde contur. Anul acesta, avem noi parteneri, după ce ni s-a alăturat şi Primăria. Este un festival care anul trecut a avut mare succes, pentru că publicul buzoian este avid de spectacole de calitate, de spectacole de comedie. Eu sper că această săptămână va transforma Bu­zăul în centru teatrului de comedie din ţară”
, a declarat preşedintele Consiliului Ju­deţean Buzău Petre Emanoil Neagu.