În cadrul Centenarului Marii Uniri, Romsilva ­inau­gurează în comuna Gura Teghii un observator la punctul de intersecţie a celor trei mari provincii româneşti: Muntenia, Moldova şi Transilvania. Inaugurarea observatorului intitulat „Punctul Frăţiei Neamului Românesc” va avea loc joi, 13 septembrie, de la ora 11,00, pe Muntele Giurgiu, la cota 1.435 m.

Accesul la observator se face prin mai multe trasee tematice, marcate cu panouri informative în care sunt prezentate personalităţile care au contribuit la unirea şi independenţa României, precum şi personalităţi marcante ale culturii şi ştiinţei din cele trei provincii româneşti.

Acesta nu este primul eveniment organizat de Romsilva în cadrul Centenarului Marii Uniri. Primul eveniment din această serie a fost „Pădurea Centenar”, prin care silvicultorii Romsilva şi cei ai Agenţiei „Moldsilva” din Republica Moldova au plantat o pădure memorială pe ambele maluri ale Prutului. S-a marcat astfel, un secol de la decizia Sfatului Ţării de la Chişinău, prin care Repu­blica Democrată Moldovenească a votat uni­rea cu Regatul României, la 27 martie 1918.

 

DISTRIBUIȚI
loading...