27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 04:54 AM
toamna buzoiana

Sport

Obiectiv pentru Campionatele Europene de la Grosetto / Antrenorul Gabriel Nicolau o vede pe Marina Baboi în finala de la 100 m

de Andreea STROE
Sport  |
06.07.2017, 00:00
3749

   Conducerea Liceului cu Program Sportiv, a organizat o conferinţă de presă, la care a fost prezent şi antrenorul Marinei Baboi, Gabriel Nicolau. Subiectul conferinţeii a fost recenta performanţă a atletei, de a-şi trece în palmares trei titluri balcanice U20, la 100 m, 200 m şi ştafetă 4 x 100 m.

   Nicolau a remarcat vârful pe care l-a atins în acest moment sportiva sa şi ceea ce reprezintă ea pentru sportul buzoian actual: „În Buzău nu a existat o atletă, la această categorie de probe, de o asemenea valoare. Ea constituie o excepţie, noi, ca judeţ, nu am mai avut până acum aşa ceva!” Gabriel Nicolau s-a referit şi la următoarea competiţie de anvergură la care eleva sa va lua startul, Campionatele Europene de Juniori I, care vor avea loc în Italia, la Grosetto, între 20 şi 23 iulie. Antrenorul o vede capabilă pe Marina Baboi să ajungă în finala de la 100 de metri, proba ei favorită, deşi admite că va avea parte de o concurenţă foarte puternică.

   „O figură frumoasă ar însemna, pentru noi, să prindă finala. Valorile sunt foarte apropiate, iar aici, la sprint, într-o zecime de secundă, pot veni cinci sau şase concurente. Nu putem să ne hazardăm în afirmaţii, dar, dacă va evolua la adevărata ei valoare, eu sper să prindă finala şi în finală nu se ştie ce va fi”, a declarat Gabriel Nicolau.

   La Piteşti, în week-endul trecut, Marina Baboi a terminat cursa de 100 de metri cu timpul de 11,71 secunde, cel mai bun al carierei de până acum şi, totodată, cel mai bun care s-a alergat în România, în acest an, la toate categoriile de vârstă. În Europa, timpul scos de Marina Baboi reprezintă a 16-a performanţă a anului.

   „La categoria ei de vârstă, în Europa, avem, în momentul de faţă, de la 11.35, 11.40 secunde, până la 11.70, dar Marina, şi îmi asum ceea ce spun, este o sportivă care va coborî foarte repede sub 11.60”, a mai precizat Gabriel Nicolau.

În week-end sunt Naţionalele de seniori şi tineret

   Până la competiţia din Italia, Marina Baboi va mai participa, la sfârşitul acestei săptămâni, tot la Piteşti, la Campionatele Naţionale de seniori şi tineret. Aici obiectivul îl reprezintă câştigarea medaliei de aur şi a titlului la tineret, însă performanţele recente o îndreptăţesc să spere la medalie şi la categoria „seniori”.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker