27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:38 PM
albosmart

Sport

Obiectiv pentru Campionatele Europene de la Grosetto / Antrenorul Gabriel Nicolau o vede pe Marina Baboi în finala de la 100 m

de Andreea STROE
Sport  |
06.07.2017, 00:00
3712

   Conducerea Liceului cu Program Sportiv, a organizat o conferinţă de presă, la care a fost prezent şi antrenorul Marinei Baboi, Gabriel Nicolau. Subiectul conferinţeii a fost recenta performanţă a atletei, de a-şi trece în palmares trei titluri balcanice U20, la 100 m, 200 m şi ştafetă 4 x 100 m.

   Nicolau a remarcat vârful pe care l-a atins în acest moment sportiva sa şi ceea ce reprezintă ea pentru sportul buzoian actual: „În Buzău nu a existat o atletă, la această categorie de probe, de o asemenea valoare. Ea constituie o excepţie, noi, ca judeţ, nu am mai avut până acum aşa ceva!” Gabriel Nicolau s-a referit şi la următoarea competiţie de anvergură la care eleva sa va lua startul, Campionatele Europene de Juniori I, care vor avea loc în Italia, la Grosetto, între 20 şi 23 iulie. Antrenorul o vede capabilă pe Marina Baboi să ajungă în finala de la 100 de metri, proba ei favorită, deşi admite că va avea parte de o concurenţă foarte puternică.

   „O figură frumoasă ar însemna, pentru noi, să prindă finala. Valorile sunt foarte apropiate, iar aici, la sprint, într-o zecime de secundă, pot veni cinci sau şase concurente. Nu putem să ne hazardăm în afirmaţii, dar, dacă va evolua la adevărata ei valoare, eu sper să prindă finala şi în finală nu se ştie ce va fi”, a declarat Gabriel Nicolau.

   La Piteşti, în week-endul trecut, Marina Baboi a terminat cursa de 100 de metri cu timpul de 11,71 secunde, cel mai bun al carierei de până acum şi, totodată, cel mai bun care s-a alergat în România, în acest an, la toate categoriile de vârstă. În Europa, timpul scos de Marina Baboi reprezintă a 16-a performanţă a anului.

   „La categoria ei de vârstă, în Europa, avem, în momentul de faţă, de la 11.35, 11.40 secunde, până la 11.70, dar Marina, şi îmi asum ceea ce spun, este o sportivă care va coborî foarte repede sub 11.60”, a mai precizat Gabriel Nicolau.

În week-end sunt Naţionalele de seniori şi tineret

   Până la competiţia din Italia, Marina Baboi va mai participa, la sfârşitul acestei săptămâni, tot la Piteşti, la Campionatele Naţionale de seniori şi tineret. Aici obiectivul îl reprezintă câştigarea medaliei de aur şi a titlului la tineret, însă performanţele recente o îndreptăţesc să spere la medalie şi la categoria „seniori”.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

UPDATE Prahova: Traficul rutier, deviat de la Săcele pe DN 1, în condițiile în care DN 1A este blocat de aluviuni
Duminica, Iulie 23, 2017 16:05 PM

Traficul rutier este deviat, duminică după-amiază, de la Săcele pe DN 1, în condițiile în care DN 1A este blocat de peste o oră între Măneciu și Cheia din cauza aluviunilor scurse de pe versanți în urma unei ploi torențiale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker