Reabilitarea DJ203K între Mărăcineni şi Podu Muncii va începe, se pare, în această vară. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins luni, definitiv, plângerea formulată de SC OYL COMPANY HOLDING AG SRL împotriva deciziei Consi­liului Judeţean de adjudecare a licitaţiei privind lucrările de reabilitare a DJ203K.

În perioada următoare urmează să fie demarate procedurile pentru demararea lucrărilor. Cel mai probabil, într-o lună şi jumătate va începe asfaltarea.

Autorităţile judeţului trebuie să stabilească în perioada ce urmează dacă şantierul va fi deschis dinspre Podu Muncii. Cel mai probabil, acesta va fi soluţia pentru a se evita blocajele pe DJ203K, la Mărăcineni, la intersecţia cu DN2E85, date fiind lucrările la podul metalic peste râul Buzău.

Pentru acest segment de drum Mărăcineni – Podul Muncii s-a făcut un program de reabi­litare pentru care s-au şi obţinut fonduri europene în valoare de aproximativ 18 milioane  euro doar că licitaţiile care s-au ţinut din iunie 2016 au fost contestate de două ori de competitorii firmei declarate câştigătoare. Este vorba despre VIAROM CONSTRUCT, parte a grupului francez Eurovia /VINCI care ar urma să reabiliteze DJ203K pe tronsonul Mără­cineni – Podu Muncii.

DISTRIBUIȚI
loading...