Mai mulţi părinţi români ai căror copii învaţă la şcoala europeană de la Bruxelles s-au plâns că noua învăţătoare de la clasa a IV-a, venită din toamnă din România, nu vorbeşte bine nicio limbă străină, scrie HotNews.ro. Respectivul cadru didactic este  Iulia Dragomir din satul Căpăţâneşti, judeţul Buzău, care a obţinut postul de la Bruxelles în urma unei selecţii, la care au participat nouă candidaţi, organizate de Ministerul Educaţiei.

   Nemulţumirile părinţilor se leagă, potrivit HotNews.ro, de faptul că învăţătoarea comunică dificil cu celelalte secţii, îi este greu să adapteze programa şcolii (în franceză) sau să iasă în condiţii de siguranţă cu copiii, în condiţiile în care nu stăpâneşte bine franceza sau engleza. „Şcoala europeană de la Bruxelles funcţionează pe baza de colaborare cu celelalte secţii. Este vorba şi de siguranţă, trebuie să facă ieşiri cu copiii, merg în excursii în Marea Britanie, în Belgia. Cum lăsăm copiii pe mâna cuiva care nu se descurcă la un spital în caz de nevoie?”, a declarat unul dintre părinţi pentru HotNews.ro.

   Contactată telefonic, buzoianca susţine că vorbeşte franceza, dar admite că „este o limbă neexersată”. 

   Situaţia are însă o explicaţie simplă, legată de  cerinţele pe care Ministerul Educaţiei le-a impus pentru ocuparea acestui post. Reprezentanţii MEC au explicat, pentru HotNews.ro, că învăţătoarea detaşată la Bruxelles „are rolul de a preda limba MATERNĂ sau diverse discipline în limba maternă” şi că în ce priveşte cunoaşterea unei limbi străine se cere „un nivel minim de competenţă lingvistică”.

 

DISTRIBUIȚI