Prea scumpă sau neinteresantă? Fiscul organizează o nouă licitaţie pentru vânzarea casei pe care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, o deţine la Mierea. Este a doua strigare pentru vânzarea acestui imobil după ce pe 26 iulie nu s-a reuşit valorificarea lui.

Anunţul că Agenţia ­Naţio­nală de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale – Direcţia Operativă de Executare Silită – Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regional Galaţi, a scos la vânzare, prin licitaţie publică, casa pe care Bîgiu o deţine la Mierea, comuna Verneşti, pentru recuperarea prejudiciului calculat într-unul dintre dosarele în care acesta a fost condamnat definitiv, a ve­nit la nici două luni după ce acesta a aflat că i s-a majorat pedeapsa cu opt luni de detenţie.

Dacă la prima licitaţie, preţul de pornire pentru clădirea tip locuinţă Sp+P+1E, cu suprafaţa construită la sol 357 m.p., suprafaţa desfăşurată 757 m.p., clădire tip anexă în suprafaţă construită la sol de 203 m.p., şi teren aferent construcţiilor în suprafaţă de 1.800 m.p. a fost de 1.010.649 lei (exclusiv TVA), la licitaţia din 27 august se pleacă de la 757.987 lei (exclusiv TVA), reprezentând 75% din preţul iniţial.

În luna mai, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, a aflat că i s-a majorat pedeapsa, după ce procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea care au admis cererea lui Bîgiu de contopire a două pedepse. Curtea de Apel Galaţi a decis ca Bîgiu să primească un plus de 8 luni la perioada iniţială. Curtea de Apel Galaţi a decis majorarea pedepsei la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare după contopirea tuturor condamnărilor.  Bîgiu a cerut, la începutul acestui an, contopirea celor două condamnări cu executare, de cinci ani şi două luni, respectiv doi ani, primite în două dintre cele trei dosare în care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Iniţial, Tribunalul Vrancea a decis ca acesta să execute cinci ani şi două luni, pedeapsă rezultată în urma contopirii celorlalte condamnări. Curtea de Apel Galaţi a admis contestaţia DNA.

Cristinel Bîgiu, fost preşe­dinte al CJ Buzău, a fost condamnat în două dosare, iar într-un al treilea a fost achitat în faza de fond.

Bîgiu a fost judecat şi condamnat la 5 ani şi 2 luni de detenţie în dosarul în care a fost prins în flagrant, în decembrie 2014, de către DNA, luând mită, pe vremea când era preşedinte al CJ Buzău.

În mai 2017, el a fost condamnat la doi ani de închisoare  într-un al doilea dosar, de către magistraţii de la Curtea de Apel  Bucureşti în cauza în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la rândul său, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Bîgiu a recunoscut, încă de la primul termen pe fond, la Tribunalul Bucureşti, că a luat mită de la Georgian Surdu, fostul director al RA-APPS, şi a cerut să fie judecat în procedura simplificată, în vederea reducerii pedepsei, solicitarea fiind respinsă de judecător. Potrivit DNA, în august 2013, Gabriel Surdu i-a oferit lui Cristinel Bîgiu, atu­nci preşedinte al CJ Buzău, suma de 3.894.301,91 lei, respective aproape 880.000 de euro, reprezentând 8 la sută din ­va­loarea unui contract în valoare de aproape 11 milioane de euro, având ca obiect „Proiectarea şi execuţia modernizării drumurilor de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comună Ghergheasa, judeţul Buzău“, urmând ca suma de bani să fie dată în mai multe tranşe, la momentul efectuării plăţilor către societatea executantă. Surdu i-a remis lui Bîgiu, prin intermediul finului său, Florin Colgiu, o primă tranşă în valoare de 75.000 de euro pentru a interveni pe lângă primarul comunei buzoiene, în ve­derea atribuirii acelui contract de lucrări. Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Surdu şi i-a promis că îl va sprijini să obţină un contract de lucrări pentru firma ­res­pectivă, în comuna din Buzău, susţin procurorii. Într-un al treilea dosar în care a fost judecat alături de fostul ministru de Interne, Cristian David, Cristinel Bîgiu a fost achitat de prima instanţă.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Daca s-a pomenit de „casa” aici, macar sa fi fost si o poza cu ea. Pe Bagiu, Boscodeala si Mocanii ii cunosc absolut toti , ca „mult bine” au facut societatii buzoiene, firar neamul lor de ras.

Comments are closed.