Președintele organizației orășenești Nehoiu a Partidului Național Liberal, Cristina Tănăsescu, s-a înscris, la începutul săptă­mânii trecute, în Alianța Liberalilor și Democraților; ea a făcut un anunț în acest sens pe Facebook, pentru ca joi să apară în conferința de presă a ALDE Buzău, unde a demonstrat că s-a adaptat ușor cerințelor organizației conduse de către deputatul Adrian Mocanu: și-a atacat foștii colegi de partid, începând cu liderul județean PNL, deputatul Cristinel Romanescu.

Mișcarea nu este deloc surprinzătoare, atât timp cât fratele Cristinei Tănăsescu, Claudiu Voicu, s-a alăturat grupării politice din jurul deputatului Adrian Mocanu și al senatorului Dorin Bădulescu în urmă cu aproape un an, când cei doi parlamentari combăteau politic încă sub stindardul Partidului Mișcarea Populară. Gurile rele din organizația județeană a Partidului Național Liberal spun chiar și că momentul în care Tănăsescu a ales să facă acest gest nu este unul întâmplător, dat fiind că, la finele săptămânii trecute, conducerea județeană a Partidului Național Liberal avea programată să dezbată dizolvarea organizației de la Nehoiu, decizie care, în mod implicit, ar fi lăsat-o pe aceasta fără funcția de președinte.

Pe de altă parte, interesantă este o afirmație a Cristinei Tănăsescu din postarea de pe Facebook în care anunță decizia de a migra de la PNL către ALDE: „Schimb zece partide dacă este nevoie, atât timp cât lupt pentru dreptate și adevăr”. Lăsând la o parte faptul că suntem în fața unei noi definiții originale a traseismului politic, trebuie să spunem că aceleași surse răutăcioase din interiorul PNL au ținut neapărat să ne ofere o traducere în termeni mai puțin „corecți politic” a acestei afirmații. Conform acestora, nemul­țumirea Cristinei Tănăsescu ar fi de cu totul altă natură decât cele de ordin politic prezentate public. Mai precis: după demisia lui Raul Florescu din Consiliul Județean, aceasta i-ar fi cerut președintelui PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, să-și demonstreze atașamentul față de liberalii de pe Valea Buzăului, oferind locul vacant unui supleant din zonă. Adică ei! Însă, pentru a se realiza acest lucru, condu­cerea organizației județene a Partidului Național Liberal ar fi trebuit să convingă nu mai puțin de șase supleanți – al șaptelea fiind decedat – să renunțe la calitatea de consilier, inclusiv pe cumnata sa, Ionela Voicu. Aceasta pentru că înlocuitorul lui Florescu din Consiliul Jude­țean, Marius Ion Văcăroiu, a ocupat poziția 15 pe lista de candidați, în timp ce Cristina Tănăsescu s-a aflat pe locul 22.

Cristina Tănăsescu a fost numită, cu caracter interimar, la conducerea organizației PNL Nehoiu în urmă cu aproape un an și a fost aleasă în funcția de preșe­dinte la jumătatea lunii octombrie 2018. Ea provine din rândul membrilor fostului Partid Democrat Libe­ral, tabără pe care a părăsit-o rapid în schimbul unei funcții în stuctura județeană de conducere a Partidului Național Liberal. Ea a încercat, în noiembrie 2017, să devină și președinta Organizației Femeilor Liberale, însă a pierdut alegerile în fața actualului lider, Marieta Boloș, reprezentantă a,,li­beralilor tradiționali”.

3 COMENTARII

  1. Imoralitatea este caracteristica momentului actual în politică…Evoluează lucrurile. Ca să lupți -după spusele d-nei-pentru dreptate și adevăr trebuie să fii imoral. Eu consider mutarea unora de la un partid la altul, imoralitate…Nu cred că se preda etica pe vremea când doamna a fost studentă. Așa că are o scuză

  2. dna tanasescu daca tot va mutati de la un partid la altul a ti rezolvat ceva cu dreptatea sau asta este un slogan ca lupt prt drptate si adevar vezi mai bine de altele ca te cam ocoleste politica daca nu ajungi europarlamentar sa ai banii multii degeaba te fricichinesti de colo colo

Comments are closed.