27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:28 PM

Opinii

O mostră clară de fariseism politic

de Călin BOSTAN
Opinii  |
15.11.2017, 00:00
465

   Nu cu mult timp înaintea campaniei electorale pentru parlamentarele din anul 2016, întrebam mai mulţi fruntaşi social-democraţi locali din noua gardă buzoiană, pe unii chiar oficial, cum se împacă criteriile de integritate care urmau să stea la baza selecţiei candidaţilor PSD pentru posturile de senator şi deputat cu faptul că însuşi preşedintele Partidului Social Democrat fusese recent condamnat. Şi că forurile de conducere naţionale ale PSD deciseseră în unanimitate excluderea din partid a singurei voci care afirmase explicit că ar fi cazul ca Liviu Dragnea să se retragă din demnitatea de şef naţional al social-democraţilor. Practic, un vot prin care se spunea că Partidul Social Democrat nu are nicio problemă în a fi păstorit de un infractor cu acte în regulă. Mi s-a răspuns, în mod invariabil, că ,,Dragnea nu a furat”; chiar dacă instanţa supremă consfinţise, prin hotărâre judecătorească faptul că acesta se făcuse părtaş măcar la o tentativă de furt. De voturi, ce este drept, deci un mizilic, în opinia domniilor-lor.

   După alegeri, aceiaşi social-democraţi au crezut că este de bonton să-şi promoveze ­li­derul-infractor în a treia funcţie din stat, drept consolare că legea - alt mizilic pe care aceiaşi fruntaţi social-democraţi au crezut că o pot lesne schimba - nu îi permitea să acceadă la postul dorit, cel cu pâinea şi cuţitul, acela de prim-ministru.

   Că poporul social-democrat din România, membru de partid cu drepturi depline, simpatizant sau doar simplu votant, se împacă cu ideea de a fi păstorit de un asmenea ins, până la urmă este problema lui. Nu acelaşi lucru îl pot spune, însă, despre restul parlamentarilor din Camera De­putaţilor. Mai ales acum, când la zestrea lui Dragnea s-au adăugat încă două dosare, unul deja în instanţă, iar cel de-al doilea abia înmugurit în spaţiul public.

   Veţi spune că deputaţii opoziţiei nu au ce face, că majoritatea arcului guvernamental este de neînvins deocamdată. Nici vorbă, există destule mijloace de luptă, de la portul de banderole şi greva parlamentară, până la demisia din acest for legislativ condus de un infractor. Orice zi petrecută în Camera Deputaţilor cu Liviu Dragnea preşedinte este un gir dat acestuia şi acestei stări de lucruri împotriva firii. Şi, în aceste condiţii, orice declaraţie belicoasă împotriva lui Dragnea şi a Partidului Social Democrat este o mostră clară de fariseism politic.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker