„S-a ajuns la soluţia pe care şi noi ne-o doream: intervenţia în forţă”, spuse unul dintre cei doi decerebraţi din jandarmerie – tasta J refuză să primească vreo comandă atunci când este vorba despre animalele asmuţite de secretara de Teleorman asupra protestatarilor – care au încercat să justifice intervenţia de vineri seară din Piaţa Victoriei. Şi, astfel, am primit cu toţii confirmarea a ceea ce s-a bănuit de la bun început; jandarmii, dotaţi cu muniţie de război, au fost acolo cu un singur scop: violenţa extremă asupra unor oameni nevinovaţi, în urma unor incidente provocate de nişte sceleraţi cărora aceiaşi jandarmi le-au permis accesul în piaţă.

De altfel, încă de la debutul ,,războiului” declanşat de Dragnea împotriva Serviciului de Pază şi Protecţie, era de aşteptat ca această structură de forţă, jandarmeria, să se transforme într-o gardă pretoriană a infractorului de Teleorman şi a corului său de bocitoare, rol pe care l-a demonstrat pe deplin la manifestaţia de vineri seara din Piaţa Victoriei. Bineînţeles că acest lucru nu ar fi fost posibil dacă jandarmeria ar fi fost formată exclusiv din profesionişti, cu un minim de studii în specialitatea armei, oameni care ar fi putut să realizeze injusteţea sau ilegalitatea unui ordin primit din partea unei analfabete funcţional, care nu a izbutit să-şi depăşească condiţia de secretară de şcoală rurală cu toaleta în curte.

Însă structurile acestei instituţii de forţă – în special cea pe care am văzut-o acţionând vineri seară în toată splendoarea ei – sunt înţesate de inşi deveniţi militari la ,,apelul bocancilor”, selectaţi dintre mardeiaşi, interlopi, recuperatori, oameni care nu se dau în lături de la a snopi în bătaie un copil sau un bătrân, unii cu gena violenţei moştenită din familie. Aici este suficient să îl amintim pe ,,buzoianul nostru”, gardă de corp a lui Dragnea, filmat când lovea cu bestialitate un bătrân în timpul unui protest, a cărui soră, profesor suplinitor, a fost condamnată definitiv că a bătut un elev în clasă.

Vor trece ani buni, poate de ordinul zecilor, până când obrazul jandarmeriei va fi spălat de pata pe care şi-a aplicat-o singură vineri seara. Dar, până atunci, este necesară o reformă profundă a acestei instituţii de forţă, care poate începe eventual cu desfiinţarea ei şi reclădirea pe temelii solide, cu şefi şi executanţi şcoliţi în instituţii de învăţământ de specialitate, şi nu pe stradă, după blocuri, şi pe la păcănelele numite făcultăţi.

P.S.: Nu am nici cea mai mică compasiune pentru ,,eroina” din Piaţa Victoriei. Ea se afla acolo ca să bată manifestanţi paşnici, printre care copii şi bătrâni. Este plătită pentru asta. Că a avut ghinionul să vadă pe loc cum se aplică legea biblică a Talionului, problema ei. Şi a celor care o căinează.

DISTRIBUIȚI
loading...

9 COMENTARII

 1. De acord, nu cu violență,dar ce s-a intamplat vineri nu este bine dar mă întreb și întreb cum puteau jandarmii să recunoască diversionisti la accesul in piața și să le interzică accesul când pe fruntea lor nu scriea „diversionist”??. Sâmbătă și duminică de ce nu au mai fost atacati manifestanții??? Nu au fosti TOT jandarmi români în piața sau au fost importati DIN altă țară cu democrație dezvoltată

  • La orice manifestație, legală sau ilegală, printre participanți se află și jandarmi în civil. Și nu numai. Este regulă. Imaginează-ți cât de bine organizați au fost puciștii dacă i-au luat prin surprindere pe cei cu uniforme pe ei!

 2. Danjarmeria bate România si o face cu plăcerea slugii care vrea să-și impresioneze stăpânul. Care nu e poporul român, cum ar fi normal, ci infractorul Dragnea. S-a trecut o linie roșie pe 10 august, cea care face diferența dintre democrație și totalitarism. Lui Dragnea îi va fi acum mai ușor să comande represiuni violente împotriva populației. Dar nici nouă nu ne va fi frică, linia asta roșie a fost depășită de ambele părți. Slugile vor plăti. În ăștia ultimi doi ani Dragnea a creat, inconștient, un popor dintr-o populație. Asta e moștenirea lui, în mod ironic. Asta contează, în ordine istorică, mai mult decât condamnarea lui penală si anii în care va sta la puscarie.

  • Paradoxal, îți dau dreptate. După 10 august ne aflăm la momentul zero. Ori, ori. Acesta este Mărășeștiul contemporan, poate ultima șansă care ni se oferă pentru reîntoarcerea la normalitate și menținerea statalității României. Acesta este momentul în care trebuie să spunem hotărâți: „Pe-aici nu se trece!” Aveți puterea de-a face acest pas istoric? Dacă da, veți avea întreg poporul în spate ca sprijin, dacă nu, mergeți la pușcărie și cu siguranță nimeni nu vă va plânge de milă! Alegeți ceea ce vreți să fiți: eroi sau cârpe! Cale de mijloc nu mai este.

 3. pixelul albastru, genul dvs de comentatori e o mana cereasca pentru conducatorii care au accese dictatoriale. succes in stabilirea scorurilor, oricum.

  • Ce s-a întâmplat pe 10 august seamănă la indigo cu maidanul ucrainean. N-am niciun dubiu că și cel românesc va avea succes. Este o chestiune de timp ca guvernul rezultat din alegeri să fie înlocuit cu unul numit (vrăjeala cu alegeri anticipate ține doar la tefeliști). Dar, ce te faci, dragă ilona, în momentul în care și pesedeii vor face aceleași mitinguri neautorizate pentru dărâmarea guvernului numit! Pun pariu că o să înjuri jandarmii că nu intervin în forță! Evident că mizezi pe faptul că procurorii nefericitului de la Cotroceni o să-i bage între timp la pușcărie pe toți pesediștii mai guralivi! Unde oare vor fi excesele dictatoriale!?

 4. Este indecent să vorbești despre lege după un miting neautorizat. Cum putea practic jandarmeria să oprească accesul gherilelor în piață? Cum să instituie filtre în toate zonele de acces în piață dacă nimeni nu revendică locul, numărul participanților și intervalul orar?
  Secretară de școală rurală versus profesoraș de provincie = 1 – 0.

  • Pixelu, astfel de mitinguri nu au de ce sa fie autorizate pentru ca nu fost asumate de vreo organizatie, pur și simplu cetățenii s.au adunat sa protesteze pașnic. Au fost 2 cazuri de manipulare ale a3 în care se încerca să se confiște protestul de către fostul vicepreședinte al PSD diaspora și proaspăt înscăunat în funcția de președinte a unei proaspete organizații (3 luni) ce se vrea reprezentanta disporenilor da nerecunoscut de cineva. Deci, mitingurile spontane nu au nevoie de autorizație.
   Sa nu te aud de guvern ales democratic ca și guvernele comuniste și naziste tot democratic au fost alese, asta nu înseamnă că pot face ce vor. Îti reamintesc ca aceasta alianță a fost votata de 3 mil de romani din circa 16 mil. Într.un maidan în care va fi de ales între o conducere autoritara a hoților și una democratica a europenilor, tu ce baricada ai alege?

Comments are closed.