27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:10 PM

Educatie

O buzoiancă de nota 10, în marile universităţi ale lumii / Laura Nicoară, premiu pentru cea mai mare medie la master, după titlul de „Şef de promoţie” la Universitatea din Glasgow şi un master la Cambridge

de Cristian IONESCU
Educatie  |
19.06.2017, 00:00
2601

    Buzoianca Laura Nicoară, tânăra care îşi impresiona în urmă cu doi ani colegii de la Universitatea din Glasgow fluturând steagul tricolor când i s-au înmânat titlurile de „şef de promoţie” şi „Cea mai bună studentă”, continuă să stârnească admiraţie.

   Recent, după un master la Cambridge, buzoianca a primit premiul Outstanding Academic Achievement Award pentru cea mai mare medie la absolvirea studiilor de master la CEU Philosophy Department din Ungaria, instituţie care are cursanţi absolvenţi ai celor mai prestigioase universităţi din Europa, precum Harvard şi Oxford.

   „Premiul acesta se acordă de către universitate masteranzilor din fiecare departament care au obţinut cea mai mare medie din an. CEU Philosophy e un departament care oferă trei programe: master de un an, master de doi ani şi doctorat. Eu am făcut master de un an. Acest departament are profesori cu reputaţie internaţională. Cel mai recent au angajat un profesor care a fost la Cambridge şi a renunţat la post ca să vină aici. Principala specializare aici e în filosofia minţii. E un departament internaţional, cu studenţi din Europa, Asia, Africa şi America, şi foarte divers – unii studenţi vin de la Harvard sau Oxford şi de la alte instituţii celebre. Unii studenţi sunt formaţi în filosofie, alţii în domenii complet diferite – pe scurt, un departament unic faţă de cele pe care le-am văzut până acum”, a declarat pentru OPINIA Laura Nicoară.

Se pregăteşte pentru o carieră universitară

   Buzoianca a absolvit, în 2015, ca şefă  de promoţie, Universitatea din Glasgow, Scoţia, una dintre cele mai mari baze universitare de cercetare din Marea Britanie, fiind ofertată pentru cursurile de master de cele mai bune universităţi din lume: Oxford, Cambridge şi St. Andrews. A urmat un master în filozofie la Cambridge, iar acum, după experienţa din Ungaria, se gândeşte la următorul pas în cariera universitară.

   „După ce am absolvit Universitatea din Glasgow, am fost la Cambridge, unde am făcut un MPhil de un an în filozofie, un program care se axează în principal pe research, fără cursuri. După ce am terminat, mi-am dat seama de două lucruri: în primul rând, dacă vreau să lucrez în mediul universitar, trebuie să am ceva background în majoritatea sub-specializărilor din filosofie, şi în al doilea rând, vreau să mă gândesc mai mult unde vreau sa fac un doctorat, cu ce profesor vreau să lucrez, în ce vreau să mă specializez.... Aşa că m-am gândit că cea mai bună opţiune pentru mine e să fac un master care include în principal cursuri, şi în cadrul căruia pot să învăţ tipuri de filosofie cu care nu m-am mai întâlnit până acum. Aşa am ajuns la CEU, în Budapesta. În ultimii doi ani am fost la numeroase conferinţe, unde

mi-am prezentat lucrările şi am acumulat ceva experienţă în predare la Cambridge, toate în vederea unei viitoare cariere universitare. Dar, deocamdată, am de gând să iau o pauză de un an între mastere şi doctorat”, a mai declarat buzoianca pentru OPINIA.

„Vreau să capăt şi mai multă experienţă în predare”

   Aşa cum era de aşteptat, după ce a încheiat cursurile de master cu cea mai mare notă, ofertele nu au întârziat să apară.

   „Recent, o instituţie de aici, din Budapesta, care pre­găteşte liceenii pentru a aplica la universităţi din străinătate, mi-a oferit o poziţie în cadrul căreia, printre altele, aş preda câteva cursuri de bazş în filosofie. Deci, planurile mele, deocamdată, ar fi să rămân aici pentru un an, să capăt şi mai multă experienţă în predare, şi să păstrez relaţia bună pe care am dezvoltat-o cu CEU Philosophy, mergând în continuare la evenimentele organizate de departament”, mai declară Laura Nicoară.

   Buzoianca este absolventă a Colegiului „B. P. Hasdeu”, reuşind să facă performantă încă din anii de liceu: în clasa a XII-a a obţinut nota 10 la Olimpiada Naţională de La­tină, singura notă maximă din ultimii 20 de ani.

Comentarii

Corect! (19 Jun, 09:57)
max bengosu'

Felicitari,dar n-a precizat revine in tara miticilor?Nu cred ,in romania avem valorile noastre la spiru lu' haret,hyperion ,cele mai titrate universitati,avem academia srl etc...numa' valori o societate multiliterar dezvoltata

Raspunde

Stiri Agerpres

Putin și Erdogan au discutat telefonic despre situația din Siria și relațiile economice bilaterale
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:02 PM

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întâlnire ce va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citând un comunicat emis sâmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker