Chiar dacă în judeţul Buzău se înfiinţează constant firme-, fie ele societăţi cu răspundere limitată sau societăţi pe acţiuni, fie persoane fizice autorizate ori întreprinderi individuale-, altele sunt dizolvate, radiate sau suspendate. Cu toate acestea, bilanţul este unul pozitiv, dacă ne raportăm la situaţia de anul trecut.

Astfel, ultimele date de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului arată că, în judeţul Buzău, la data de 28 februarie 2018, sunt 21.151 ,,profesionişti activi din punct de vedere juridic”, respectiv firme active. Dintre aceştia, 6.900 sunt persoane fizice autorizate, iar restul de 14.251 sunt persoane juridice.

Numărul acestora este în creştere cu un procent de 4,78 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când în judeţul Buzău erau înregistraţi 20.186, din care 13.305 erau persoane juridice. Cei mai mulţi profesionişti activi din punct de vedere juridic sunt înregistraţi în Bucureşti, cu un număr de 232.246, în creştere cu 5,25% faţă aceeaşi perioadă a anului 2017, când se înregistrau 220.658.

Pe de altă parte, 18 profesionişti au intrat în insolvenţă în perioada 1 ianuarie–28 februarie 2018, faţă de 19, câţi au fost în aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea înregistrată este de 5,26 procente. Numai în luna februarie a acestui an, zece profesionişti din judeţul Buzău au intrat în insolvenţă. Sunt considerati activi din punct de vedere juridic profesioniştii înregistraţi în Registrul Comerţului care nu şi-au declarat suspendarea activităţii şi nu se află în nici una din stările ce pot duce la pierderea personalităţii juridice.

Din numărul total de profesionisti înregistraţi în Registrul Comerţului, au fost excluşi cei cu suspendare temporară a activităţii, sucursalele fără personalitate juridică, cei radiaţi, aflaţi în dizolvare, lichidare, reorganizare judiciară, faliment, insolvenţă etc.

Datele statistice ne arată şi o structură a acţionarilor companiilor – societăţi active sau persoane fizice autorizate – pe sexe. Astfel, situaţiile pe luna februarie 2018 arată că cea mai mare pondere în rândul acţionarilor sau asociaţilor din companii o au bărbaţii, care reprezintă 60,78 la sută (adică aproape  4.400 de persoane) din totalul acţionarilor sau asociaţilor din firmele înregistrate în judeţul Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...