Raluca Alexandru, preşedinte-director general al CJAS Buzău

Numărul bolnavilor de diabet zaharat în judeţul Buzău este în creştere comparativ cu perioada similară a anului trecut, o tendinţă care se înregistrează la nivelul întregii ţări, a delarat Raluca Alexandru, noul preşedinte-director general al CJAS Buzău, în cadrul Colegiului prefectural.

„Am înţeles că tendinţa de creşetere este la nivel naţional pentru această boală pe care cred că trebuie să o tratăm cu mult mai multă atenţie .Această creştere a fost peste aşteptări, motiv pentru care, acum pe final de an, fondurile sunt pe sfârşite. Problema nu este însă gravă“.

Sunt 17.132.680 lei, un buget insuficient pentru asigura derularea programului până la finele anului, însă diferenţa nu este foarte mare  trebuie să se acopere în ianuarie 2018. Aşa s-a întâmplat pentru că numărul creşte şi nu aveam de unde să previzionăm, la finalul lui 2016, cu cât va creşte în 2017“ spune Raluca Alexandru. La baza acestui fenomen se află, spun medicii, stilul de viaţă negativ al omului modern, adică alimentaţie dezechilibrată şi nesănătoasă, deficit de activitate fizică, stres, fumat, poluanţi, abuzuri de toate felurile. Lupta cu factorii menţionaţi poate reprezenta o cale reală de încetinire a progresivităţii diabetului zaharat.

Pentru tratarea bolnavilor de diabet, CJAS Buzău spune că ar fi necesar şi suplimentarea numărului de medici. Potrivit conducerii CJAS Buzău necesarul ar fi de zece medici, în timp ce, la momentul actual îşi desfăşoară activitatea la Buzău un număr de opt medici pentru tratarea bolnavilor de diabet zaharat.

DISTRIBUIȚI
loading...