Îngropat după 1989 de către (i)responsabilii din Educaţia românească, învăţământul profesional începe să cunoască o uşoară revitalizare. Pe lângă învăţământul profesional de masă, Ministerul Educaţiei a dezvoltat un sistem dual de învăţământ profesional susţinut de agenţii economici care garantează locurile de muncă pentru viitorii absolvenţi.

Astfel, în judeţul Buzău, până la această oră au fost solicitate Inspectoratului Şcolar, pentru viitorul an şcolar, aproape 1.000 de locuri pe diverse specializări în învăţământul profesional de masă şi alte peste 100 de locuri la clasele din învăţământul profesional dual,  finanţat cu 400 de lei lunar, timp de trei ani.

Numărul de solicitări este unul record pentru educaţia buzoiană.

„La învăţământul profesional de masă, contractele se încheie între operatori şi unităţile de învăţământ şi avem până în acest moment 961 de solicitări. Cele mai solicitate calificări sunt <mecanic>, <electric> şi <construcţii>. În acest moment, sunt implicate şapte licee, în top fiind Liceul Henry Coandă, Liceul Filipescu şi Colegiul Agricol. Adunând solicitările pentru locurile la învăţământ profesional şi la învăţământ profesional şi tehnic, constatăm că o treime din locuri sunt solicitate din partea operatorilor pentru învăţământul profesional. Vom vedea însă cum vom putea onora toate aceste solicitări, când vom realiza reţeaua şcolară”, a declarat, pentru Campus TV inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Buzău Nela Wamsiedel.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.