27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 19, 2017 18:20 PM
opinia-balcescu

Educatie

Nu vor grevă la început de an şcolar, dar o iau în calcul pentru mai târziu / „Profesorii buzoieni vor intra în conflict direct cu Ministerul Educaţiei dacă nu se găsesc bani pentru plata dobânzilor!“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
29.08.2017, 00:00
1187

   Cu aproape o lună înainte de începerea noului an şcolar, se vorbeşte despre noi proteste în învăţământul din toată ţara. Liderii profesorilor buzoieni spun însă că informaţia are, cel mai probabil, tentă politică, şi asta, pentru că un astfel de protest nu ar avea rost acum. În schimb, după ce s-au văzut abandonaţi la începutul acestei veri în încercările organizării unei greve generale, cadrele didactice buzoiene ameninţă că sunt hotărâte, ca până la sfârşitul anului să ia pe cont propriu „războiul” cu guvernanţii.

Oameni din sindicate cu funcţii politice

   „Este clar că sunt nişte mari semne de întrebare în legătură cu mulţi lideri sindicali din învăţământ. Atât timp cât oameni din eşaloanele 2 şi 3 din sindicate ocupă anumite funcţii, nu pot să cred că în schimb nu li se cer servicii politice. Acum se vorbeşte despre un protest la început de an şcolar şi chiar de îngheţarea anului şcolar. Păi, cum să vorbeşti despre îngheţarea anului dacă el nici nu a început? Au fost colegi, din alte judeţe, care nu au reuşit să strângă în vara asta minimum de semnături pentru greva generală de la sfârşitului fostului an şcolar. Atunci cum putem vorbi despre îngheţarea anului şcolar?”, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău.

   Cadrele didactice au atras atenţia că majorările salariale anunţate de Executiv, respectiv 25% începând cu data de 1 ianuarie 2018, şi 20% din martie 2018, pentru sistemul de educaţie reprezintă, în realitate, o creştere netă nu de 50%, cum se vehiculează, ci de 20-25%.    

Dobânzile pentru eşalonarea majorărilor salariale au fost câştigate în instanţă

    În plus, profesorii atrag atenţia guvernanţilor să ţină cont în rectificarea bugetară de fondurile necesare punerii în executare a hotărârilor judecătoreşti având ca obiect acordarea dobânzii legale pentru eşalonarea drepturilor salariale.

   „Chiar dacă spun că nu cred că este cazul de o grevă acum, nu suntem de loc mulţumiţi. Dar vă spun clar că profesorii din Buzău vor fi într-un mare conflict, un conflict direct cu Ministerul Educaţiei şi cu cel al Finanţelor. Dacă nu vor găsi bani pentru plata dobânzilor stabilite în instanţă, vom începe demersurile pentru declanşarea conflictului de muncă. Noi, cei de la Buzău! Înainte însă ne vom întâlni cu miniştrii Educaţiei şi de Finanţe pentru a purta discuţii”, a mai declarat Ion Dobre.

   Cu siguranţă ministrul Educaţiei, Liviu Pop, ştie, de pe vremea în care era lider de sindicat FSLIP, că profesorii buzoieni au dat tonul celor mai mari proteste din învăţă­mântul românesc. În 2010, însuşi Liviu Pop îi încuraja personal pe dascălii de la Buzău care se aflau în stradă de trei săptămâni, fiind primii care au câştigat în instanţă drepturile salariale. E drept, că la acea vreme, actualul ministru protesta în stradă la Buzău împotriva unui guvern de altă culoare politică.

Comentarii

FSLI (29 Aug, 09:15)
Da...

Doar nu se incep protestele de la Buzău.... Când Bucureștiul da startul doar ne aliem....ce naiba...suntem paraziti până la capăt.Pentru a nu fi denigrați sindicaliștii,s-au gândit să de-a un zvon că de.....la ei banii vin oricum!!!Deja nu mai vorbim de imparțialitate, din păcate sunt de-ai lor!

Raspunde
sindicat (29 Aug, 11:50)
da

Asa este , nu ne ajută deloc, sunt perfizi,ascund si isi vad doar interesul.După mine sindicatele sa se desființeze.Inv are multe nereguli si ei le tolerează.Noi, profesorii suntem cei care putem schimba ceva, începând din propria scoala.Barierele sunt multe...

Raspunde
joaca de-a executarea silită (30 Aug, 09:50)
membru de sindicat

Eu nu voi sta în grevă, pe banii tot ai mei, ca să legitimez aura de "revoluţionar" a lui Dobre. Dobre să facă bine să execute silit şcolile pentru recuperarea acestor bani din dobânzi. Aşa a fost vorba şi să se ţină de cuvânt. Să n-o mai mermelească pe spinarea plătitorilor de cotizaţie.

Raspunde

Stiri Agerpres

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 19 SEPTEMBRIE
Marti, Septembrie 19, 2017 18:16 PM

Un procuror de la DNA le-a cerut judecătorilor de la ÎCCJ condamnarea lui Sebastian Ghiță la o pedeapsă maximă cu închisoarea în dosarul în care fostul deputat este acuzat că l-a mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu. Procurorul a solicitat condamnarea lui Ghiță pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Cea mai gravă infracțiune este spălarea de bani, care are un maximum de 10 ani închisoare. Instanța va anunța pe 25 septembrie sentința.

Mișa afirmă că datele financiare ale băncilor care nu ar fi plătit impozit pe profit se încadrează la "secret fiscal"
Marti, Septembrie 19, 2017 18:14 PM

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a afirmat, marți, că datele financiare ale băncilor care nu ar fi plătit impozit pe profit se încadrează la "secret fiscal" și că acestea vor fi furnizate membrilor Comisiilor parlamentare de specialitate sub mențiunea "păstrării secretului fiscal".

Trump amenință la ONU că va ''distruge total'' Coreea de Nord, ''un regim vicios''
Marti, Septembrie 19, 2017 18:11 PM

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA.

AFIR: Silozurile, grajdurile și serele ar putea fi cumpărate de către beneficiarii PNDR în mod direct
Marti, Septembrie 19, 2017 18:06 PM

Silozurile, grajdurile și serele din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) ar putea fi achiziționate de către beneficiarii PNDR, în mod direct, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziție, a afirmat, marți, într-un comunicat de presă, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Ministrul Muncii: Varianta finală a Legii pensiilor va fi prezentată în Coaliție pe 1 octombrie 2017
Marti, Septembrie 19, 2017 17:56 PM

Legea pensiilor va avea variantă finală la data de 1 octombrie, iar ulterior documentul va urma circuitul de avizare, a declarat, marți, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Sep, 11:34 Hotiile acoperite ale lui corcodel
Posea Gh a comentat pentru articolul Dosarul în care Lungu de la Nehoiu a fost condamnat la 10 de închisoare va fi rejudecat:
Multe din lucrurile care i s-au intamplat lui Lungu se datoreaza si mediatizarii excesive a presei care se pare nu l-a placut deloc.In schimb presa a protejat pe cel mai mare hot care a existat vreodata pe Valea Buzaului Alexandru Corcodel.Acesta avea o adevarata institutie in a fura bani publici.Multe dintre hotiile de acolo au fost acoperite de functionarii primariei care tac acum sub linistea unor salarii bababne facute de actualul primar pe care il manipuleaza.Este bine de stiut edilii de astazi stiu de frica functionarilor din primarie.Pe Lungu l-au tradat toti,el a fost mai mult prost decat hot.L-au tradat oamenii din primarie santajati de corcodel,l-au tradat salariuatii de la firma care voiau sa scape de el sa se poata desfasura ei in liniste.I-au indepartat oamenii situatie la care a lucrat si Gavriloiu fgratele lui de cruce care acum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase.`In primarie se stie s-au furat bani cu sacosa inainte de campanie sub semnaturi fictive.Furturile sunt acoperite de functionari si nu inteleg pana unde tine complicitatea lui Milea.De ce se complace?Furturi de teren,dosarele blocate de procuratura Patarlagele{oare de ce?)Dosarele blocate si acoperite ale fiului primarului care a furat scoala si a fost repus in functie de catre inspectorat.Pe cine reprezinta el acolo.la Lungu ca sa revenim la caz,un rol important l-au jucat expertizele specialistilor.Acestia la unison au sustinut ca nu din cauza defrisarii lui lungu s-a deplasat terenul.Este recunoscut de specialisti ca fiind o zona cu probleme iar din satelit s-a putut urmarii deplasarea terenului in timp.Au stiut si ISU,si Prefectura,si primaria ,dar nu a veau interes sa piarda capital mde imagine asa ca au gasit tapul ispasitor.Opinia te rog apleaca-te asupa zonei cu profesionalism si vei descoperii multe.Un ziar ca dvs care are de aparat blazonul poate si trebuie sa faca asta.De ce nu vorbiti de furturile lui Corcodel cu Scutaru,despre improprietariri ilegale.Multe ,multe ,multe.De ce nu vorbiti despre cancerul de la liceul din Nehoiu unde fiul lui Corcodel face lucruri grotesti,ilegale si inumane.?
18 Sep, 21:41 un alt cetatean
BOARCAS IONELA a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
coruptie si nepasare....asta e Romania de ieri de azi si de maine
18 Sep, 12:47 Guvern cu slugi si spioni
Observatorul din spatele frontului a comentat pentru articolul Generalul Lucian Foca, numit consilier al premierului Tudose, la două săptămâni de la trecerea în rezervă:
Acestui "guvern" al tradarii si jafului national,a primit "intariri" prin adcooptarea acestui slugoi tradator,PLF.De specialisti in dezinformari,manipulari,infiltrari,culegatori de informatii avea nevoie acest guvern pe care il asteapta o toamna foarte "fierbinte".Pentru ca in Romania,oamenii care isi cer drepturile si o democratie autentica au devenit dusmanii poporului.
Google PageRank Checker