27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:08 PM

Opinii

Nu prea era cazul să rămân mut de uimire

de Călin BOSTAN
Opinii  |
25.07.2017, 00:00
991

   Graţie paginii de Facebook a buzoiencei Oana Dobre-Dimofte - o pagină pe care o recomand cu căldură oricărui om care vrea să-şi însenineze existenţa cotidiană observaţii de bun-simţ despre orice se petrece în lumea largă -, mi-am reamintit de două postări care, fiecare în parte, au făcut mica lor istorie imediat după tragedia din Club Colectiv.

   Prima aparţine unei doamne (dacă îi putem spune aşa!), artist liric la Opera Naţională Română, coordonator vocal la Teatrul Naţional, “I.L. Caragiale” şi la Teatrul de Stat de Operetă, solist de de jazz, cu alte cuvinte o damă cu pretenţii de intelectuală, chiar dacă acum este cunoscută prin prezenţele sale pe posturi de televiziune şi la emisiuni care promovează subcultura. ,,Suntem victimele propriilor noastre greşeli (…) Ce lansare de CD a fost azi noapte în Club Colectiv? Ce versuri promovau artiştii aceia? Ce promovau ei? O schizofrenie mentală... să vibreze nenorocirile şi gândurile negative. Nu vindecă nimic, din contră. Sper să nu ajungă pe piaţă asemenea chemări negative şi să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. Farell a compus Happy şi noi compunem invitaţii la ură şi uitarea sinelui (…) Din păcate, ce au scos pe gură, aia s-a întâmplat. Suntem în a 5-a dimensiune. Tot ce gândim se materializează mult mai repede ca înainte. Avem o demonstraţie tristă făcută azi noapte în Clubul Colectiv. S-a murit în colectiv. Cui îi face bine să meargă noaptea în locuri obscure şi să bea, să şi-o tragă prin WC-uri şi să vomite apoi în taxi? Doar pentru că e...cool?”, a scris pe Facebook aşa-zisa doamnă.

  O a doua, mult mai ,,mo­destă”, suna în felul următor: ,,O lumânare aprinsă în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. Indiferent că erau Rockeri sau manelişti, important să fim oameni şi să fim solidari”. Şi aprţinea nimănui altcuiva decât lui Florin Salam, care, conform aceleiaşi Oana Dobre-Dimofte, ,,pe nişa manelelor este o mega-vedetă”.

   Iar acum este momentul să intrăm în subiect, care, în ciuda introducerii atât de ample, trebuie să recunosc, este un subiect mic, la propriu şi la figurat. Deşi sunt convins că nu era cazul, am reuşit să rămân mut de uimire la vederea atâtor lături aruncate pe pagina de socializare a unei tinere, decedate la o vârstă când, în general, poţi spune că ai toată viaţa înainte, mai ales dacă te numeri printre vedetele unui anume gen muzical. Nu are prea mare importanţă numele ei, nici că apelativul de scenă conţinea cuvântul ,,Manelista”. Important este că avea 27 de ani şi că s-a stins în urma uneia dintre cele mai perverse boli ale acestei lumi. Şi la fel de important este faptul că s-au găsit destui compatrioţi foarte încântaţi că au ocazia să scuipe, virtual, bineînţeles, pe o tragedie. Oameni suficient de ,,intelectuali“ care au găsit de cuviinţă să arate în acest mod că dispreţuiesc manelele şi maneliştii.

   Spuneam că nu prea era cazul să rămân mut de uimire. Ca să înţelegeţi de ce, citiţi comentariile la articolele de învăţământ şi cultură de pe site-ul OPINIA, pe care le postează oameni din cele două branşe. Şi vă veţi lămuri de ce.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker