Gesturile dezgustătoare ale unor reprezentanţi ai clerului ortodox român din perioada pre şi post-refe­rendum – de genul ameninţărilor cu refuzul spovedaniei şi culminând cu refuzul episcopului Sloboziei şi Călăraşilor de a permite accesul enoriaşilor în altarul unei biserici imediat după slujba de sfinţire a acesteia, drept pedeapsă pentru trântirea referendumului pentru familie -, ne arată un lucru cât se poate de clar. În acest moment, Biserica Ortodoxă Română şi-a părăsit rolul de comunitate dedicată exclusiv păstoririi sufletelor, dat fiind că nu mai acţionează doar conform canoanelor, ci are anumite coduri care o apropie de un partid politic.

Un partid politic ideal, bineînţeles, atât timp cât nimeni nu cârcneşte în momentul aplicării unei sancţiuni, ba continuă să pupe mâna popii care i-a aplicat-o, drept mulţumire că nu a fost excomunicat. Şi care partid, ne place sau nu, a obţinut un scor excelent la prima confruntare electorală la care a participat ca atare. Astfel că pare caducă intenţia, trâmbiţată în primele zile de după referendum, de a se pune bazele unei formaţiuni politice antieuropene, homofobe, care să împartă în mod egal sărăcia marii mase de oameni şi cu capi care se lăfăie în luxul pe care îl cunoaştem. Şi gata reţeta unui partid de sorginte naţional-socialistă, fascistă ca să spunem lucrurilor pe nume!

Mai ales că, tot în această perioadă, s-au auzit voci din rândul clerului care au susţinut ca biserica să iasă din pasivitate, că a venit momentul luptei cu sabia în mână împotriva pidosnicilor şi a celor care îi acceptă. Mai avem de auzit cereri ca aceştia să fie internaţi în lagăre, pentru ca reţeta să fie completă. Mai mult, asemenea îndemnuri, după cum observa Andrei Pleşu, ne arată că Bise­rica Ortodoxă Română se „catolicizează”, îndemnând credincioşii la cruciade. De aici şi o probabilă pătrundere în Europa a ipoteticului partid, o cale deschisă pentru o poză de grup a patriarhului cu Marine Le Pen şi alţi descreieraţi naţionalişti.

P.S. Nu înţeleg furia celor care comentează intenţia mi­nistrului Teodorovici de a impozita la sânge prestatorii de servicii la nunţi. Mie mi se pare un lucru firesc ca orice câştig să fie impozitat. Numai că ,,dandy de la Finanţe” a pus din nou căruţa înaintea boilor. Orice astfel de cruciadă – ca să fim în tonul rândurilor de mai sus – trebuie începută cu impozitarea bisericii. Apoi continuată cu maneliştii.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Lasa tov Calin ca vin islamicii peste noi in viitorul apropiat si iti vor plati cu varf si indesat toate impozitele si taxele. Se stie ca sunt niste oameni extrem de ingaduitori cu aia de au pareri impotriva…Banuiesc ca esti la fel de receptiv la fisele de tonomat…O sa scrii si pentru ei…sunt convins…cu turbanul la vedere…Ce-ti mai place shaorma…Ce iti mai place maruntisul…Si in loc de cap…ti-ai pus numele …Vai de taratza….

  2. Da, Căline, să înceapă chiar de mai sus, cu impozitarea corectă a multinaționalelor. Economiști reputați avertizează că profituri în valoare de 90 de miliarde de euro scapă netaxate în nici un fel. După ce rezolvă această evaziune uriașă, poate să treacă și la lăutari, organizatori de evenimente, ospătari, și să impoziteze, cum bine spui, orice venit, ca în lumea civilizată. Și, mai ales, să valorifice corect, conform practicii mondiale în materie, resursele naturale ale țării!

Comments are closed.