27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:06 PM

Actualitate

Înterceptările audio din dosarul „lotului Beganu“ vor fi audiate în şedinţă publică, în toamnă

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
19.06.2017, 00:00
2044

   Dosarul „lotului Beganu“ intră în vacanţă. Procesul va fi reluat pe 6 septembrie, după vacanţa judecătorească. La termenul de săptămâna trecută, preşedintele completului de judecată a respins unele cereri ale inculpaţilor, prin­tre care şi cea referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea unui articol din legea privind prevenirea şi sancţionarea unor fapte de corupţie şi a admis solicitări ce vizează audierea unor martori. În toamnă, urmează să fie audiate în şedinţă publică şi înregistrările relevante din acest dosar.

   „În baza art. 100 alin.4 lit. b) Cod procedură penală respinge cererile de încuviinţare a suplimentării probatoriilor formulate de către inculpaţii Ceteraş  Gheor­ghe, Beganu Paul, Lef­ter Alexandru, Toader Neculae, Iri­mia Ion, Vasile Mihail Cosmin, Moiseanu Eduard Gabriel, Bu­lean­dră Maria, Feraru Ştefan, Panaete Liliana, Constantin Anton şi Poenaru Gheorghe Vlad cu excepţia: - audierii martorului Toma Ciprian solicitat de către inculpaţii Ceteraş Gheorghe, Beganu Paul şi Irimia Ion; - audierii martorului Manole Marian soli­citat de către inculpaţii Beganu Paul şi Irimia Ion; - înscrisurilor în circumstanţiere pentru toţi inculpaţii. Constată că prin încheierea de şedinţă din data de 24.02.2016, a fost încuviinţată audierea în şedinţă publică a capturilor audio relevante astfel cum au fost acestea înregistrate pe suporturile optice, ceea ce include şi înregistrarea discuţiilor purtate de către inculpatul Vasile Mihail Cosmin, inculpatul Feraru Ştefan, precum şi de către inculpatul Irimia Ion. Se vor efectua adrese către: - experţii Vlonga ştefan şi Ionescu Gabriel pentru finalizarea şi completarea raportului de expertiză specializarea silvicultură ; - expertul Ionescu Gabriel pentru finalizarea raportului de expertiză industrializarea lemnului. În baza disp. art. 29 alin. 5 din Legea nr.  47/1992 respinge cererea privind sesizarea Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea disp. art.12 lit.a) din Legea nr.78/2000", se precizează în încheierea de şedinţă.

   Reamintim că, în acest dosar, fostul prefect de Buzău Paul Beganu a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie 2014, acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro mită pentru a-l sprijini pe afaceristul ialomiţean Gheorghe Ceteraş să intre în posesia a peste 5.000 de hectare de pădure din comuna Gura Teghii. Împreună cu Beganu, în acest dosar, alte 11 persoane au fost trimise în judecată, printre care şi fostul prefect Maria Buleandră,  la data comiterii faptei şef al Serviciului Controlul Legalităţii, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei şi Relaţii cu Autorităţile Locale, pentru instigare la infracţiunea continuată de abuz în serviciu.

   De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei un avocat buzoian, un judecător de la Pătârlagele, altul din cadrul Direcţiei Silvice, un inginer de la Ocolul Silvic Siriu şi doi administratori de societăţi comerciale.

   Potrivit procurorilor DNA, Gheorghe Poenaru, afaceristul ialomiţean Gheorghe Ceteraş, inginerul silvic Eduard Gabriel Moiseanu şi avocatul buzoian Mihail-Cosmin Vasile s-au înţeles, în 2010, să obţină, în condiţii de nelegalitate, reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 5.134,29 hectare de teren forestier care aparţinuse Societăţii Anonime Ardeleana pentru Industrie Forestieră, în numele nou-înfiinţatei SC Forestiera Ardeleana SRL, administrată de Poenaru.

   În acest scop, în perioada ianuarie-decembrie 2011, Ceteraş i-a remis 1.000.000 de euro, în două tranşe, lui Ion Irimia, angajat al Romsilva, care a pretins că are influenţă asupra prefectului de Buzău Paul Beganu şi a altor funcţionari din cadrul regiei pentru a-i determina să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului de 5.132,29 de hectare revendicat de SC Forestiera Ardeleana SRL, punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, susţi­neau procurorii.

   Potrivit sursei citate, în acelaşi scop, în prima jumătate a anului 2011, Ceteraş i-ar fi remis 1.000.000 de euro prefectului de Buzău Paul Beganu, în legătură cu emiterea unei adrese conţinând menţiuni nereale, nepromovarea intereselor Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Buzău în dosarele aflate pe rolul instanţelor având ca obiect suprafaţa res­pectivă de pădure, urgentarea punerii în posesie în condiţii de ilegalitate a lui Ceteraş şi eliberarea titlului de proprietate.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Consumul unei cantități mici de alcool ne îmbunătățește pronunția într-o limbă străină (studiu)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:33 PM

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker