27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:51 AM

Actualitate

Înterceptările audio din dosarul „lotului Beganu“ vor fi audiate în şedinţă publică, în toamnă

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
19.06.2017, 00:00
831

   Dosarul „lotului Beganu“ intră în vacanţă. Procesul va fi reluat pe 6 septembrie, după vacanţa judecătorească. La termenul de săptămâna trecută, preşedintele completului de judecată a respins unele cereri ale inculpaţilor, prin­tre care şi cea referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea unui articol din legea privind prevenirea şi sancţionarea unor fapte de corupţie şi a admis solicitări ce vizează audierea unor martori. În toamnă, urmează să fie audiate în şedinţă publică şi înregistrările relevante din acest dosar.

   „În baza art. 100 alin.4 lit. b) Cod procedură penală respinge cererile de încuviinţare a suplimentării probatoriilor formulate de către inculpaţii Ceteraş  Gheor­ghe, Beganu Paul, Lef­ter Alexandru, Toader Neculae, Iri­mia Ion, Vasile Mihail Cosmin, Moiseanu Eduard Gabriel, Bu­lean­dră Maria, Feraru Ştefan, Panaete Liliana, Constantin Anton şi Poenaru Gheorghe Vlad cu excepţia: - audierii martorului Toma Ciprian solicitat de către inculpaţii Ceteraş Gheorghe, Beganu Paul şi Irimia Ion; - audierii martorului Manole Marian soli­citat de către inculpaţii Beganu Paul şi Irimia Ion; - înscrisurilor în circumstanţiere pentru toţi inculpaţii. Constată că prin încheierea de şedinţă din data de 24.02.2016, a fost încuviinţată audierea în şedinţă publică a capturilor audio relevante astfel cum au fost acestea înregistrate pe suporturile optice, ceea ce include şi înregistrarea discuţiilor purtate de către inculpatul Vasile Mihail Cosmin, inculpatul Feraru Ştefan, precum şi de către inculpatul Irimia Ion. Se vor efectua adrese către: - experţii Vlonga ştefan şi Ionescu Gabriel pentru finalizarea şi completarea raportului de expertiză specializarea silvicultură ; - expertul Ionescu Gabriel pentru finalizarea raportului de expertiză industrializarea lemnului. În baza disp. art. 29 alin. 5 din Legea nr.  47/1992 respinge cererea privind sesizarea Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea disp. art.12 lit.a) din Legea nr.78/2000", se precizează în încheierea de şedinţă.

   Reamintim că, în acest dosar, fostul prefect de Buzău Paul Beganu a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie 2014, acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro mită pentru a-l sprijini pe afaceristul ialomiţean Gheorghe Ceteraş să intre în posesia a peste 5.000 de hectare de pădure din comuna Gura Teghii. Împreună cu Beganu, în acest dosar, alte 11 persoane au fost trimise în judecată, printre care şi fostul prefect Maria Buleandră,  la data comiterii faptei şef al Serviciului Controlul Legalităţii, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei şi Relaţii cu Autorităţile Locale, pentru instigare la infracţiunea continuată de abuz în serviciu.

   De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei un avocat buzoian, un judecător de la Pătârlagele, altul din cadrul Direcţiei Silvice, un inginer de la Ocolul Silvic Siriu şi doi administratori de societăţi comerciale.

   Potrivit procurorilor DNA, Gheorghe Poenaru, afaceristul ialomiţean Gheorghe Ceteraş, inginerul silvic Eduard Gabriel Moiseanu şi avocatul buzoian Mihail-Cosmin Vasile s-au înţeles, în 2010, să obţină, în condiţii de nelegalitate, reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 5.134,29 hectare de teren forestier care aparţinuse Societăţii Anonime Ardeleana pentru Industrie Forestieră, în numele nou-înfiinţatei SC Forestiera Ardeleana SRL, administrată de Poenaru.

   În acest scop, în perioada ianuarie-decembrie 2011, Ceteraş i-a remis 1.000.000 de euro, în două tranşe, lui Ion Irimia, angajat al Romsilva, care a pretins că are influenţă asupra prefectului de Buzău Paul Beganu şi a altor funcţionari din cadrul regiei pentru a-i determina să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului de 5.132,29 de hectare revendicat de SC Forestiera Ardeleana SRL, punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, susţi­neau procurorii.

   Potrivit sursei citate, în acelaşi scop, în prima jumătate a anului 2011, Ceteraş i-ar fi remis 1.000.000 de euro prefectului de Buzău Paul Beganu, în legătură cu emiterea unei adrese conţinând menţiuni nereale, nepromovarea intereselor Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Buzău în dosarele aflate pe rolul instanţelor având ca obiect suprafaţa res­pectivă de pădure, urgentarea punerii în posesie în condiţii de ilegalitate a lui Ceteraş şi eliberarea titlului de proprietate.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker