27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:26 PM

Cultura

Noile generaţii de actori vin la Buzău la ,,Săptămâna Teatrului Tânăr“

de Cristian IONESCU
Cultura  |
09.11.2017, 00:00
148

   Teatrul ,,George Ciprian”, organizează, în perioada 11-17 noiembrie, cea de-a V-a ediţie a ,,Săptămânii Teatrului Tânăr”.

   Potrivit conducerii teatrului buzoian, acest proiect a fost conceput în ideea de a restabili un spaţiu cultural comun între public şi noile generaţii  de artişti, dar şi din  întâmpinarea unei necesitaţi reale, şi anume lipsa de impact a tinerelor generaţii  de artişti asupra publicului însetat de nou. Acest proiect, s-a bucurat  de un mare succes încă de la prima ediţie.

   „În condiţiile actuale, asistăm la următorul fenomen:  publicul este expus în repetate rânduri la produse culturale care nu pot ţine pasul şi nu pot acoperii nevoile în continuă schimbare ale societăţii. Acest fenomen duce la o invariabilă degradare a divertismentului şi la o stagnare a nivelului cultural naţional.  Soluţia este una simplă şi verificată de foarte multe ori de-a lungul timpului, mai exact întinerirea mijloacelor şi modalităţilor de expresie artistică. Ca resursă principală ne  vom folosi de vigoarea şi entuziasmul unori tineri şi mai ales de capacităţile lor artistice verificate şi premiate”, se arată într-un comunicat al Teatrului „G. Ciprian”.

   Principalele obiective ale proiectului „Săptămâna teatrului tânăr” sunt educarea tinerelor generaţii în spiritul respectului pentru cultură şi frumos, atragerea publicului către produsele artistice de calitate şi formarea gustului avizat, împletirea vechilor mijloace artistice cu cele noi în scopul evoluţiei mediului cultural teatral, promovarea tinerelor generaţii de creatori în domeniul artistic.

   Timp de o săptămână, publicul buzoian va avea ocazia să urmărească nouă spectacole. Pentru rezervări şi bilete sunaţi la numărul de telefon: 0740.496.561.

Programul ,,Săptămânii Teatrului Tânăr”
• 11 noiembrie, ora 11,00, „Cocoşelul neascultător” de Ion Lucian
• 11 noiembrie, ora 19,00, „Variaţiuni – O poantă muzicală ...sau mai multe”, distribuţie, regie şi concept: Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea
• 12 noiembrie,  ora 11,00, „Degeţica” după Hans Cristian Anderson, Regia: Aurel Mitran
• 12 noiembrie, ora 19,00, „Farse Medievale”, cu: Lucian Ionescu, Ştefan Pavel, Iulia Dinu, Cosmin Teodor Pană, Regie: Vlad Trifaş
• 13 noiembrie, ora 19,00, „Teatru povestit şi cântat...pe scurt”, regie, concept şi muzică: Alex Ştefănescu
• 14 noiembrie, ora 19,00, „Me, myself and I”, distribuţie : Diana Chira, George Pleşca, Călin Mureşan, Marian Sas 
• 15 noiembrie, ora 19,00, „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec (Godot Cafe Teatru), cu Alexandru Nagy şi Ştefan Pavel
• 16 noiembrie, ora 19,00, „30+” de Laura Shaine Cunningham, cu: Corina Moise, Ana Covalciuc, Ioana Anastasia Anton, Florina Gleznea, Dana Rogoz, Andreea Mateiu
• 17 noiembrie, ora 19,00, „Vicleniile lui Scapin” de Molière, cu Vlad Drăgulin, Ştefan Pavel, George Rotaru, Vladimir Purdel, Lucian Ionescu, Bogdan Florea, Anca Dinicu, Catinca Maria Nistor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker