Municipalitatea a decis să evalueze condiţiile de trafic rutier în zona centurii ocolitoare a Buzăului, unul dintre polii accidentelor rutiere din ultima perioadă. Conform viceprimarului Ionuţ Apostu, reprezentanţii Primăriei, împreună cu cei ai Poliţiei Rutiere, au stabilit că vor fi amplasate separatoare de sens în alte două zone ale şoselei de centură şi că va fi refăcut marcajul pe întreaga şosea.

   ,,Domnul primar mi-a solicitat să fac o evaluare împreună cu Poliţia Rutieră; am fost la faţa locului, am făcut câteva măsurători. Se impune monta­rea de separatoare de sens pe două segmente. Este vorba despre segmentul de la baza podului de la Fabrica de bere până în zona Cimitirului «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», ar fi vorba despre o distanţă de 250 de metri, pentru că acolo avem şi intersecţia cu Aleea Veteranilor şi, chiar dacă este linie continuă, sunt numeroşi conducători auto care nu respectă semnificaţia acesteia şi îşi pun viaţa în pericol”, a spus, pentru Campus TV, viceprimarul Ionuţ Apostu.

   El a mai precizat, pentru aceeaşi sursă, că a doua zonă în care vor fi amplasate separatoare de sens este prima curbă de pe porţiunea dintre Fabrica de bere şi Pădurea Crâng: ,,Este vorba despre o porţiune de 300 de metri, o curbă deosebit de periculoasă unde au fost accidente, şi dorim să amplasăm separatoare de sens şi pe acel segment. În acest moment, la rectificarea bugetară vom aloca o sumă pentru achiziţia de separatoare de sens; în principal  noi am ­eva­luat că ar fi vorba de 500 de metri”, a mai spus viceprimarul Ionuţ Apostu. De asemenea, municipalitatea intenţionează să remedieze neajunsurile provocate de faptul că, pe anumite segmente ale şoselei, acostamentul este distrus şi diferenţa mare de ni­vel cu carosabilul poate genera oricând accidente fatale, dar şi de faptul că marginea şoselei nu este marcată cu vopsea albă. 

DISTRIBUIȚI