27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:16 AM

Politic

Noi separatoare de sens pe Şoseaua de centură

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.10.2017, 00:00
616

    Municipalitatea a decis să evalueze condiţiile de trafic rutier în zona centurii ocolitoare a Buzăului, unul dintre polii accidentelor rutiere din ultima perioadă. Conform viceprimarului Ionuţ Apostu, reprezentanţii Primăriei, împreună cu cei ai Poliţiei Rutiere, au stabilit că vor fi amplasate separatoare de sens în alte două zone ale şoselei de centură şi că va fi refăcut marcajul pe întreaga şosea.

   ,,Domnul primar mi-a solicitat să fac o evaluare împreună cu Poliţia Rutieră; am fost la faţa locului, am făcut câteva măsurători. Se impune monta­rea de separatoare de sens pe două segmente. Este vorba despre segmentul de la baza podului de la Fabrica de bere până în zona Cimitirului «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», ar fi vorba despre o distanţă de 250 de metri, pentru că acolo avem şi intersecţia cu Aleea Veteranilor şi, chiar dacă este linie continuă, sunt numeroşi conducători auto care nu respectă semnificaţia acesteia şi îşi pun viaţa în pericol”, a spus, pentru Campus TV, viceprimarul Ionuţ Apostu.

   El a mai precizat, pentru aceeaşi sursă, că a doua zonă în care vor fi amplasate separatoare de sens este prima curbă de pe porţiunea dintre Fabrica de bere şi Pădurea Crâng: ,,Este vorba despre o porţiune de 300 de metri, o curbă deosebit de periculoasă unde au fost accidente, şi dorim să amplasăm separatoare de sens şi pe acel segment. În acest moment, la rectificarea bugetară vom aloca o sumă pentru achiziţia de separatoare de sens; în principal  noi am ­eva­luat că ar fi vorba de 500 de metri”, a mai spus viceprimarul Ionuţ Apostu. De asemenea, municipalitatea intenţionează să remedieze neajunsurile provocate de faptul că, pe anumite segmente ale şoselei, acostamentul este distrus şi diferenţa mare de ni­vel cu carosabilul poate genera oricând accidente fatale, dar şi de faptul că marginea şoselei nu este marcată cu vopsea albă. 

Comentarii

Studiază cineva? (12 Oct, 14:50)
Curiosul

Studiază cineva care va fi profilul socio-cultural și economic al Buzăului în următorii 3-4 ani? Mă refer la municipiu, nu la județ. Nu cred că există cineva din conducere care să nu fi văzut alte orașe ale țării sau din Europa. Oare noi vom mai avea vreodată centru? Dar zonă pietonală, dar parcări adevărate? Mai înghițim mult praful din parcarea de la finanțe-bănci?S-a zis că se asfaltează „zona centrală, care? la Episcopie? dar în spatele blocurile de pe Unirii centru s-a dus cineva?Pe partea dreaptă venind dinspre Moldova?Va fi sau se gândește cineva să fie Buzăul(municipiul)oraș cu zonă metropolitană ??Citește cineva ce a făsut fostul Primar Nicu Constantinescu? La anii aceștia noi nu mai suntem în stare chiar să nu mai creem nimic?

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker