La finalul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, alături de colegii de la Secția 2 poliție rurală Beceni și de la Poliția oraș Nehoiu, au desfășurat o serie de verificări pe linia prevenirii delictelor silvice.

   Controalele au fost efectuate la Grebănu, Costești, Beceni,  Nehoiu și au vizat faptele ilegale asociate din tăierea arborilor, circulația, depozitarea, prelucrarea primară, comercializarea și transporturile de material lemnos.

   Pe raza comunei Grebănu, polițiștii au constatat că reprezentanții unei societăți tăiaseră șapte arbori care nu aveau aplicată amprenta dispozitivului special marcat. Aceștia s-au ales cu dosar penal, iar polițiștii au ridicat de la firma controlată mai multe avize primare de însoțire a materialului lemnos în legătură cu care există suspiciunea că ar conține date nereale și că ar fi fost completate necores­punzător.

   De asemenea, la Mihăilești, în cadrul verificărilor s-a constatat că la un punct de lucru a fost primită cantitatea de 41.61 metri cubi de cherestea fără aviz de însoțire a materialului lemnos, iar documentele de ­evi­dență a intrărilor și ieșirilor de la acest depozit nu au fost completate la zi, ceea ce a atras aplicarea unei sancțiuni contravenționale de 10.000 de lei.

   Nereguli au fost depistate și în cadrul controalelor care i-au vizat pe transportatorii  de material lemnos.

   Astfel, polițiștii din Beceni au identificat, pe DJ203 K, pe raza comunei Vintilă-Vodă, doi localnici, de 26 și respectiv 48 de ani, care transportau cu atelaje material lemnos pentru care nu aveau documente de proveniență. Cei doi s-au ales cu amenzi, iar marfa transportată a fost confiscată și predată reprezentanților silvici.

   Totodată, polițiștii din cadrul poliției Nehoiu au depistat pe DN10, pe raza comunei Siriu, un localnic de 48 de ani care transporta cu o autoutilitară trei metri cubi de material lemnos fără documente de proveniență și transport. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților silvici.

   O situație asemănătoare a fost depistată și pe DJ203 K, pe raza localității Gura-Teghii. Polițiștii au oprit la control un bărbat din Calvini, care transporta cu o autoutilitară cinci metri cubi de material lemnos, pentru care a prezentat un aviz de însoțire întocmit fără res­pectarea condițiilor legale, prin care administratorul societății nu justifica proveniența mărfii.

   În consecință, administratorul, un bărbat de 58 de ani din Nehoiu, a fost amendat, conform Legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

DISTRIBUIȚI
loading...