În urma articolului „Impozitarea greșită pune pe foc școlile din Buzău”, publicat astăzi în OPINIA, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău Nela Wamsiedel îl contrazice pe secretarul  Școlii din Brădeanu care acuză IȘJ Buzău că pune presiune pe angajații școlilor să încheie statele de plată.

Constantin Dragomir, secretarul Școlii din Brădeanu, a declarat că refuză să semneze statele de plată în baza cărora zece angajați ai școlii, afectați de modificările fiscale în baza cărora cei cu jumătate de normă sunt impozitați eronat, ca şi cum ar avea normă întreagă. Secretarul este contrazis de adjuncta IȘJ Nela Wamsiedel în ceea ce privește presiunile pe care Inspectoratul Școlar le-ar face asupra lui.

„Niciun inspector din IȘJ nu putea pune presiune asupra domnului de la Brădeanu. Eu sunt de patru zile singură în Inspectorat pentru că doamna general Stoian este în concediu, iar doamna adjunct Palcău este plecată din județ cu probleme de resurse umane. Nu am vorbit cu domnul Dragomir, nici vorbă să țip la el așa cum spune dânsul. Nu m-a deranjat că a spus că sunt probleme, dar nu poate declara că cineva din Inspectoratul Școlar a țipat la el. Este adevărat că sunt probleme legate de modificările de impozitare, dar ele se vor rezolva de la guvern cu siguranță”, a declarat pentru OPINIA inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău Nela Wamsiedel.

Contactat telefonic pentru a preciza numele șefului din inspectorat la care a făcut referire, cu o zi înainte, în declarația acordată OPINIA, Constantin Dragomir și-a nuanțat declarația.

 „Eu m-am referit în general la problemele legate de programele de calcul care apar, nu la problemele acestea cu impozitarea. Acum nu am vorbit cu Inspectoratul Școlar, dar sunt alte situații legate de softuri când cei din inspectorat îți sar în cap și nu vor să audă că nu se poate”, a declarat secretarul Școlii Brădeanu.

Problema invocată de secretarul Constantin Daniel se referă la faptul că zece angajați ai Școlii Brădeanu (femei de serviciu, muncitori, bibliotecar, contabil etc) au de încasat doar jumătate din salariu („cam 4 milioane lei vechi”), în baza calcului greșit impus de modificările fiscale.

 

DISTRIBUIȚI
loading...